Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Българче зад Океана мечтае да стане... Павароти

ГОРДОСТ

Българче зад Океана мечтае да стане... Павароти

Антъни БУЛГАРИ свири на цигулка, пее, играе степ и пише сценарии за филми Момченцето е внук на цирковата легенда Сава Димчев

Антъни Булгари с Андреа Бочели

Антъни е син на българка - цирковата артистка Рамона Димчева, която живее от години в Америка, и внук на известния в миналото наш цирков артист Сава Димчев - един от създателите на Българския държавен цирк, лауреат на много международни циркови фестивали, носител на орден "Кирил и Методий" -I степен.

Антъни Булгари явно носи талантливи гени, и по всичко изглежда, че ще надмине постиженията на предците си. Момчето определено е вундеркинд и всичко говори, че го очаква бляскаво бъдеще на световна звезда.

Рамона ражда Антъни на 43 в Лас Вегас. Момченцето расте в спокойна атмосфера на обич, и първоначално проявява интерес към градинарството. Ето какво още ни разказа майката на нашенското момче - Рамона: "Беше едва 3-годишен, когато посадихме с негова помощ 100 лозници, които се хванаха и вирееха чудесно в пустинята. Антъни им се радваше и с едно малко тракторче с педали обикаляше между редовете като фермер.

Сам пожела да се научи да борави с инструменти, научи се да готви. Забелязахме, че проявява интерес към оперната музика, и особено към изпълненията на Павароти. Беше на 4, когато един ден се изправи тържествено в леглото си, и ми каза: "Като порасна, ще стана оперен певец!" След което изпъчи гърди и изпя една "дълга нота". Преживя като лична трагедия смъртта на идола си - Маестро Павароти. Беше чул преди нас...Чух плач от спалнята му и когато влязох, видях Антъни облян в сълзи:

Антъни с Дейвид Фостър

"Мама, Павароти е умрял. Сега казаха по телевизията!.."

В следващите дни искрено преживяваше мъката си и се наложи с татко му да го успокояваме. Един ден пробвах с изход от това състояние, в което се намираше, така: "Антъни, Маестро Доминго, който е приятел на Маестро Павароти, ще има концерт във Вегас. Искаш ли да те заведем на концерта и да се запознаеш с него?", го попитах. Лицето му сякаш светна. Заведохме го. За първи път му се случи да гледа опера на живо. Беше единственото дете в залата, така че не беше трудно да уредим и запознанството с Маестро Доминго. Антъни беше толкова развълнуван от тази среща, че на връщане, още със сядането си в колата, обяви: "Искам да пея пред публика!"

Казах му: "Ако това искаш, ще ти помогна, но ти трябва сам да се потрудиш за това!" На 7 го заведох да види на живо Бочели, запознаха се. Там беше и Дейвид Фостър. След това потърсих преподавател по оперно пеене в Лас Вегас, но се оказа, че няма такъв, а някои приятели пък ме съветваха да не бързам, а да изчакам гласът на Антъни да мутира...

По време на една наша почивка в Санта Барбара, изведнъж ми светна: спомних си, че видях група талантливи деца у Бочели, които казаха, че учат в някакво музикално училище. Открих директорката на това училище и заведох Антъни на прослушване. Тя буквално зяпна с уста при изпълнението му на две арии, и веднага го покани да учи при нея. Трябваше да се преместим в Санта Моника. Във Вегас работех като успешен брокер, но се наложи да напусна тази работа. Струваше си!..

Едва 8-годишен Антъни пя два пъти с Андреа Бочели, пред 20-хилядна публика.

До 12-годишната си възраст участва в 7 музикални театрални постановки в Санта Барбара и Санта Моника. Учи белканто при най-авторитетните учители в Холивуд. Танцува степ с майката на Силвестър Сталоун. Свири първа цигулка в детски симфоничен оркестър. Направи собствен номер с контрабас, докато танцува степ. В свободното си време пише детски приказки и пиеси, които вижда като сценарии за музикални филми.

Понякога се чудя откъде идва всичко това, и определено считам, че причината са талантливите гени на моя баща. Татко беше един от най-чаровните мъже на манежа. Учил е опера и балет, по-късно се насочва към цирка. Бях на 11, когато ме посвети в това изкуство и ме накара да го заобичам. Разказвала съм много на Антъни за нашия живот под купола на този прекрасен свят.

Антъни се вдъхновява от тези мои разкази и дори написа песен, посветена на цирка. Това, за което се моля на Бог като майка, е моето момче да расте здраво, и да не угасва тази искра в него към изкуствата, която така ярко пламти още от раждането му!..", разказа Рамона Димчева специално за Impressio.

 Еми Мариянска

Коментирай 0

1/1

Антъни Булгари с Андреа Бочели

Антъни с Дейвид Фостър

Календар

Препоръчваме ви

Енергия и класа - Соня Йончева и Националния филхармоничен оркестър

Магнетичната прима благодари на българската публика с 3 биса , а след концерта повече от 2 часа раздава автографи с широка усмивка и внимание към всеки един от стотиците си почитатели

История за триумфа на добродушието

Комичната опера "Пепеляшка" на сцената на Софийската опера на 17 ноември

Софийската филхармония представя композитора на Холивуд Джон Уилямс

Маестро Найден Тодоров ви кани да чуете музиката към филмите "Междузвездни войни", "Индиана Джоунс", "Джурасик парк", "Сам вкъщи", "Списъкът на Шиндлер", "Челюсти" и др.

33-ото издание на новогодишния музикален фестивал с комплимент към най-малките

На 19 декември от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл" Детският хор на БНР ще представи коледния концерт "Бяла коледа"

Легендата Роби Лакатош: За мен концертът е да дишаш заедно с публиката

Ексцентричен, виртуозен и взривно артистичен, музикантът очаква първата си среща с българските зрители

Маестро Руслан Райчев - Погален от Бога

ГАЛА концертът, посветен на стогодишнината от рождението на големия български диригент е на 13 ноември в Софийската опера и балет