Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Бирата, прокълната от сейлъмските вещици

Бирата, прокълната от сейлъмските вещици

"Bitches Brew" (или "Пивото на кучките") е вътрешен проект на студиото за дизайн Wedge&Lever, базиран на комбинация от измислена от работилите по проекта история и исторически факти от лова на вещици в американския град Сейлъм, в периода 1692 - 1693 г. Създателите на проекта брандират своя продукт като включват окултната тематика във всичките й аспекти. Върху опаковките можете да срещнете фрази като: "Сварено в Ада", "Дъхът на Дявола", "Пълнолуние", "Сейлъмска Меса" и "Змийско масло".

Според фиктивното предание, застрашената от лова на вещици робиня Титуба, бива скрита и заключена в мазето на местния хан, с цел личната й сигурност. Броят на обвинените във вещерство и впоследствие обесени жители на Сейлъм нараствал, продължава разказът, затова и Титуба си оставала все така затворена между буретата с пиво, а на горния етаж нищо неподозиращите посетители се наливали с бирата, която младата вещица била "обработила" със заклинания и проклятия.

Неследдълго, група разбойници опожарили хана, а пламъците задушили Титуба.

В описанието на въображаемия бранд също се казва, че през 2012 г. мястото, на което се е намирал ханът, е било откупено, и при извършените ремонтни дейности буретата, както и оригиналните рецепти за приготвянето на напитката, били намерени. Оказало се, че са непокътнати от огъня. Представянето на продукта завършва с изречението:

"Днес, ние произвеждаме нашето пиво по същите тези рецепти и в същите прокълнати бурета. Но не бойте се - това е една дяволски добра бира!"

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Мостът на Мечо Пух беше продаден за над 150 000 евро

Продажбата съвпадна със 100-годишнината на плюшеното мече, подарено на Кристофър Робин Милн за първия му рожден ден през 1921 г.

Мост в Англия, известен от "Мечо Пух", се продава на търг

Авторът на популярната поредица Алън Милн често играел със сина си Кристофър Робин на този мост през 20-те години на миналия век

Дешифрираха любовните писма на Мария-Антоанета

Учените смятат, че те са били редактирани лично от нейния предполагаем любовник шведския граф Аксел фон Ферзен

Как е бил изпепелен "греховният" Содом

Учени твърдят, че са открили истинската причина за края на могъщия град

Ученици с още интересни находки в крепостта "Ряховец"

Гробна яма със скелет в ембрионална поза и колективна находка от средновековни бронзови монети са разкрили археолозите и учениците в Археологическата школа "Ряховец"

САЩ върнаха на Ирак "Плочката на Гилгамеш"

Реституирането "връща самочувствието и увереността на иракското общество", заяви на церемонията иракският министър на културата Хасан Назим