Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Магията на цветята" представя Иванна Шмелева в галерия "ЛИК"

СТОЛИЧНИ ГАЛЕРИИ

"Магията на цветята" представя Иванна Шмелева в галерия "ЛИК"

Събитието е по повод 125 години Университетски ботанически градини

На 29 юни, от 18:30 часа в галерия "ЛИК" се открива изложба графика и живопис на Иванна Шмелева.

В нея ще бъде представена серия от графични и живописни творби, в които художничката създава стилизирани форми на цветя и растения. В произведенията си, авторът с ярки цветове и изразителни линии по свой собствен начин, изразява красотата на невероятния свят на цветята. Тя черпи вдъхновението си от честите разходки в ботаническата градина, съзерцавайки уникалните колекции и претворявайки ги в множество скици.

В изложбата "Магията на цветята", има повече от 40 творби, създадени от автора в различни периоди от творчеството й.

Иванна Шмелева по образование е архитект-дизайнер, завършила е Руско-Славянския Университет в гр. Бишкек.  Авторката е участник в различни конкурси и изложби. Носител на награда от Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика.

През 2014 г. в Националния музей на изобразителното изкуство в гр. Бишкек, Киргизстан бе проведена авторска самостоятелна изложба "Цветята на България", на която бяха представени картини с изображения на архитектурни паметници от България, а също така и стилизирани форми на цветя и растения. Изложбата бе вдъхновена и създадена след посещението на авторката в България и се проведе със съдействието на българското общество "Възраждане" и представителството на ЮНЕСКО в гр.Бишкек.

През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура в Националния музей на Казахстан в гр. Астана, бе проведена изложбата "Страната България" на която бяха показани графики на авторката.

В Руският културно-информационен център в София през 2016 г. се състоя самостоятелна изложба на Иванна Шмелев - «Петербургски етюди».

По повод 125 годишнината си, ръководството на Университетски ботанически градини и галерия «ЛИК» канят на изложбата на Иванна Шмелева всички почитатели на цветята.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Следи от бродещ дух - И-ИКСА от Никола Стоянов

Изложбата можем да видим от 18 до 30 октомври 2021 г. в Галерия "Етюд"

Джорджия О'Киф в центъра "Помпиду"

Изложбата ви потапя в артистичната вселена на една от големите фигури на изкуството на 20-и век в Северна Америка

Бисера Прахова - едно мълчаливо събеседване със зрителя

Изложбата живопис е от 21 октомври до 05 ноември 2021 г. в Галерия "Арте"

Предизвикателството "Да докоснеш Пикасо" от брилянтния Димитър Войнов - син

Арт Галерия Ларго представя изложбата живопис от 14 октомври до 02 ноември 2021 г.

Малко известни скици към шедьовър на Ван Гог бяха показани в Амстердам

Скиците са от замислено преработване на картината "Селяни ядат картофи", което не е реализирано от Ван Гог. Оригиналната версия на картината е нарисувана през 1885 г.