Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Млади таланти импровизираха с любими джаз музиканти

ДЖАЗ ПРИКАЗКА

Млади таланти импровизираха с любими джаз музиканти

11-годишната цигуларка Косара Александрова бе равностойна с по-големите си колеги и зарадва публиката с вдъхновяващи сола

Младите таланти импровизираха джазовите ритми свободно с професионални музиканти (Снимка: Милена Милева)

Още

"Варненско лято" си остава най-добрият джаз фестивал в България, смята Владимир Гаджев

"Варненско лято" си остава най-добрият джаз фестивал в България, смята Владимир Гаджев

Дъждът в неделя вечер се оказа тихият участник в "Импровизирай безкрай", който обедини музиканти от различни възрасти на една открита сцена. Това сподели организаторката на събитието Невена Григорова, позната като барабанистка, вокал и автор на музикални представления за деца.

Кино "Кабана" посрещна участниците в конкурса на фондация "Джазтет", след като преминаха тридневни работилници по импровизация като сцена за млади таланти. 

Липсата на осветление на сцената не помрачи джазовия концерт (Снимка: Милена Милева)

По време на тях всички изпълнители участваха в ателиета по "История и техники на импровизацията", "Вокална техника и сценично присъствие", "Ритъм лаборатория", "Скат импровизация", "Креативна импровизация по китара", "Импровизационни техники на контрабас в джаз и уърлд контекст", "Скали, ладове и приложението им в джаз пианото", "Как да организираме събитие" и др.

Младите надежди на вокалния джаз Яница Станчева, Яна Миладинова, Диана Димитрова, Мария Пружинска и Петър Терзиев изпълниха известни и любими боса нови и джаз стандарти. Те импровизираха заедно с техните талантливи връстници и колеги Йоан Латровалиев - цигулка, Вилизар Гичев - китара, Георги Селенски - китара, Кристиан Петров - бас китара, Николай Чомпалов - перкусии и барабани, и пианистите Деян Стаменов, Христо Василев и Борис Петков.

Сред изпълнителите имаше и по-млади пианисти, които изсвириха собствени композиции и накараха всички музиканти да "импровизират безкрай" заедно с тях - Александър Маринов, Божидар Гайтанджиев и Петър Коралиев.

Цигуларката Косара бе най-младият участник на сцената (Снимка: Милена Милева)

Участието на единадесетгодишната цигуларка Косара Александрова силно впечатли публиката. Тя импровизира вдъхновяващи сола наравно с по-големите си колеги.

Още

Богата музикална програма подготвят организаторите на 7-то издание на "Джаз фест Казанлък"

Богата музикална програма подготвят организаторите на 7-то издание на "Джаз фест Казанлък"

Заедно с младите таланти свириха и техните преподаватели, любими и доказани музиканти на джаз сцената у нас - Венцислав Благоев - тромпет, Павлета Семова - вокал, Атанас Миладинов - пиано, Димитър Благоев - китара, Михаил Иванов - контрабас и Стефан Горанов - барабани. В началото на септември в център "Art&Shok" те въведоха младежите в основите на джаз импровизацията, вокалната техника, групова импровизация и артмениджмънт.

Водещи на събитието бяха Невена Григорова - пиар и организатор на проекта, и Венцислав Благоев - тромпетист, преподавател и музикален директор на проекта, който освен известен музикант е лидер и вдъхновител на инициативата "Джаз за деца", както и на фестивалите "Джаз Форум Стара Загора", "Джаз под звездите на Деветашкото плато".

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община - Столична програма "Култура".

Още

Камелия Тодорова и "Вечната музика" в Sоfia Live Club

Камелия Тодорова и "Вечната музика" в Sоfia Live Club

Още

Един джаз ден в Борисовата

Един джаз ден в Борисовата

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Б.Т.Р. с нов сингъл "Думи без лъжи" и турне в Европа през юни

Паралелно с турнетата, бандата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск "30 години Б.Т.Р."

Специално събитие за Годината на чешката музика в "Европейски музикален фестивал"

Младите музиканти от трио "ASSAI" свирят творби от Сметана и Дворжак

Дзукеро с първи концерт във Варна на 27 април в Дворец на културата и спорта

Световното му турне стартира в края на март с три дати в Royal Albert Hall

Мари Жако и Маркус Ширмер дебютират с Радиосимфониците във "Френският чар"

Те ще представят Встъпление и български фолклорен танц "Петрунко" от Симеон Пиронков-баща и Четвърта симфония от Роберт Шуман

Плевенска филхармония представя авторски концерт на Константин Костов, Ангел Заберски и Христо Йоцов

Всяка година силен акцент в политиката на оркестъра е да представя нови симфонични творби на български композитори от ново поколение

Контратенорът Якуб Юзеф Орлински и пианистът Михал Биел показаха световна класа с първия си съвместен концерт у нас

Двамата артисти озариха пълната зала "България", а публиката им благодари за майсторските изпълнения, извиквайки ги три пъти на бис