Повече не или така нареченият Бернхард

от Александър Митрев и Ида Даниел

"Повече не или така нареченият Бернхард", Пространство ДНК

Текстове: Томас Бернхард, Александър Митрев и Ида Даниел

Превод: Владко Мурдаров и Александър Андреев

Музика: Тодор Стоянов и Александър Даниел

Сценична среда: Тита Димова-Вантек

"Повече не или така нареченият Бернхард", Пространство ДНК

Участват: Александър Митрев, Цвети Даскалова и Деница Даринова

"ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард" напомня на лекция и театрално изследване, в което методът е фокусиран върху поставянето под въпрос: на държавното, на националното, на социалното, на институциите, на наградите, на финансовите отношения, на приятелствата, на днешното. В сценичното действие внимателно проникват потенциалното, възможното и съвременността.

Идеята за спектакъла е на две от най-интересните имена в полето на свободния театър у нас - актьорът Александър Митрев и режисьорката Ида Даниел. Двамата правят своеобразен колаж от собствени текстове и откъси от различни произведения на Томас Бернхард, сред които последната му книга "Моите награди" и пиесите "Мъртвец", "Мач", "Клаус Пейман отива да си купи панталони и идва с мен да яде".

Томас Бернхард е австрийски белетрист, поет и драматург, смятан за един от най-важните немскоезични писатели след Втората световна война. Роден през 1931 г., той израства в Южна Бавария, близо до Залцбург. Неговият дядо - писателят Йоханес Фроймбихлер, настоява за художественото образование на Бернхард. В ранна възраст Бернхард изучава музика и през целия си живот остава дълбоко свързан с това изкуство. На шестнадесет се разболява от туберкулоза и прекарва годините между 1949 и 1951 в санаториум.

1/1

Още постановки в София

Виж всички постановки в София