Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Неизвестна приказка на Марк Твен ще види бял свят

Неизвестна приказка на Марк Твен ще види бял свят

Скоро американците ще могат да прочетат "The Purloining of Prince Oleomargarine", приказка на Марк Твен, открита повече от век след неговата смърт. Произведението е находка на проф. Джон Бред и е намерено в архивите на Университета в Бъркли. Той се натъкнал на него случайно.

Ръкописът е 16 страници и е оформен от илюстраторите Филип и Елин Стед. Тази приказка Марк Твен е написал за собствената си дъщеря. В нея се разказва за момче, което изяжда вълшебно цвете, след което се научава да разговаря с животните. Заедно с новите си приятели героят на Твен тръгва да търси отвлечения наследник на кралския престол.


Книгата излиза през септември в САЩ. Нейното издаване е посветено на 150-годишнината от първата публикация на произведения на Марк Твен.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Ново издание на приказките на братя Грим с вълшебни илюстрации

Предназначено е за децата от втори и трети клас

Иван Станков е новият носител на наградата "Хеликон"

Теодора Димова получи "Цветето на Хеликон" - за най-продавано заглавие между номинираните през 2019 г. за романа си "Поразените"

Херцогинята на Йорк с дебютен роман, вдъхновен от живота на прапрапралеля й

Сара Фергюсън промотира книгата си "Сърцето й за компас" с видео в Туитър

"Каузата на юношите" - фундаментален труд на последователка на Фройд (откъс)

Книгата на Франсоаз Долто излезе на 8 януари в Издателство "Колибри"

Синьокрачко и Жужа - новите книжни приятели на децата-пътешественици

"Вярвам, че тази пълна с измишльотини и пътешествия книга ще вдъхнови децата да са свободни, фантазиращи и търсещи", казва авторът на "Невероятните приключения на Синьокрачко и Жужа" Мария Ангелова, а илюстрациите на Елена Владинова ще ви докажат, че скуката не съществува

Смущаващо актуалните антиутопии "1984" и "Фермата на животните" от Джордж Оруел отново са тук

Изчезналият за десетилетия уводен текст от Оруел за "Фермата на животните" не е публикуван в първото издание по политически причини (откъс)