Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Музикантите от Quarto Quartet пожелаха успех на Impressio

КЛАСИКА

Музикантите от Quarto Quartet пожелаха успех на Impressio

Специален автограф за Impressio

Quarto Quartet, с примариус Иван Пенчев, цигулка

Сезон 2016/2017 започна изключително успешно за Quarto Quartet, с поредния им концерт в Голямата зала на "Гьотеанума" в Базел. За изявата си в Швейцария класическите музиканти получиха овации дори от представител на прочутата фамилия Прокофиев. Астрид Прокофиев - съпругата на Сергей Прокофиев-внук и една от най-влиятелните фигури в швейцарския културен живот написа след това: "QQ от България изсвири с огън и деликатно нюансиране интерпретаторски дълбоката творба от Дмитрий Шостакович "Струнен квартет до минор, опус 110 № 8". Тя отправя пожелания и за "по-нататъшни възторжено посрещнати концерти в страната и чужбина".

Автограф за Impressio от Quarto Quartet

Една от най-впечатляващите концертни изяви на QQ през 2016 г. беше музикалният им проект с пианиста Христо Казаков, в който изпълниха част от албума Dark Intervals на джаз легендата - Keith Jarrett.

Quarto Quartet и Христо Казаков, пиано

Quarto Quartet и балерините от Vaya Dance Studio

Между множество сериозни класически концерти музикантите от QQ не спират да се забавляват. Съвместният им музикален проект  с АКАГА -  Libido Project обра овациите на младата публика в зала 3 на НДК през май м.г. Концертът беше есцентрична комбинация от фюжън, фънк, джаз, класика.

Quarto Quartet са носители на над 10 музикални награди само за последните пет години, между които: "Кристална лира" (2014) и "Златната игла" (2015) на Радио ФМ Класик. В края на 2016 г. формацията беше отличена и с националното отличие "Златен квартет - Марин Големинов" за 2016 г.

Музикантите от Quarto Quartet - наградени и щастливи с националното отличие "Златен квартет - Марин Големинов" за 2016

______________________

С активната си дейност, оригинални музикални проекти и висок професионализъм от световна величина "Кварто" не само привлякоха вниманието на музикантските среди, но и приобщиха голяма аудитория нови любители на класическата музика, като голяма част от тях са вече и трайни почитатели на състава и на класиката във всичките й измерения, в които Quarto я представят. Концертите на "Кварто квартет" се радват на голям интерес и станаха неизменна част от музикално-културния афиш на столицата. С проектите адаптирани за деца, музикантите от квартета и техните приятели от балет "Vaya Dance Studio", оказват положително влияние сред детската публика, подпомагайки формирането на вкус у младото поколение към високата култура.

Quarto Quartet e създаден през 2005 г.

QQ са музикантите: Иван Пенчев, цигулка; Светлана Станчева, цигулка; Татяна Тодорова, виола и Димитър Тенчев, виолончело.

През 2011 г. QQ представи България в прочутата зала "Йехуди Менухин" на Европейския парламент в Брюксел.

За последните 12 години музикантите имат стотици концерти у нас и по света, като свирят в различни формати и състави. Палитрата от изявите им включва и концерти с над 100 музиканти, танцьори и балерини на сцената.

Всичко за предстоящите музикални изяви на Quarto Quartet можете да видите ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Веселин Стоянов и Софийската филхармония спечелиха сърцата на виенската публика

В напълно разпродадената Златна зала на Муизкферайн българските филхармоници и маестро Найден Тодоров спечелиха близо 1600 нови почитатели

Легендарните Hooverphonic идват за концерт в София на 25 май

Вокалист в предстоящия концерт на белгийската трип-хоп формация е харизматичната Гейке Арнарт, изпълнителка на смаш хита от 90-те "Mad About You"

"Аида" със звездни солисти от Белгия в памет на маестро Борислав Иванов

На 21 май 2022, 18.00, на сцената на Държавна опера Варна ще оживее една от най-красивите и пищни постановки в историята на оперния театър и една от любимите творби на незабравимия български диригент

Пълната програма на Sofia Live Festival

Silas Short, Hayes & Y, Dead Men’s Hat, Acrillics, Vianne, YANA и Молец са последните попълнения към програмата на SOFIA LIVE FESTIVAL

Шоу спектакъла OPERA D'AMORE събира световен музикален елит за втора поредна година в София

Събитието ще бъде на 11 октомври в зала 1 на НДК а специален гост ще бъде звездата на Великобритания Кони Талбот

"Васил Спасов Трио" открива "Камерна сцена Пловдив 2022"

Събитието е тази неделя на 22 май, в 19.00 часа в Къща "Иван Черноземски" в Стария град