Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Българче зад Океана мечтае да стане... Павароти

ГОРДОСТ

Българче зад Океана мечтае да стане... Павароти

Антъни БУЛГАРИ свири на цигулка, пее, играе степ и пише сценарии за филми Момченцето е внук на цирковата легенда Сава Димчев

Антъни Булгари с Андреа Бочели

Антъни е син на българка - цирковата артистка Рамона Димчева, която живее от години в Америка, и внук на известния в миналото наш цирков артист Сава Димчев - един от създателите на Българския държавен цирк, лауреат на много международни циркови фестивали, носител на орден "Кирил и Методий" -I степен.

Антъни Булгари явно носи талантливи гени, и по всичко изглежда, че ще надмине постиженията на предците си. Момчето определено е вундеркинд и всичко говори, че го очаква бляскаво бъдеще на световна звезда.

Рамона ражда Антъни на 43 в Лас Вегас. Момченцето расте в спокойна атмосфера на обич, и първоначално проявява интерес към градинарството. Ето какво още ни разказа майката на нашенското момче - Рамона: "Беше едва 3-годишен, когато посадихме с негова помощ 100 лозници, които се хванаха и вирееха чудесно в пустинята. Антъни им се радваше и с едно малко тракторче с педали обикаляше между редовете като фермер.

Сам пожела да се научи да борави с инструменти, научи се да готви. Забелязахме, че проявява интерес към оперната музика, и особено към изпълненията на Павароти. Беше на 4, когато един ден се изправи тържествено в леглото си, и ми каза: "Като порасна, ще стана оперен певец!" След което изпъчи гърди и изпя една "дълга нота". Преживя като лична трагедия смъртта на идола си - Маестро Павароти. Беше чул преди нас...Чух плач от спалнята му и когато влязох, видях Антъни облян в сълзи:

Антъни с Дейвид Фостър

"Мама, Павароти е умрял. Сега казаха по телевизията!.."

В следващите дни искрено преживяваше мъката си и се наложи с татко му да го успокояваме. Един ден пробвах с изход от това състояние, в което се намираше, така: "Антъни, Маестро Доминго, който е приятел на Маестро Павароти, ще има концерт във Вегас. Искаш ли да те заведем на концерта и да се запознаеш с него?", го попитах. Лицето му сякаш светна. Заведохме го. За първи път му се случи да гледа опера на живо. Беше единственото дете в залата, така че не беше трудно да уредим и запознанството с Маестро Доминго. Антъни беше толкова развълнуван от тази среща, че на връщане, още със сядането си в колата, обяви: "Искам да пея пред публика!"

Казах му: "Ако това искаш, ще ти помогна, но ти трябва сам да се потрудиш за това!" На 7 го заведох да види на живо Бочели, запознаха се. Там беше и Дейвид Фостър. След това потърсих преподавател по оперно пеене в Лас Вегас, но се оказа, че няма такъв, а някои приятели пък ме съветваха да не бързам, а да изчакам гласът на Антъни да мутира...

По време на една наша почивка в Санта Барбара, изведнъж ми светна: спомних си, че видях група талантливи деца у Бочели, които казаха, че учат в някакво музикално училище. Открих директорката на това училище и заведох Антъни на прослушване. Тя буквално зяпна с уста при изпълнението му на две арии, и веднага го покани да учи при нея. Трябваше да се преместим в Санта Моника. Във Вегас работех като успешен брокер, но се наложи да напусна тази работа. Струваше си!..

Едва 8-годишен Антъни пя два пъти с Андреа Бочели, пред 20-хилядна публика.

До 12-годишната си възраст участва в 7 музикални театрални постановки в Санта Барбара и Санта Моника. Учи белканто при най-авторитетните учители в Холивуд. Танцува степ с майката на Силвестър Сталоун. Свири първа цигулка в детски симфоничен оркестър. Направи собствен номер с контрабас, докато танцува степ. В свободното си време пише детски приказки и пиеси, които вижда като сценарии за музикални филми.

Понякога се чудя откъде идва всичко това, и определено считам, че причината са талантливите гени на моя баща. Татко беше един от най-чаровните мъже на манежа. Учил е опера и балет, по-късно се насочва към цирка. Бях на 11, когато ме посвети в това изкуство и ме накара да го заобичам. Разказвала съм много на Антъни за нашия живот под купола на този прекрасен свят.

Антъни се вдъхновява от тези мои разкази и дори написа песен, посветена на цирка. Това, за което се моля на Бог като майка, е моето момче да расте здраво, и да не угасва тази искра в него към изкуствата, която така ярко пламти още от раждането му!..", разказа Рамона Димчева специално за Impressio.

 Еми Мариянска

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Цигулковата звезда Даниел Хоуп и маестро Найден Тодоров в концерт със Софийската филхармония

На 8 декември световноизвестният изпълнител ще представи Концерт за цигулка и оркестър в си минор от Едуард Елгар. Във втората част на програмата ще звучи Реквием от Карл Дженкинс с участието на Националния филхармоничен хор

Ritmos Negros с нов албум и концерт: уърлд музика, създадена в България

"Estar lejos" има амбицията да покаже на публиката развитието/растежа на групата, интимността, която музикантите продължават да изследват в техния акустичен ансамбъл

Людмил Ангелов и вокалистката на Gotan Project с първи съвместен концерт в София и Париж

Кристина Вилалонга, покорила световните сцени с Gotan Project, се присъединява към един от най-добрите ни пианисти Людмил Ангелов

HAYES&Y с нов видео клип броени часове преди най-мащабния им концерт

Песента се казва "Turn Around, Look Away" и е част от дебютния албум на групата

Топ музиканти дават начало на празничната декемврийска програма на Софийската филхармония

На 1 декември Софийската филхармония посреща един от най-известните съвременни виолончелисти в света Даниел Мюлер-Шот

Смесеният хор на БНР посреща своята публика с впечатляващ концерт на 23 ноември

Събитието е в рамките на 70-ия юбилеен сезон на емблематичния състав