Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Магията на цветята" представя Иванна Шмелева в галерия "ЛИК"

СТОЛИЧНИ ГАЛЕРИИ

"Магията на цветята" представя Иванна Шмелева в галерия "ЛИК"

Събитието е по повод 125 години Университетски ботанически градини

На 29 юни, от 18:30 часа в галерия "ЛИК" се открива изложба графика и живопис на Иванна Шмелева.

В нея ще бъде представена серия от графични и живописни творби, в които художничката създава стилизирани форми на цветя и растения. В произведенията си, авторът с ярки цветове и изразителни линии по свой собствен начин, изразява красотата на невероятния свят на цветята. Тя черпи вдъхновението си от честите разходки в ботаническата градина, съзерцавайки уникалните колекции и претворявайки ги в множество скици.

В изложбата "Магията на цветята", има повече от 40 творби, създадени от автора в различни периоди от творчеството й.

Иванна Шмелева по образование е архитект-дизайнер, завършила е Руско-Славянския Университет в гр. Бишкек.  Авторката е участник в различни конкурси и изложби. Носител на награда от Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика.

През 2014 г. в Националния музей на изобразителното изкуство в гр. Бишкек, Киргизстан бе проведена авторска самостоятелна изложба "Цветята на България", на която бяха представени картини с изображения на архитектурни паметници от България, а също така и стилизирани форми на цветя и растения. Изложбата бе вдъхновена и създадена след посещението на авторката в България и се проведе със съдействието на българското общество "Възраждане" и представителството на ЮНЕСКО в гр.Бишкек.

През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура в Националния музей на Казахстан в гр. Астана, бе проведена изложбата "Страната България" на която бяха показани графики на авторката.

В Руският културно-информационен център в София през 2016 г. се състоя самостоятелна изложба на Иванна Шмелев - «Петербургски етюди».

По повод 125 годишнината си, ръководството на Университетски ботанически градини и галерия «ЛИК» канят на изложбата на Иванна Шмелева всички почитатели на цветята.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Еврейско осемейство продава творба на Пикасо, за да избяга от нацистите, но наследниците им си я искат обратно

Картината "Гладеща жена" от Синия период на Пабло Пикасо е в центъра на съдебно дело между еврейско семейство и музея "Гугенхайм" в Ню Йорк

Съдия от Детройт отхвърли иск за творбата на Винсент ван Гог

Произведението, изобразяващо жена с книга и озаглавено "The Novel Reader", е защитено от изземване и на Института по изкуствата в Детройт не може да бъде наредено да се откаже от нея, обясни окръжният съдия Джордж Карам Стий

"Жени. Живот. Свобода" на Sofia Menar

Sofia MENAR представя до 5 февруари изложбата "Жени. Живот. Свобода" на Теодора Дончева-Теч в културния център "Г8"

Рядък етюд на Антонис ван Дайк е предложен на търг за 3 милиона щатски долара

Картината е открита случайно в плевня в град, основан от нидерландски заселници в северната част на щата Ню Йорк

Институтът по изкуствата в Детройт иска отлагане на делото за творбата на Ван Гог

От музея казват, че тя е защитена от федерален закон, който забранява на съдиите да изземват творби, внесени за временна експозиция