Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Древен град под Бермудския триъгълник?

ТАЙНИ И ЗАГАДКИ

Древен град под Бермудския триъгълник?

Останките от сгради били на 200 хиляди години

"На дъното на Атлантическия океан има древен град. Точно под Бермудския триъгълник!", е последната сензационна новина. Според експертите, останките му били на повече от 200 000 години. За този град плахо се говореше и в миналото, но учените само предполагаха за съществуването му. Днес вече изработват карти на устройството на древния град и артефактите се изследват от огромен екип изследователи.   

Според специалистите постройките в загадъчния град под водите на Атлантическия океан били от камък и гранит. И тук възниква въпросът за хронологията. Имало ли е такава технология на строене по времето, което датират археолозите в предположенията си? Твърди се, че в древния град под Бермудския триъгълник е имало пътища, тунели и пирамиди - артефакти, типични за по-късен период на човешката цивилизация.

Роботи-подводничари изследват морското дъно с видеокамери, а заснетият материал се предава на 4 института в света. Досега имаше много догадки във връзка с Бермудския триъгълник. Наричаха го Зона на аномалии, Зловещо море и пр., заради многото случаи на странни природни явления и безследно изчезвналите в региона въздушни и морски плавателни съдове. Колкото и невероятно да звучи, дори учените не изключват възможността древният град, заснет от роботите, да е... част от някогашната Атлантида. А има и такива, които допускат под Бермудите да имат бази... извънземни.

Анализите от спътниковите снимки също озадачават учените. Над аномалната зона в Атлантическия океан, на юг от Маями, ясно се вижда облак в шестоъгълна форма. Метеоролози вече са кръстили облаците, които го формират "авиобомби", и обясняват явлението така: Когато тези въздушни "бомби" се "взривяват" над Бермудския триъгълник, те формират мощни потоци въздух, по направление на океана. А взаимодействието на тези атмосферни вълни може да образува турбулентни зони, в които именно да попадат корабите и самолетите?..

Тайната на Бермудския триъгълник остава неразгадана и до днес, въпреки многото версии в опит за обяснение на аномалията. Учените се обединяват около две основни теории: едната е, че случващото се е причинено от сложна атмосферна комбинация, а втората - че съществува хипотетична вероятност то да е дело на... извънземна цивилизация.

За древния град с пирамидите всъщност не чуваме за пръв път. Първите, които съобщават за него са двама учени - Пол Вайнцвейг и Полина Залитски. Те откриват находката с помощта на подводен робот край бреговете на Куба.

Според тях сред постройките в загадъчния подводен град има и няколко сфинкса. На спектралните снимки и изработените по тях рисунки и карти, ясно се виждат очертанията на четири пирамиди, подобни на египетските. Заедно с другите здания те се намират на границата на легендарния Бермудски триъгълник.

Артефактите на кубинския комплекс от пирамиди сочат, че на това място е съществувал град. Потъването е станало поради покачването на морското равнище. Тези данни са сходни с описанията на потъналата Атлантида.

Каква е версията: Катастрофата най-вероятно се е случила в края на ледниковия период. Ледовете на Арктика са се стопили и водата е предизвикала рязко покачване на морското равнище. Множество земи са били погребани под водата. Към края на ледниковия период нивото на Световния океан е било с около 300 метра по-високо от днешното.

Един кубински журналист - Луис Мариано Фернандес, още преди Вайнцвейг и Залитски пръв пише за подводния град под Бермудския триъгълник, като твърди, че американците са знаели за него още преди няколко десетилетия - през 60-те години на миналия век. Въпросът обаче бил укриван и засекретен, заради руснаците и кубинската ракетна криза. Според журналиста, американски атомни подводници първи били сканиралиподводния град и кодовото название на операцията било кръстено "Потъналата Атлантида".

Фернандес пише: "Камъните в подводния град са изсечени и полирани. Върху тях има странни надписи, подобни на египетски йероглифи, както и рисунки".

Изследванията на дъното на Бермудския триъгълник, които вече не са тайна, се провеждат под егидата на проекта "Exploramar". Те се водят от смесени екипи учени, между които има и такива, които изследват генотипа на местното население. Аборигени и олмеки пазят легенда, че техните прародители са живели на остров, който според тях потънал при земетресение, а името му е било... Атлантику.

Преди година Университетът на щата Веракрус оповести, че артефактите от дъното на океана съответстват на съвременния генотип на олмеките.

Дали откритият древен град ще разбули тайната за загадката Атлантида ? Има ли връзка между подводния град и аномалните явления на Бермудския триъгълник? - Отговорите на тези въпроси вълнуват цялото човечество.

Еми МАРИЯНСКА

Календар

Препоръчваме ви

Пърформанс артист позира гол пред шедьоври

Адриан Пино Оливера старателно крие пениса между бедрата си по време на пърформансите си, защото женското начало било по-висше от мъжкото

Еленската "Даскалоливница" - училище за будители

Знаете ли, че от Търново и цяла България са ходели да учат в малкото балканско градче?

Св. Димитър и православното изкуство

Още текат спорове за произхода и житието на светеца

Красив уникум: Бяла майка роди междурасови близнаци, чернокожа - бели син и дъщеря

Тези деца са вълшебен триумф на природата над расизма!, смятат родителите им

"Глинените човеци" от Папуа

Дивашкото племе Асаро мудмен устройва ежегодно "шоу" с маските си

Вижте любимия ресторант на Хемингуей

Говори се, че в него някога мил чинии... младият Франциско Гойя