Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Бирата, прокълната от сейлъмските вещици

Бирата, прокълната от сейлъмските вещици

"Bitches Brew" (или "Пивото на кучките") е вътрешен проект на студиото за дизайн Wedge&Lever, базиран на комбинация от измислена от работилите по проекта история и исторически факти от лова на вещици в американския град Сейлъм, в периода 1692 - 1693 г. Създателите на проекта брандират своя продукт като включват окултната тематика във всичките й аспекти. Върху опаковките можете да срещнете фрази като: "Сварено в Ада", "Дъхът на Дявола", "Пълнолуние", "Сейлъмска Меса" и "Змийско масло".

Според фиктивното предание, застрашената от лова на вещици робиня Титуба, бива скрита и заключена в мазето на местния хан, с цел личната й сигурност. Броят на обвинените във вещерство и впоследствие обесени жители на Сейлъм нараствал, продължава разказът, затова и Титуба си оставала все така затворена между буретата с пиво, а на горния етаж нищо неподозиращите посетители се наливали с бирата, която младата вещица била "обработила" със заклинания и проклятия.

Неследдълго, група разбойници опожарили хана, а пламъците задушили Титуба.

В описанието на въображаемия бранд също се казва, че през 2012 г. мястото, на което се е намирал ханът, е било откупено, и при извършените ремонтни дейности буретата, както и оригиналните рецепти за приготвянето на напитката, били намерени. Оказало се, че са непокътнати от огъня. Представянето на продукта завършва с изречението:

"Днес, ние произвеждаме нашето пиво по същите тези рецепти и в същите прокълнати бурета. Но не бойте се - това е една дяволски добра бира!"

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Откриха постоянната археологическа експозиция "Антична Сердика"

На площ от 6000 кв. м са показани останки от улици, раннохристиянски базилики, терми и сгради с жилищни и производствено-търговски функции

Археолози откриха скелет с лечебни татуировки

Те били поставени върху болни стави

7 европейски фестивала, които да посетим поне веднъж в живота

Фестивалите са чудесен начин да отбележиш меден месец или юбилей

Четири изложби в "Етър"-а на Международния панаир на традиционните занаяти

Повече от 30 чуждестранни майстори от 16 държави ще представят пред гостите на Панаира съхранени традиционни техники и съвременното състояние на занаятите в своите страни

5 идеи за почивка преди края на лятото

Ако ви мъчи пост-ваканционна депресия – най-добре отново да "хванете гората"

Изключителната колекция на архитекта Яу Мин Пей отива на търг

Селекцията от произведения на изкуството се оценява на над 25 милиона долара