Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Изключителната Виктория Динкова пред Impressio: Не сте сами!

МЛАДИ ТАЛАНТИ

Изключителната Виктория Динкова пред Impressio: Не сте сами!

Вярвайте в себе си! Останете насаме с любимия си човек, песен или книга и забравете за лошото

Виктория Динкова - VICK е млада, талантлива и определено носи бунтарския нрав на новото поколение. Тя е сред новите ни любими лица и гласове. Дори хората, които не гледат телевизия, вече са чували магнетичните изпълнения на Вик, които я отведоха до финала в последния сезон на "Гласът на България".

Тя е от онези интровертни артисти, които правят преживяването ви заедно супер специално, понеже не допускат кой да е през мистериозните си портали. Виктория Динкова - VICK е познато име със самостоятелни участия на софийска клубна сцена като подгряващ изпълнител на концертите на група "Остава", Миленита, Белослава и Рут, както и участия на фестивалите " София Диша", " Мога Фест и други. 

Проектът ѝ VICK е част от семейството на инди лейбъла Homeovox Music, дал началния тласък в кариерата на групи като Hayes&Y, Bears And Hunters и Jin Monic.

Зад кадър на видеото към песента "Not Alone" (Снимка: Златина Ричева)

Самата Виктория Динкова е на 22 години и е от Варна. През 2014-а завършва Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" в морската столица. Студентка е четвърти курс в специалността "Музикална педагогика" в Софийския университет.

В момента VICK работи по първия си самостоятелен албум. Дебютният й сингъл "Can"t Handle" и видеото към него излезе официално през лятото на 2016-та година и до днес има над 30 хиляди гледания в YouTube. Тексът е написан от изпълнителката, а музиката е дело на Георги Георгиев (група "Остава").

Музикалните пътища, по които върви изпълнителката тепърва ще я отвежда до нови и интересни места, като първото от тях ще бъде столичният бар "Петък". Там на 03.07 (вторник) от 20:00 ч. VICK ще представи чисто новото видео към втория си официален сингъл "Not Alone".

Само ден след това Вики заминава за Варна, заедно с бандата си, за да промотират песента и по морските брегове. 

Лирична, силна и вдъхновяваща, докоснете се до нейния необятен свят:

Снимки: Златина Ричева/Колаж: Юлиян Илиев

- Как се чувстваш при толкова внимание и интерес към теб след участието ти в "Гласът на България", където стигна до финала?
- За мен това е нещо абсолютно ново и в първия момент беше шок. Имахме много работа и задачи, които трябваше да свършим. Когато излизаш на сцената ти си свикнал да си с бандата, с музиката, но в един момент осъзнаваш, че нямаш представа какво е да си от другата страна, какво е да те гледат на телевизора. Излизаш на сцената, камерите не са пред теб, знаеш, че те снимат, но не виждаш как. Много съм щастлива. Радвам се и се чувствам благодарна, доволна и изморена.

- Чувстваш ли се като звезда с известността, която неминуемо те връхлита след такъв мащабен формат?
- Чувствам любов. Не знам какво е да се чувстваш като звезда. Чувствам любов и се радвам на всичко, което се случва.

- Ако можеш да върнеш времето, би ли се включила отново в това приключение?
- Да, пак бих участвала. Но, ако сега ми предстои, не знам как ще реагирам. Защото точно в момента, когато знам колко много задачи трябваше да изпълним, бих го обмислила отново, както го обмислях тогава.

Снимка: Иван Григоров

- Случайно ли се появи музиката в живота ти?
- Може би. Бях на 14 или на 15, имах рожден ден и си бях поканила приятели вкъщи да слушаме музика. Те много обичаха да слушат една определена музика, въпреки че знаеха какво харесвам аз. Няма да забравя, бе към 2 часа през нощта, те си слушаха техните неща и на мен просто ми писна. На фона на другата музика аз седнах на земята, запуших си ушите и започнах да си пея едно парче на "Никълбек". Когато си отворих очите музиката беше спряла, а всички бяха спрели да говорят. От там нататък говориха с майка ми и не ме оставиха на мира, докато не се запиша на уроци. Аз се записах и след една седмица станах вокал на рокбанда.

Винаги съм искала да се занимавам с музика. Беше ми мечта от малка, но просто тогава всичко стана изведнъж, буквално за една седмица.

- Как продължиха уроците?
- В момента уча музикална педагогика, вече съм четвърти курс. Винаги съм искала да уча това.

- Мислила ли си какво искаш да правиш след това?
- Записах музикална педагогика заради музиката. Още не съм решила дали искам да ставам музикален педагог, въпреки че ми харесва. Но все още не съм решила за себе си дали ще е точно това.

Освен музиката, която е водеща, обичам и да пиша, директно каквото ми дойде на ума. Даже в момента имам две такива изписани тетрадки в чантата.

Снимка: Иван Григоров

- А коя е твоята музика? Била си вокалистка на рок банда?
- Започнах с рок банда, след това бях в друга рок банда, общо към 6-7 години, в едната три, в другата четири. Харесвам много стилове, харесвам рока, но като цяло се намирам някъде между алтернатив и поп рок.

- Как се събрахте със сегашната ти група VICK?
- Нейното начало е през 2015 г., когато се запознахме с Георги Георгиев от "Остава" във Варна. Станахме приятели, свирехме заедно и един ден решихме да направим общо парче. Тогава направихме нашия първи сингъл "Can"t Handle", който излезе през 2016 г. Решихме да сформираме банда с китара, бас, барабани. Започнахме да свирим в различни клубове. Свирили сме в "Терминал 1", "Строежа", "Маймунарника" с Рут Колева, Белослава, Миленита. Открихме "Капана Фест", бяхме на "Мога Фест" в Етрополе и така, малко по малко, продължаваме и днес.

На снимачната площадка на видеото към песента "Not alone" (Снимка: Златина Ричева)

- След първия ви сингъл с видео "Can't Handle", вече сте готови и с втори сингъл, чието представяне с видеоклип предстои. Разкажи ни за него.
- Да. Вторият сингъл се казва "NOT Alone". Записахме го преди няколко месеца, малко преди да приключи "Гласът на България". Аранжиментът и музиката са изцяло на Георги Георгиев. Текста написах аз. Двамата с него имаме общо усещане за нещата и бързо успяваме те да се случат. Например, когато Жоро ми изпрати инструментала на "Can"t Handle", в главата ми веднага се роди цялостната идея за песента.

- А как се роди текстът към "NOT Alone"?
- Текстът е от реална случка, от нещо което ми се бе случило, но разбрах за него впоследствие. Идеята идва от онези ситуации, в които си мислиш, че си сам, затваряш се в себе си и не искаш да разбереш, че всъщност не е така.

Тогава, когато ти е тъжно, когато не искаш да прогледнеш и да видиш, че всъщност не си сам. Това, което искам да кажа на всички с този текст е, че не е нужно да потъваш в негативната страна.

Зад кадър на видеото към песента "Not Alone" (Снимка: Златина Ричева)

- Какво те вади на повърхността, когато потъваш?
- Хората, които са до мен в момента. Семейството, приятелите. Любовта е навсякъде.

- Вярваш ви в любовта?
- Абсолютно на 160 хиляди, 200 милиарда процента.

- А влюбена ли си?
- Не знам дали съм влюбена. Много бих искала да ми се случи, но не съм в момента... (смее се).

Снимка: Иван Григоров

- Твоята музика е много различна. Как намираш музикалната ни сцена в момента? Какво се случва на нея?
- Харесва ми всичко, което се случва на нея, въпреки всичко останало, което се говори за нея. Мисля, че младите хора у нас имат какво да покажат и се радвам, че много от тях създават музика.

Смятам, че това е една нова вълна, в която ние младите обръщаме внимание един на друг и това се забелязва.

Вярвам, че това ще ни помогне да сме заедно, да продължаваме да правим това, което обичаме, и да ставаме все повече.

На снимачната площадка на видеото към песента "Not alone" (Снимка: Златина Ричева)

- Как един млад човек в България успява да твори това, което обича? Кое е най-трудно?
- Като вярва. Важното е да не изпада в негативни състояния. Защото ние правим точно това - концентрираме се в онова, което не ни харесва, за да видим как не става. Това правим всички. Вярвам, че всички можем да правим това, което обичаме, и да го обичаме, за да продължим да го правим.

На мен музиката ми дава живот, дава ми стимул. Ние го правим заради емоцията, заради музиката. Всеки идва на концерт заради емоцията, която тя носи, а не заради това колко трудно е било.

- Какво искаш да се случи с музиката, която правиш?
- Искам да продължавам да изпитвам емоцията. Преди няколко дни заснехме клипа към песената "NOT Alone" заедно с режисьорката Рая Радичкова. Идеята е много интересна. Има кадри, които тя снима още преди време и аз също нямам търпение да ги видя.

Представянето на клипа ще бъде на 3 юли в бар "Петък" от 20.00 часа.

На снимачната площадка на видеото към песента "Not alone" (Снимка: Златина Ричева)

- Какво представлява клипът?
- Той показва реални случки и съдби на реални хора. Има кадри, които са снимани извън България.

Клипът има силно социално звучене, с препратки към различността, която носи всеки един от нас, и вярата в себе си, въпреки тази различност. Тя ни прави истински и силни.

Останалите музиканти в групата, които ще бъдат заедно с нас в бар "Петък" са Борис Малеванов на барабаните, Дени Попов на китара и Свилен Ивов на бас.

- Ако си сама, какво би си пуснала в момента?
- Ако трябва да съм честна, в момента много съм се запалила по Highly Suspect и не мога да спра да ги слушам. Странно е, но винаги става така. Те са инди рок, поп рок банда от Щатите, които миналата година спечелиха три награди "Грами" за нова алтернатив банда в Ню Йорк. Вокалистът Джони Стивънс много ми допада и като музика и като текстове, защото го намирам близък до себе си.

Текстовете му са първични и истински. Изключително интересно и пълно с цветове.

- Какво четеш?
- Обичам да чета фантастика. Обичам да чета и всякакви духовни неща. Безкрайно ми е интересен човекът като човек и чета всякакви неща, свързани с неговото съзнание и душевност.

- Хоби?
- Обичам да карам колело и много обичам да танцувам, каквото ми падне. Да си надуя уредбата вкъщи и да танцувам до изнемога. Когато имам време, разбира се.

- Музиката с една дума е...
- Живот.

- Самотата като цвят?
- Между черно и тъмно лилаво.

- Надеждата?
- Нов свят.

- Смъртта?
- Нов живот.

- Любовта?
- Всичко.

Снимка: Иван Григоров

- Твоето послание към хората, когато ги видиш напрегнати или изнервени?
- Бих им казала да си изберат една песен, която много харесват, и ако мислят за нещо напрягащо, негативно, натоварващо, отвратително, гнусно, което задължително ти е залепено на лицето и няма как да го отлепиш, да си вземат тази песен или любимата книга, да си вземат нещо много любимо - човек, прегръдка, сок от праскова.

Да се концентрират в сока от праскова и в тази прегръдка, в любимата песен и да останат там за 10-15 минути!

Снимки: Златина Ричева/Колаж: Юлиян Илиев

- Какво ще кажеш на всички, които те харесват и подкрепят?
- Много ги обичам и много се радвам, че сме били заедно. Чакам ги в бар "Петък" на 3 юли и на 5 юли във Варна, в бар "Ментол", за да видят най-новото ни парче "NOT Alone"!

Интервю на Тина Философова

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Дейвид Гарет издаде нов сингъл с прочутия Андреа Бочели

Песента "Ave Maria" e част от предстоящия албум на виртуозния цигулар

До дъно: Истории за падение, отмъщение и любов с Калин Врачански

Вторият сезон на аудиосериала, създаден специано за Storytel, обещава обрати, комедия и напрегната драма

С тържествена церемония бе открит Залцбургският фестивал

Един от ораторите на тържествената церемония беше писателят Илия Троянов, който отбеляза, че лъжци и лицемери има не само в Русия, но и в Австрия. Алчността свързва бивши политици и други хора повече с логиката на войната

Най-популярната японска манга поредица отбеляза 25-ата си годишнина

"Ще започна да разкривам всички тайни на този свят, които съм пазил скрити", каза авторът на "One Piece" Ейичиро Ода

"Отело" с Желко Лучич, Джанкарло Монсалве и Тамара Калинкина на Античния форум в Стара Загора

Звезден солистичен състав ще очарова почитателите на оперното изкуство на на 23 юли

Не ние пилеем времето си, а времето пилее нас

"Човешките истории са възможност, стъпало по стълба, която води само нагоре", убеден е писателят Иво Иванов, чиито неподражаеми истории жегват читателя в сърцето

Виж всички

Календар