Новите дрехи на краля

от Евгений Шварц, по приказки на Ханс Кристиан Андерсен

"Новите дрехи на краля", постановка на Сатиречен театър "Алеко Константинов"

Постановка Бисерка Колевска

Сценография Свила Величкова

Композитор Петър Цанков

Хореография Зорница Петрова

Сценичен бой Емил Видев

Участват Димитър Живков, Михаил Сървански, Полин Лалова, Йорданка Стефанова, Ирина Първанова, Константин Икономов, Мартин Каров, Пламен Великов, Светломир Радев

"Новите дрехи на краля", постановка на Сатиречен театър "Алеко Константинов"

Тя е толкова сладичка и миличка, че сърцето на Хенрих винаги замира, когато я види. Вярно, че е Принцеса, а неговата свита са прасетата, но любовта, която пламва между тях, е от онези, каквито има само в приказките. В които на влюбените им се ще да си разменят поне 100 целувки накуп, а всички пречки да са заедно - подтик въображението и фантазията им да се развихрят смело. За това Принцесата ще дърпа бради наляво и надясно и няма да издава как се спи върху грахово зърно, а Хенрих ще измисля хитроумни планове да я спасява от натрапената сватба и ще тъче вълшебни дрехи.

"Трябва да обичаме, да си играем, да бъдем искрени, да не прогонваме детето от себе си. Това е посланието на букета от три приказки на Андерсен.

Една прекрасна принцеса се влюбва в свинар. Това е недопустимо според кралския етикет. Но любовта е по-силна от фалшивите правила за добро поведение. Изобретателният Хенрих успява да защити любовта си и да надхитри лицемерните кралски придворни.

Бъдете деца, забавлявайте се. Не затръшвайте вратата на детската стая. Учете се от децата на искреност и фантазия. Отворете душата си и потънете в нашата цветна, забавна, смешна, романтична и красива приказка с щастлив край."

Бисерка Колевска

"Новите дрехи на краля", постановка на Сатиречен театър "Алеко Константинов"

Спектакълът е осъществен със съдействието на Посолството на Кралство Дания в София.

Представлението е с продължителност 1ч. 15 мин.

1/1