Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов канят на "Tango" в НДК

20 ГОДИНИ СЦЕНИЧНО ПАРТНЬОРСТВО

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов канят на "Tango" в НДК

Двамата виртуози на пианото и цигулката с концерт на 11 април от 19:00 часа в зала 11 /кино „Люмиер Лидл“/

Поради изключителния интерес на публиката към вече популярния музикалния проект "Танго" на двамата виртуози на пианото и цигулката - Людмил Ангелов и Веско Ешкенази НДК кани техните почитатели на концерт на 11 април от 19:00 часа в зала 11 /кино "Люмиер Лидл"/. Програмата е от последния им съвместен компактдиск, която бе представена концертно за първи път през 2016 г. в зала "България", след което последва национално турне.

Людмил Ангелов/Сн. Пиано Екстраваганца

За албума "Tango" Веско Ешкенази разказва, че е създаден с много любов, работа и вдъхновение, а публиката го приема наистина топло. Повод за създаването на "Tango" става 20-годишното сценично партньорство на двамата музиканти. Албумът е образец на висок професионализъм и музициране на най-високо ниво, "Tango" е ритъм, които ни отвежда във вълшебния свят на аржентинската музика.

Изборът на пиесите е най-вече дело на Людмил Ангелов. В него са включени гениални произведения на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел. Подборът е направен така, че да разказва история и да държи вниманието на слушателите от първия до последни тон. Включени са творби и на Ариел Рамирес и Хулио Сандерс. В аранжиментите на творбите пианистът обединява звученето на различните инструменти, а цигуларят се грижи за мелодичната линия. Пътят към тангото се превръща в пътешествие на приятелството и споделянето.

На представянето на албума "Танго" в "Перото"/Сн. НДК

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център - НДК на цените от 40 лв., а за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение - 30 лв. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Виртуозът Евгений Кисин ще изнесе рецитал в София по покана на Софийската филхармония

На 11 март в зала "България" изключителният пианист ще представи творби от Берг, Гершуин, Хренников и Шопен

Мартина Табакова - виртуозност и красота в едно пиано

Завладяващата "Хумореска" оп. 15 от Панчо Владигеров сред великолепието на Родопите

Маестро Григор Паликаров и Лиляна Кехайова с концерт за националния празник

Събитието е на 2 март 2021 от 19 ч. в Държавна опера Варна

Пианистката Красимира Филева и кавалджията Дамян Йорданов с първа награда в конкурса "Бъдещи звезди" в Италия

Признанието е завоювано в конкуренцията на участници от 31 страни, като втора и трета награда в категорията на нашите изпълнители журито не е присъдило

Световнопризнатият маестро Фредерик Шаслен ще свири със Софийската филхармония

Един от най-обичаните и популярни диригенти и композитори гостува в зала "България" на 7 март

Премиера на "Двамата свенливци" от Нино Рота в Старозагорската опера

"Избрах камерната опера на Нино Рота, защото това произведение не е поставяно в България и е великолепна възможност да бъде представено от млади артисти-студенти от Националната музикална академия", каза директорът Огнян Драганов