Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Новият български филм "Чудовища" ще бъде показан в "Открити хоризонти" на фестивала "Златна роза"

КИНОФЕСТИВАЛИ

Новият български филм "Чудовища" ще бъде показан в "Открити хоризонти" на фестивала "Златна роза"

"Чудовища" провокира зрителите по темата за стойността на истинската любов, колко струва тя и може ли да се продаде? И най-вече търси отговор на въпроса "В какво се превръщаме, когато любовта липсва?"

Дебютният филм на Калоян Патерков - "Чудовища" с участието на актрисите Яна Маринова, Анастасия Левордашка, Лили Сучева и актьора Влади Виолинов, ще бъде показан във Варна, на 26 септември, в рамките на 40-тото издание на фестивала на българското игрално

Дебютният филм на Калоян Патерков - "Чудовища" с участието на актрисите Яна Маринова, Анастасия Левордашка, Лили Сучева и актьора Влади Виолинов, ще бъде показан във Варна, на 26 септември, в рамките на 40-тото издание на фестивала на българското игрално кино "Златна роза".

Източник: Александра Филмс

Още с излизането си на голям екран в края на април, 2022 г., "Чудовища" бе сред най-успешните и гледани три български филма за премиерния си уикенд по кината и достигна до осмотo място в Топ 10 на всички гледани филми в националната боксофис класация на всички филми на голям екран у нас по това време.

Новият български филм "Чудовища" е създаден по идея на Наталия Дукова, която е сценарист и режисьор по монтажа на филма. Филмът е заснет от талантливия оператор Кирил Проданов и е пълнометражен кинодебют на режисьора Калоян Патерков.

Дебютният филм на Калоян Патерков - "Чудовища" с участието на актрисите Яна Маринова, Анастасия Левордашка, Лили Сучева и актьора Влади Виолинов, ще бъде показан във Варна, на 26 септември, в рамките на 40-тото издание на фестивала на българското игрално кино "Златна роза" (Източник: Александра филмс)

Чудовища" провокира зрителите по темата за стойността на истинската любов, колко струва тя и може ли да се продаде? И най-вече търси отговор на въпроса "В какво се превръщаме, когато любовта липсва?"

Самият филм се занимава с темата, че всеки човек, останал без любов е чудовище.

Още

Започва 18-ият Световен фестивал на анимационния филм

Започва 18-ият Световен фестивал на анимационния филм

В съвременен свят на шумно пируване и телесни необходимости един журналист кани на интервю три дами с интересна професия - поръчкови жени за регламентирани връзки. Това е професия, която разделя обществото на две - за и против техните услуги! Какво е онова, което може да се продаде - парче душа, парче живот, любов, извън телесните измерения? Дали журналистът иска да разбере и осмисли тяхната гледна точка или самият той крие нуждата от услугите, които предлагат?

Чувствителност, емоционални преломи и вълнуваща тайна са обединени от проблема на динамичните и чупливи дни, в които живеем - липсата на любов, заради която можем да се превърнем в Чудовища и даването на такава, заради която си заслужава да живеем!

Главните роли са поверени на актьорите: Яна Маринова, Анастасия Левордашка, Лили Сучева, Владислав Виолинов, а в епизодични роли се включват и: Андрей Стефанов, Емил Костов, Кирил Кирилов, Атанас Михайлов и др.

Още

"С река на сърцето" със специална предпремиера във Видин

"С река на сърцето" със специална предпремиера във Видин

Още

Мартин Макдона се завръща във Венеция с "Баншитата от Инишърин"

Мартин Макдона се завръща във Венеция с "Баншитата от Инишърин"

Още

"Майка" на Зорница София открива "Киномания" 2022

"Майка" на Зорница София открива "Киномания" 2022

Още

Покушение срещу Горбачов: Вижте кадри от снимките на филма в България

Покушение срещу Горбачов: Вижте кадри от снимките на филма в България

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

165 филма на международния фестивал за късометражно кино In The Palace

Тазгодишното издание ще се проведе от 29 юни до 6 юли в Перник

"Уроците на Блага" с награда за най-добър български филм на наградите "Васил Гендов" 2024

Съюзът на българските филмови дейци раздаде кино наградите и отпразнува 90-тата си годишнина

Франсис Форд Копола в Кан: Не може да се създава изкуство, без да се поемат рискове

"Мегалополис" включва цитати от Шекспир и изображения на архива на Хитлет, критикува капиталистическото общество и популизма на Доналд Тръмп

Трейлърът на "Гунди - Легенда за любовта" с рекорден брой гледания

За по-малко от седмица - с общо 2,5 милиона гледания - трейлърът на филма се превърна в най-успешния в историята на българското кино

Ели Скорчева ще получи награда за цялостен принос в киното на 11-ото издание на кинофестивала "Златната липа"

"Ели Скорчева е изключителната българска актриса. Тя е достоен гост и носител на нашата специална награда...", съобщи директорът на фестивала Магдалена Ралчева

Режисьорът Мохамад Расулоф, който избяга от Иран, призова световното кино на помощ

Режисьорът, който бе осъден на затвор и удари с камшик в страната си, казва, че "се страхува за безопасността и благополучието" на екипите, работили по последния му филм "Семената на дивата смокиня", които остават в Иран