Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Чарли Чаплин запалил Любо Нейков за сцената

Чарли Чаплин запалил Любо Нейков за сцената

Дори лошите животни са по-добри от хората, казва "гласът" на котарака Гарфилд

Любо Нейков като Големанов от едноименната пиеса по Ст. Л. Костов на театрална формация "Мелпомена"

Любо Нейков днес става на 45. Играл е и много сериозни роли, но хората винаги помнят комедиите. А комедията е много по-трудно изкуство, казва актьорът, който въпреки телевизионната си популярност никога не е спирал да играе театър.

Признава, че интересът към актьорската игра винаги е живял у него като червейче, запален най-напред от филмите на Чарли Чаплин. В детските си години наблюдавал и имитирал близки и роднини по детски наивно и за да трупа актьорски умения.

Обучението по куклено актьорско майсторство му помогнало много. Според него това обучение винаги е било най-доброто в НАТФИЗ, защото учи бъдещите актьори да одухотворяват мъртва материя.

В спектакъла "Скакалци" на сцената на Сатиричния театър

Когато се разиграва скеч, като актьори носим отговорността хуморът да е насочен към делата, а не към личността на човека и да цели персонална обида, смята актьорът, който вярва, че хуморът лекува 110%.

Любо Нейков създаде неподражаеми образи в шоуто "Комиците"

Любомир Нейков е роден на 7 февруари 1972 г. в Червен бряг. Завършва Техникум по електротехника в Червен бряг, а след това през 1998 г. НАТФИЗ в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев. От 1998 до 2006 работи в "Хъшове", "Шоуто на Слави" и в театрална формация "Мелпомена".

През септември 2006 г., заедно с Евтим Милошев, основава продуцентска компания "Дрийм Тийм Прадакшънс".

През 2007 г. заедно със своите колеги Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстьо Лафазанов създава първото и единствено по рода си авторско комедийно предаване в българския телевизионен ефир "Комиците". Компанията реализира и най-хитовият комедиен сериал в България - "Столичани в повее", който отбелязва рекордна гледаемост, достигайки до 2.2 милиона зрители на епизод.

С Васил Банов и Албена Павлова в комедийния сериал "Столичани в повече"

През 2004 г. дава гласа си за българския дублаж на филма "Гарфилд", с премиера в България на 27 август същата година, където озвучава едноименния герой, а също така и за продължението "Гарфилд 2", което излиза в България на 25 август 2006 г., както и за американските продукции "Великолепната четворка" (анимания, дублаж в ролята на Нещото, 1995 г.) и "Братът на мечката" (анимания, дублаж в ролята на Лос, 2003). на Лос, 2003). 

Ненка и Ненчо в "Магията на Ненчо"

Ръководената от Любомир Нейков продуцентска компания успешно продуцира и два театрални проекти, като илюзионния спектакъл "Магията на Ненчо", който се играе на сцената на театър Българска Армия и "Скакалци" на Ст. Л. Костов на сцената на Държавен сатиричен театър.

Именно за реализацията на спектакъла "Магията на Ненчо", през 2008 г. Любомир Нейков купува целия реквизит, албуми със снимки, костюми и касети със записи от представления на илюзиониста Орфи.

Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Режисьорът на "Порталът" Илиян Джевелеков: Пътувам във времето, на сън или в мислите си

"Загубих баща си преди година, когато работихме по сценария на сериала. Точно на рождения ми ден си отиде..."

Бунтовническият реализъм на Златан Дудов

Златан Дудов е един от най-значимите социалистически режисьори на ХХ век. Въпреки това българо-германският режисьор днес е до голяма степен забравен. Незаслужено.

Джуди Холидей - първата холивудска "блондинка" с "Оскар" и "Златен глобус"

100 години от рождението на актрисата, която умира от рак само на 43

Когато поезията идва сама...

Незрящият поет Петър Нешев издава първата си книга на 60, а инженер Беатриче Жадалова пише от 8-годишна