Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Библейски герои в мрачните коридори на съвестта в "Сфумато"

ПРЕМИЕРА

Библейски герои в мрачните коридори на съвестта в "Сфумато"

"Разкази от лудницата" показва 3 гледни точки за образа на Исус

Георги Къркеланов

Работилницата за театър представя за първи път "Разкази от лудницата", който обединява три монолога, щрихиращи неподлежащия на еднозначно дешифриране образ на Спасителя в съзнанието на докосналите се до него.

"Най-добрият приятел", "Жената на Пилат" и "Стотникът" са по текстове на Тони Робинсън, Найджъл Форд и Серджо Каши, а преводът е на Слава Янакиева.

Монолозите представят неписаната история на трима библейски персонажи, за чиято действителност ще трябва да отсъдите сами.

В техните образи се превъплъщават актьорите Ованес Торосян като Иуда, Анастасия Ингилизова като жената на Пилат Понтийски и Георги Къркеланов като римски стотник, върнал се към занаята на армейски дърводелец.

Ованес Торосян

"Разкази от лудницата" е постановка на Анна Янакиева, която е абсолвентка по специалност "Сценография" в Националната художествена академия и този спектакъл е нейният режисьорски дебют.

Представлението започва сценичния си живот в програмата на Панаира на младите 2016 в Младежкия театър "Николай Бинев", където се играе с успех няколко пъти и е забелязано от режисьора Иван Добчев. Така идва поканата спектакълът да влезе в репертоара на Театрална работилница "Сфумато".

"Разкази от лудницата" ще ви отведе по криволичещите мрачни коридори на съвестта, които разкъсват преградата на времето. Дали това са болезнените фантазми, спотаени зад стените на клиниката или пък спомени от едно далечно минало, животи, намерили своя център в онзи особен миг на съприкосновение с Божественото?

Анастасия Ингилизова

Спектакълът можете да гледате на 2 и 27 февруари в зала Underground на театър "Сфумато".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Артисти представят една от най-енигматичните и провокативни пиеси на френския драматург Фредерик Зонтаг

Спектакълът се фокусира върху темата за разпадането на личността и въпросът "Кой съм аз?", разказват от екипа, голяма част от който са бивши студенти на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова

Премиера на "Хаос" и множество инициативи в Нощ на театрите в Стара Загора

"Блокирали хора, заседнали в своя живот без да знаят накъде да тръгнат, но пък със самомнение, което ги изпълва и запраща в необичайни посоки - това са персонажите в спектакъла", казва режисьорът Петър Денчев

За първи път "Перфектни непознати" в България

Премиерата е на Театър "София", а датата и мястото са 6 октомври от 19 часа в Театър "Сълза и смях"

Хитовият мюзикъл "Семейство Адамс" от Бродуей с премиера в България

За първи път изкуствен интелект генерира елементи от мапинга на Античния театър

Валерий Тодоров: В медиите има все по-малко журналистика

Журналистът представи книгата си "Медии и време. Журналистика, истина и реалност" в Националната библиотека