Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Алпинистът Боян Петров представя книгата си "Първите седем"

ПРЕМИЕРА НА КНИГА

Алпинистът Боян Петров представя книгата си "Първите седем"

Събитието е на 6 февруари, от 18:00 - 21:00 часа, в големия салон на БАН, съобщават издателите от "Вакон", цитирани от БТА.

Боян Петров, алпинист

В книгата си "Първите седем" легендата на съвременния български алпинизъм Боян Петров представя опита си от изкачването на най-високите върхове на планетата.

Неговият разказ преминава от "прохождането" в планините и младежките мечти, през изпитанията и успехите на първите седем- и осемхилядници, до болката от загубата на приятел, останал завинаги на скалите.

  Представяне на книгата "Първите седем" на алпинистаБоян Петров

"За мнозина върхът е точка, от която единствено се слиза надолу. За мен обаче той е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел. Тя е още по-трудна, още по-далечна и с времето става все по-желана. Спускам се само, за да се подготвя още по-добре и пак да поема нагоре", споделя алпинистът в предговора към книгата си.

Книгата е своеобразен наръчник за изкачване на високи върхове, в който детайлно се описват физическата подготовка и организацията, предшестващи експедициите към връх над 7000 метра.

През изминалата 2016 г., достигайки Нанга Парбат Боян добави своя осми връх от престижната колекция "Хималайска корона" - изкачването на всички 14 осемхилядника в света, с което беляза началото на нова епоха в българския височинен алпинизъм.

В рамките на събитието ще бъде открита фотографската изложба "Природа и хора в планините на Пакистан".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Ако съдбата ти даде възможност, ще поправиш ли грешка от миналото"

Таня Глухчева и "Професора" - роман за невероятното преплитане на минало и бъдеще, както и на любов, предателство, обсебване, фанатизъм, атеизъм, наука и морал...

"Последното, което ми каза" - трилърът, продал над 2 милиона копия по света, излиза на български език

Сензационният роман на Лора Дейв ще се появи и като минисериал на Apple TV+ с участието на Дженифър Гарнър

"Инкогнито" от Дейвид Игълман разкрива тайния живот на нашия мозък (откъс)

Спускаме се в дълбините на човешкото подсъзнание с най-популярната книга от известния невроучен, която излиза в ново издание

Отмъщение гори в "Кралството на обречените" от Кери Манискалко

Дългоочакваното продължение на "Кралството на прокълнатите" ни води право към портите на ада

Фарове към знанието: 13 книги за малки и големи любознайковци

Учението е необятно пътешествие, затова сме ви приготвили специална селекция от учебни книги и помагала, с които да го превърнете в лесно, интересно и забавно занимание

Иван Добчев представя автобиографичния си роман на фестивала "Сцена на кръстопът"

Според д-р Николай Михайлов това е "Завладяващ разказ на Иван Добчев за преживяното време, за паметта и "обстоятелствата", за "анекдотите" от две епохи и, за театралното "чудо", и паралелния свят на сцената