Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов канят на "Tango" в НДК

20 ГОДИНИ СЦЕНИЧНО ПАРТНЬОРСТВО

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов канят на "Tango" в НДК

Двамата виртуози на пианото и цигулката с концерт на 11 април от 19:00 часа в зала 11 /кино „Люмиер Лидл“/

Поради изключителния интерес на публиката към вече популярния музикалния проект "Танго" на двамата виртуози на пианото и цигулката - Людмил Ангелов и Веско Ешкенази НДК кани техните почитатели на концерт на 11 април от 19:00 часа в зала 11 /кино "Люмиер Лидл"/. Програмата е от последния им съвместен компактдиск, която бе представена концертно за първи път през 2016 г. в зала "България", след което последва национално турне.

Людмил Ангелов/Сн. Пиано Екстраваганца

За албума "Tango" Веско Ешкенази разказва, че е създаден с много любов, работа и вдъхновение, а публиката го приема наистина топло. Повод за създаването на "Tango" става 20-годишното сценично партньорство на двамата музиканти. Албумът е образец на висок професионализъм и музициране на най-високо ниво, "Tango" е ритъм, които ни отвежда във вълшебния свят на аржентинската музика.

Изборът на пиесите е най-вече дело на Людмил Ангелов. В него са включени гениални произведения на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел. Подборът е направен така, че да разказва история и да държи вниманието на слушателите от първия до последни тон. Включени са творби и на Ариел Рамирес и Хулио Сандерс. В аранжиментите на творбите пианистът обединява звученето на различните инструменти, а цигуларят се грижи за мелодичната линия. Пътят към тангото се превръща в пътешествие на приятелството и споделянето.

На представянето на албума "Танго" в "Перото"/Сн. НДК

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център - НДК на цените от 40 лв., а за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение - 30 лв. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

Коментирай 0

1/1

На представянето на албума "Танго" в "Перото"/Сн. НДК

Людмил Ангелов/Сн. Пиано Екстраваганца

Календар

Препоръчваме ви

Музика под звездите с Михаела Филева и диригента Максим Ешкенази

Концертът е на 4 октомври с начален час 18 ч. в Летния театър Пловдив

"Метрополитън опера" отмени сезон 2020-2021 заради коронавируса (видео)

Нюйоркската Мека на класическата музика остава затворена до 27 септември 2021 г.

Маестро Саша Гьотцел представя Малер със Софийската филхармония

Програмата е посветена на 160 години от рождението на един от най-дълбоките философи в музиката, творил на границите на две епохи и записал името си сред най-обичаните творци

Гидон Кремер отлага пътуването си до България

Солист на концерта на 1 октомври ще бъде Светлин Русев

Световноизвестният цигулар Гидон Кремер с две програми в София

На 1 и 4 октомври той ще представи творби на Канчели и Шнитке

Виенски романтизъм с вълшебната музика на Шуберт и Брамс

"Кварто Квартет" и пианистката Надежда Цанова ви очакват на 23 септември в зала България, за да се потопите заедно с тях в духа на Виена от средата на 19 век