Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Чарли Чаплин запалил Любо Нейков за сцената

Чарли Чаплин запалил Любо Нейков за сцената

Дори лошите животни са по-добри от хората, казва "гласът" на котарака Гарфилд

Любо Нейков като Големанов от едноименната пиеса по Ст. Л. Костов на театрална формация "Мелпомена"

Любо Нейков днес става на 45. Играл е и много сериозни роли, но хората винаги помнят комедиите. А комедията е много по-трудно изкуство, казва актьорът, който въпреки телевизионната си популярност никога не е спирал да играе театър.

Признава, че интересът към актьорската игра винаги е живял у него като червейче, запален най-напред от филмите на Чарли Чаплин. В детските си години наблюдавал и имитирал близки и роднини по детски наивно и за да трупа актьорски умения.

Обучението по куклено актьорско майсторство му помогнало много. Според него това обучение винаги е било най-доброто в НАТФИЗ, защото учи бъдещите актьори да одухотворяват мъртва материя.

В спектакъла "Скакалци" на сцената на Сатиричния театър

Когато се разиграва скеч, като актьори носим отговорността хуморът да е насочен към делата, а не към личността на човека и да цели персонална обида, смята актьорът, който вярва, че хуморът лекува 110%.

Любо Нейков създаде неподражаеми образи в шоуто "Комиците"

Любомир Нейков е роден на 7 февруари 1972 г. в Червен бряг. Завършва Техникум по електротехника в Червен бряг, а след това през 1998 г. НАТФИЗ в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев. От 1998 до 2006 работи в "Хъшове", "Шоуто на Слави" и в театрална формация "Мелпомена".

През септември 2006 г., заедно с Евтим Милошев, основава продуцентска компания "Дрийм Тийм Прадакшънс".

През 2007 г. заедно със своите колеги Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстьо Лафазанов създава първото и единствено по рода си авторско комедийно предаване в българския телевизионен ефир "Комиците". Компанията реализира и най-хитовият комедиен сериал в България - "Столичани в повее", който отбелязва рекордна гледаемост, достигайки до 2.2 милиона зрители на епизод.

С Васил Банов и Албена Павлова в комедийния сериал "Столичани в повече"

През 2004 г. дава гласа си за българския дублаж на филма "Гарфилд", с премиера в България на 27 август същата година, където озвучава едноименния герой, а също така и за продължението "Гарфилд 2", което излиза в България на 25 август 2006 г., както и за американските продукции "Великолепната четворка" (анимания, дублаж в ролята на Нещото, 1995 г.) и "Братът на мечката" (анимания, дублаж в ролята на Лос, 2003). на Лос, 2003). 

Ненка и Ненчо в "Магията на Ненчо"

Ръководената от Любомир Нейков продуцентска компания успешно продуцира и два театрални проекти, като илюзионния спектакъл "Магията на Ненчо", който се играе на сцената на театър Българска Армия и "Скакалци" на Ст. Л. Костов на сцената на Държавен сатиричен театър.

Именно за реализацията на спектакъла "Магията на Ненчо", през 2008 г. Любомир Нейков купува целия реквизит, албуми със снимки, костюми и касети със записи от представления на илюзиониста Орфи.

Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Да те смятат за модерен и след 5 века

515 години от рождението на големия италиански архитект Андреа Паладио

Директорът на Болшой театър подаде оставка, след като разкритикува войната в Украйна

Владимир Урин беше сред руските културни дейци, които призоваха за прекратяване на сраженията в Украйна в отворено писмо, публикувано миналата година

Отиде си режисьорът Иван Станев

Тъжната вест съобщиха от Театрална работилница "Сфумато"

Почина знаменитият американски фотограф Елиът Ъруит

"Неговите снимки ни помогнаха да разберем кои сме като общество и като хора, вдъхновиха гениални фотографи въпреки променящите се тенденции и индустрия", каза Кристина де Мидъл, отдавайки почит на Ъруит

Георги Господинов получи отличие "Константин Кацаров" в Женева

"Всеки е сам в своето пътуване, особено в съня и в смъртта. Но е важно кой ще ти държи ръката по време на това пътуване! Променяйте пустинята. Всеки ден, всеки час, по малко! Нека всеки я променя в сферата, в която работи и живее!", каза Господинов

Laibach: Магазините и скулптурите в Северна Корея изглеждат като проектирани от Джеф Кунс

Магията Laibach, пионери на индустриалния звук, взривиха българската сцена за пети път