Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Арт галерия "Ларго" празнува деветия си рожден ден със сборна изложба

АРТ

Арт галерия "Ларго" празнува деветия си рожден ден със сборна изложба

18 художници от цялата страна излагат свои творби във Варна

"Безвремие", Галина Чункова/Арт галерия "Ларго", Варна

Тази вечер, варненската Арт галерия "Ларго" ще отбележи своя девети рожден ден, с откриването на сборна изложба - живопис и графика.

"Неустоимо", Геракси Гераксиев/Сн. Арт галерия "Ларго", Варна

"Малки пристанища", Александър Димитров/Сн. Арт галерия "Ларго", Варна

В експозицията са включени платна на 18 художници от цялата страна - Александър Димитров, Атанас Хранов, Бончо Асенов, Валери Ценов, Владимир Киров, Галя Чунтова, Георги Петров, Геракси Гераксиев, Живко Дончев, Калоян Василев, Милена Димитрова, Николай Ангелов - Гари, Николай Няголов, Олга Кьониг, Румен Нечев, Стефан Сакалов, Цветелина Спиридонова, Яна Любенова.

"Хвърчащи риби", Николай Нягололов/Сн. Арт галерия "Ларго", Варна

"Манастир", Бончо Асенов/Арт галерия "Ларго"

"Скрити от света", Яна Любенова/Сн. Арт галерия "Ларго"

За девет години галерия "Ларго" е организирала 145 изложби, представила е в самостоятелни или общи експозиции над 400 художника от България и чужбина, организирала е две издания на Международен Екслибрис Конкурс Варна и девет издания на изложбата-конкурс "Есенен пленер", представяща ежегодно най-добрите ученици от специалност "Изящни изкуства" на НУИ "Добри Христов"-Варна.

"Фрагмент", Атанас Хранов, арт галерия "Ларго", Варна

"Кристални очи", Калоян Василев/Сн. Арт галерия "Ларго", Варна

"За следващите девет години си пожелаваме да успеем да изкушим още много хора с творбите на талантливите художници и да ги привлечем във все по-увеличаващата се група на българските ценители и колекционери на изкуство.", споделя галериста Нели Вълчева.

"Дафне", Стефан Сакалов/Сн. Арт галерия "Ларго", Варна

Impressio честити рождения ден на Арт галерия "Ларго", с пожелание да продължава да представя експозиции и автори, които да радват варненската публика.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Украинското авангардно изкуство намира убежище от войната в Мадрид

В Националния музей "Тисен-Борнемиса" в испанската столица бе открита изложбата "В окото на бурята. Модернизмът в Украйна 1900-1930-те

Изложби в Лондон честват 100 години от рождението на Лусиан Фройд

"Лусиан Фройд: Нови перспективи" е първата голяма експозиция от 10 години, посветена на художника, починал през 2011 г. Тя проследява всички етапи от кариерата му, от най-ранните му творби като "Момиче с рози",до по-късните като "Бригадирът"

Лондонски музей връща заграбени реликви на Нигерия

От музея уточниха, че връщането на заграбените ценности е "морален и уместен" отговор на искането, отправено от Националната комисия за музеите и монументите на Нигерия

Биеналето във Венеция: Големите теми като екология, расизъм и сексизъм

Темата беше "Млякото на мечтите", вдъхновена от книгата на Леонора Кънингам, а куратор на общата екпозиция бе Чечилия Алемани

Автопортрет на Макс Бекман ще бъде продаден на търг в Берлин

Картината е подарена на съпругата на Бекман - Матилд, която я пази до смъртта си през 1986 г. След това, в продължение на десетилетия, автопортретът е в частна швейцарска колекция. Той не е показван пред публика до средата на 90-те години