Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Мерил Стрийп: Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате!

ЗВЕЗДИ

Мерил Стрийп: Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате!

Максимите на една изключителна жена

Тя е световно призната за една от най-големите актриси на столетието. Родена е в семейството на художничка и фармацевт. Като малка не съзнава, че е хубава, смята че има прекомерно дълъг нос, а "красавиците не са такива", констатира малката Мери. Въпреки това решава да се пробва като актриса.

Учи актьорско майсторство във Васар Колидж и колежа в Дартмунд. Завършва магистърска степен по изкуствата в Иейл. Жени се за скулптор и двамата имат щастлив брак и четири деца. Холивудската легенда е най-награждаваната звезда в Меката на киното - номинирана е цели 20 пъти за "Оскар", от които го печели 3 пъти, 26 пъти е номинирана за наградата "Златен глобус", има две награди "ЕМИ".

Още

Мерил Стрийп с рекордна 20-а номинация за "Оскар"

Мерил Стрийп с рекордна 20-а номинация за "Оскар"

Последната й роля е във филма "Флоранс", който от месец е по нашите екрани. Наричат я "Желязната лейди", защото е истински перфекционист, който отстоява героините си непосредствено, и в същото време - респектиращо. При това положение, прав ли е Тръмп, който отвръща на атаките й с репликата, че била "надценена" артистка? - Едва ли, макар да е публична тайна, че фамилия Клинтън я обожава, а Хилъри Клинтън е заклета фенка на актрисата.

Така или иначе, Мерил Стрийп, извън разразилите се спорове от политически характер в Америка, е кинофеномен на времето ни, признава публиката от различни националности в киносалоните по света.

Мерил Стрийп е запомняща се и "Винаги Тя", както сполучливо е кръстена и книгата за нея. Актрисата е освен изключителен професионалист, и великолепно изглеждаща жена, със свои здрави принципи и максими в живота. Ето някои от тях:

"Ако имате мозък, сте длъжни да го използвате".

"Не идеалните по мерки и теглилки хора биват забелязвани, а онези, които изглеждат различно".

"Ако внимателно слушаш всичко, ще научиш и ще знаеш всичко!"

"Властта и известността не могат да заменят основните ни потребности: любовта, сексът и храната. Простите неща ни правят щастливи".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Мечтата на Наташа" - за мечтата да бъдеш истински обичан

След повече от десетки поставяния на сцени по целия свят текстът на Ярослава Пулинович ще оживее и на големия екран в режисьорския дебют на Ваня Бойчева

"Порталът" e достъпен за гледане онлайн до 20 юни

Феновете искат втори сезон на хитовия сериал на обществената телевизия

"Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан посреща нови имена, Фредерик Уайзман ще бъде почетен със "Златна карета"

"Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан ще предостави поле за изява на кинодейци, които отбелязват своя дебют на филмовия фестивал

Българският филм "Жените наистина плачат" с Мария Бакалова е избран на фестивала в Кан

Българо-френската продукция е на Мина Милева и Весела Казакова, а фестивалът тази година ще се проведе между 6 и 17 юли