Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коя българска народна песен е посветена на Коледа?

ИГРА НА IMPRESSSIO

Коя българска народна песен е посветена на Коледа?

а) „Тиха нощ, свята нощ“ б) „Ой Коледо, мой Коледо“ в) „Дядо Коледа не спал“

Димитър Христов, диригент на Оркестъра за народна музика на БНР/Сн. БНР

Регламент на играта:

Първите двама участника, посочили правилния отговор на въпроса на нашата фейсбук страница, печелят по:

Eдна двойна покана за концерта Предколедна "Музика в портрети" с Оркестъра за народна музика на БНР на 21 декември, в Първо студио на БНР и комплект дискове с народна музика, издадени от Българското национално радио.

Наградите се осигуряват от нашите партньори от БНР.

Играта е активна в периода от 10 до 16 декември 2017 г.

Имената на победителите и начинът им на получаване ще бъдат обявени тук.

Седмичната игра на Impressio приключи! Верният отговор е: б) "Ой Коледо, мой Коледо". Победители тази седмица са: Анжела Бенева и Криста Иванова! Печелившите могат да получат наградите си от понеделник, 18.12, до четвъртък 21.12, от 8.30 до 19.30 ч. на Информацията на Българското национално радио (бул. "Драган Цанков" № 4). Очаквайте новата ни Коледна игра!

Оркестър за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио, с диригент Димитър Христов ще представи на публиката концерт от поредицата "Музика в портрети".

В навечерието на Коледа, на 21 декември 2017 ч. от 19:30 в Първо студио на БНР ще излязат виртуозните оркестранти Росен Генков (гъдулка) и Кръстьо Димов (кавал) и младата певица Петя Панева.

Росен Генков завършва специалност гъдулка в НУФИ "Широка лъка" и работи като оркестрант в Ансамбъл "Пирин", НФА "Филип Кутев", Ансамбъла на Българската армия и в много различни формации. От 1990 до сега е концертмайстор в Оркестъра за народна музика на БНР.

Кръстьо Димов завършва музикалното училище в Котел и АМТИИ - Пловдив. От 1992 е в състава на Оркестъра за народна музика на БНР. Освен виртуозен инструменталист, Димов е и майстор-лютиер на кавали. Този майсторлък той наследява от баща си Стоян Дросев.

На концерта "Музика в портрети" Росен Генков и Кръстьо Димов ще изпълнят с Оркестъра на БНР емблематичните пиеси "Странджанска въртележка", "По пътя на кавалджиите", "Зайко кукурайко" и др.

17-годишната Петя Панева е лауреат на три награди от последното издание "Пирин Фолк" Сандански - на телевизионния зрител, на публиката и на журито. Младата певица вече е носител на призове от различни фолклорни конкурси. Заедно с Оркестъра за народна музика тя ще изпълни песните "Обзаложи се, Дойне ле", "Слънцето трепери" и "Бяла Стана".

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежите на ticketsbg.com и eventim.bg. 

Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!  

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Игра на Impressio: За колко дни Джузепе Верди написва музиката на операта "Трубадур"?

Тази седмица нашата игра е свързана с операта "Трубадур", която ви очаква на 6, 7 и 8 март, от 19 часа в Софийската опера и балет

Игра на Impressio: На пазарния площад на кой град е първата среща на пирата Конрад с любимата му в балета "Корсар" от Адам?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с балетния спектакъл "Корсар", който можете да видите на 20 и 22 февруари от 19.00 часа на сцената на Софийската опера и балет

Игра на Impressio: Коя е песента на Рут Колева, в чийто клип участват актрисите Цветана Манева и Анастасия Лютова?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с певицата Рут Колева, която подготвя представянето на своя пети албум, чието име все още е тайна, а големият концерт ще бъде в Зала България на 15 февруари

Игра на Impressio: През коя година виртуозният Питър Бенс пуска сензационната си видео интерпретация на "Bad" на Майкъл Джексън?

Тази седмица нашият въпрос е свързан с феноменалния пианист Питър Бенс, който идва с два концерта в България - на 13 ноември в София, а на 15 ноември за първи път и във Варна

Игра на Impressio: Koй е първият диригент, с когото Сара Чанг свири в България?

Виртуозната цигуларка пристига в София за концерта си на 10 ноември в зала "България"

Игра на Impressio: Кой поред студиен албум na Chemical Brothers е "No Geography"?

Най-култовото електронно дуо в света пристига в София за шоуто си на 10 октомври в Арена Армеец