Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мерил Стрийп: Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате!

ЗВЕЗДИ

Мерил Стрийп: Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате!

Максимите на една изключителна жена

Тя е световно призната за една от най-големите актриси на столетието. Родена е в семейството на художничка и фармацевт. Като малка не съзнава, че е хубава, смята че има прекомерно дълъг нос, а "красавиците не са такива", констатира малката Мери. Въпреки това решава да се пробва като актриса.

Учи актьорско майсторство във Васар Колидж и колежа в Дартмунд. Завършва магистърска степен по изкуствата в Иейл. Жени се за скулптор и двамата имат щастлив брак и четири деца. Холивудската легенда е най-награждаваната звезда в Меката на киното - номинирана е цели 20 пъти за "Оскар", от които го печели 3 пъти, 26 пъти е номинирана за наградата "Златен глобус", има две награди "ЕМИ".

Още

Мерил Стрийп с рекордна 20-а номинация за "Оскар"

Мерил Стрийп с рекордна 20-а номинация за "Оскар"

Последната й роля е във филма "Флоранс", който от месец е по нашите екрани. Наричат я "Желязната лейди", защото е истински перфекционист, който отстоява героините си непосредствено, и в същото време - респектиращо. При това положение, прав ли е Тръмп, който отвръща на атаките й с репликата, че била "надценена" артистка? - Едва ли, макар да е публична тайна, че фамилия Клинтън я обожава, а Хилъри Клинтън е заклета фенка на актрисата.

Така или иначе, Мерил Стрийп, извън разразилите се спорове от политически характер в Америка, е кинофеномен на времето ни, признава публиката от различни националности в киносалоните по света.

Мерил Стрийп е запомняща се и "Винаги Тя", както сполучливо е кръстена и книгата за нея. Актрисата е освен изключителен професионалист, и великолепно изглеждаща жена, със свои здрави принципи и максими в живота. Ето някои от тях:

"Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате".

"Не идеалните по мерки и теглилки хора биват забелязвани, а онези, които изглеждат различно".

"Ако внимателно слушаш всичко, ще научиш и ще знаеш всичко!"

"Властта и известността не могат да заменят основните ни потребности: любовта, сексът и храната. Простите неща ни правят щастливи".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Киномания започва на 8 април с българския филм "Страх"

Фестивалите Киномания и Master Of Art - поднасят специален подарък на любителите на седмото изкуство

Сръбски, гръцки и босненски истории в палитрата на Балканския конкурс на 25-ия София Филм Фест

В юбилейното издание на фестивала можете да видите историята на застаряващ рокер в "Жив човек", пандемичното усещане в "Ябълки" и драматично-забавна история от предвоенна Югославия "Концентрирай се, бабо"

"Крилете на Киргизстан" и "Пънк завинаги" - на Фестивала Sofia MENAR

Сред акцентите в документалната селекция са филмите на Ян Артюс - Бертран "Човек", "Алжир отвисоко" и "Земя", които са включени по повод предстоящия 75-годишен юбилей на прочутия фотограф

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

В подкаста "Кино с думи" творците разкриват всичко най-актуално и любопитно от процесите в реализиране на една кинопродукция в България

"Петя на моята Петя" и "Уроци по немски" в Международния конкурс на 25-ия София Филм Фест

Дебютните филми, тръгнали от София Мийтингс, ще се срещнат за първи път с българската публика

Четвърти форум за бъдещето на българската филмова индустрия

На 19 януари от 10:00 часа ще се проведе онлайн дискусия за ефективното функциониране и управление на българската кино индустрия