Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Violoncellissimo" - "От барок до... рок"

МУЗИКАЛЕН РЕЗОНАНС

"Violoncellissimo" - "От барок до... рок"

В неделя, 11 февруари 2024 г., от 19:00 ч. виолончелистът Марин Казаку и ансамбълът "Violoncellissimo (Виолончелисимо)" ще изнесат извънреден концерт на сцената на Софийската филхармония

В неделя, 11 февруари 2024 г., от 19:00 ч. виолончелистът Марин Казаку и ансамбълът "Violoncellissimo (Виолончелисимо)" ще изнесат извънреден концерт на сцената на Софийската филхармония, зала България (Източник: Софийска филхармония)

В неделя, 11 февруари 2024 г., от 19:00 ч. виолончелистът Марин Казаку и ансамбълът "Violoncellissimo (Виолончелисимо)" ще изнесат извънреден концерт на сцената на Софийската филхармония, зала България, с много разнообразна програма: адаптирана за виолончело музика от всички жанрове, представяща подбрани мелодии от известни филми до валсове, маршове и произведения на Моцарт в... рок вариант.

Източник: Софийска филхармония

Купи билетНеслучайно концертът е озаглавен "От барок до... рок".

Проектът "Виолончелисимо" , създаден от професор Марин Казаку преди повече от 30 години, е роден от желанието му да развие креативността на своите студенти, но и да доближи хората до музиката, независимо от нейния жанр, от подготовката или предпочитанията на слушателите, както и от мястото на което се провежда събитието.

Нещо повече, през 2024 година маестро Марин Казаку и ансамбълът "Виолончелисимо" възнамеряват да достигнат до възможно най-много общности, включително и до румънската диаспора, в поредицата от Приказни турнета... навсякъде.

"Виолончелисимо" е съставен от най-добрите млади виолончелисти в страната и е един от най-известните румънски камерни ансамбли през последните десетилетия.

Марин Казаку е генерален директор на филхармонията "Джордже Енеску" и професор по виолончело в Националния музикален университет в Букурещ. Маестро Казаку е свирил с Генадий Рождественски, Серджиу Комисиона, Хория Андрееску, Антони Рос Марба, Владимир Орлов, Раду Алдулеску и Джереми Менухин.

Същевременно има множество изяви на международни фестивали като тези в Берлин, Хонконг, Макао, Мюнхен, Милано, Осака, Сеул, Токио.

Концертът на 11 февруари в София се осъществява с подкрепата на JTI. (ако искаш транслитерирай, по принцип на български транслитерираме всичко)

Купи билетJTI е сред първите мултинационални компании, които инвестират в Румъния още през 1993 г., като от 2011 г. управлява бизнеса и в България. Компанията е известна с подкрепата си за най-значимите културни събития и институции: FITS, TIFF, Филхармония "Джордже Енеску", Музея "Брукентал", SoNoRo.

JTI подкрепя и Приказни турнета - турнета с класическа музика в малки градове, Аплодисменти за поета и COOLsound.ro - онлайн платформа за румънската независима сцена, като е и официален спонсор на (Джиджи Качуляну Ромения Денс Компани) Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Срещите на JTI, които вече са се превърнали в национална културна марка за съвременен танц, ще отбележат четвърт век през 2024 г., благодарение на факта, че "придават пълнота на румънския артистичен живот". Компанията JTI е наградена от Министерството на външните работи на Япония за популяризиране на японската култура в Румъния.

Още

"Концерти с история" продължават с "Прелюд към Шопен"

"Концерти с история" продължават с "Прелюд към Шопен"

Още

Продължителни аплодисменти за маестро Емил Табаков във Филхаморнията в Скопие

Продължителни аплодисменти за маестро Емил Табаков във Филхаморнията в Скопие

Още

Вера Шандел представя "FRENCH and LOVE

Вера Шандел представя "FRENCH and LOVE

Още

Софийската опера представя "Карнавалът на животните" по музика на Камий Сен-Санс

Софийската опера представя "Карнавалът на животните" по музика на Камий Сен-Санс

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Новият Клуб "Cantus Firmus" ще подпомага развитието на младите български музиканти

Клубът беше учреден в изисканата обстановка на столичния Военен клуб, на 21 февруари в София

Великолепният спектакъл на операта "Евгений Онегин" на сцената на Старозагорската опера

На 24 февруари сопраното Гергана Георгиева ще направи своя дебют в ролята на Татяна, а в ролята на Онегин зрителите ще видят Йосиф Славов

Българският концертмайстор Веселин Демирев със своята цигулка "Гуарнери" на врачанска сцена

Концертът е на 23 февруари в Градската концертна зала. Ще бъде дирижиран от мексиканския диригент Хектор Гусман

Един от най-влиятелните "40 под 40" в италианската култура музикант Федерико Коли дебютира със Софийската филхармония

Интригуващият италиански пианист демонстрира в многобройните си рецитали своето клавирно майсторство в някои от най-известните концертни зали в Европа, Азия, САЩ и Япония

Б.Т.Р. с нов сингъл "Думи без лъжи" и турне в Европа през юни

Паралелно с турнетата, бандата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск "30 години Б.Т.Р."