Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Героите и историите в "Откраднат живот" имат реални прототипи

НА ЕДИН СКАЛПЕЛ РАЗСТОЯНИЕ

Героите и историите в "Откраднат живот" имат реални прототипи

Любовта, коварството, екшъните и интригите в сериала не са просто сценарна измислица

Вече трети сезон съпреживяваме драмите и радостите, възходите и паденията на лекарските династии Генадеви и Захариеви, д-р Василев, д-р Стилиянова, проф. Камбуров, д-р Кръстева, доц. Мазов, д-р Хинова, сестра Жекова и останалите герои от тв-болницата "Свети Кирил". А любовта, коварството, екшъните и интригите в сериала не са просто сценарна измислица - зад много от лицата и събитията на екрана стоят реални хора и случки, вдъхновили авторите на "Откраднат живот - Възмездието". Феновете залагат, че сред тях са Виолета Захариева и Калин Генадиев - двата най-пълноценно изградени образа в сериала. Именно благодарение на "отчаяната съпруга" Виолета Йоана Буковска успя да се пребори с дамгата "голата мацка от "Дунав мост". В докторския сериал тя разгръща таланта си както никога досега. До степен, че докато гледаме "Откраднат живот", синът ми коментира: "Мразя я!". Какъв по-голям комплимент за една актриса!

Ролята на очарователното лошо момче на болница "Свети Кирил" д-р Калин Генадиев пък лепва като втора кожа на Димо Алексиев. Може би най-талантливият млад български актьор показва лица и състояния ако не за "Оскар", то поне за "Аскеер". Спомнете си само как в края на миналия сезон изигра гняв така, че вените на главата му наистина пулсираха!

Буковска и Алексиев са се слели с героите си до степен, че зрители ги кълнат и пустосват съвсем сериозно в интернет-форумите и социалните мрежи. Разбира се, за този ефект "вина" имат и сценаристите, и вероятните им реални прототипи. Доц. Мазов /Моньо Монев/ и сестра Жекова /Марта Вачкова/ също са интересно изградени герои, владеещи силно публиката.

За жалост, далеч не е така с някои от топимената в сериала. Дали заради "равните" сценарни образи или защото не се дават особен зор "по телевизията", Мария Каварджикова /Евгения Генадиева/ и Стоян Алексиев /проф. Иван Генадиев/ са далеч от очакваната от тях класа - равни, монотонни, еднообразни, скучни, повтарящи се. На моменти Каварджикова и Алексиев не успяват да скрият колко се мъчат с поверените им роли. "На един скалпел разстояние" от скуката е и Янина Кашева /позната от "Всичко е любов"/, която така и недоизгради благодатния образ на д-р Кръстева. Деси Бакърджиева /д-р Лора Хинова/ пък явно все още си мисли, че играе в "Стъклен дом" и продължава да пърха с мигли и да говори с наивно-лигава интонация на "твърде руса" секретарка на мола.

По тези или по други причини, в трети сезон на "Откраднат живот" сценаристите вляха "свежа актьорска кръв". Те използваха любимото тв клише и "изпратиха в чужбина" неубедителните Алекс Алексиев /д-р Александър Василев/ и Радина Думанян /д-р Биляна Захариева/, заменяйки ги с Луиза Григорова и Наум Шопов-внук.

Най-интересното е, че наследникът на именитата актьорска фамилия е бъдещ лекар не само на екрана! Красавецът, който е внук на Наум Шопов и син на Христо Шопов, учи медицина в Софийския университет. Преди пет години Наум Младши се изправя пред избора между лекарската професия и НАТФИЗ. "Решението за медицината взех в 11 клас, баща ми и дядо ми ме подкрепиха. Интересът ми в момента се насочва към кардиохирургията", споделя новата звезда на "Откраднат живот".

Аделина Веселинова

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Испанският филм "Ръженият рог" на Хайоне Камборда триумфира на кинофестивала в Сан Себастиан

Това е вторият пълнометражен филм на Камборда. "За мен е много специално да получа тази награда тук, в града, в който израснах", каза режисьорката

"Добрият шофьор" на Тонислав Христов покори сърцата на младата публика на фестивала "Златна роза"

Да бъдем добри в името на най-голямата ценност Живота и децата е каузата на филма

С гала премиера новият български филм "След сезона" тръгва по кината

Филмът на режисьора Иван Панев дебютира на голям екран на 29 септември

"Уроците на Блага" и "Диада" са победителите в 41-вото издание на кинофестивала "Златна роза"

От журито изтъкнаха, че и двата филма са феноменални, ангажирани и вълнуващи и влизат в диалог един с друг

Мартин Скорсезе: Насилието и престъпленията в "Убийците на цветната луна" могат да се случат и днес

Осемдесетгодишният режисьор от италиански произход, който описва себе си като "евроамериканец", смята, че американците в Оклахома са били преди всичко европейци.

5 италиански филма, които да гледаме на кино

Италианското кино винаги създава фантазии за любов, страст, заплетени истории и красиви гледки