Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Магически реализъм с художника Георги Динев

РЕАЛНОСТ И ФАНТАЗИЯ

Магически реализъм с художника Георги Динев

Заповядайте на 6 декември от 14 до 18 часа в Галерия "Неси". Изложбата ще продължи до 3 януари 2023 г.

Автор: Георги Динев (Източник: Галерия "Неси")

Още

Галерия "Неси" представя Данаил Кондиков

Галерия "Неси" представя Данаил Кондиков

Да празнуваме заедно Никулден!

Заповядайте на 6 декември от 14 до 18 часа в Галерия "Неси"

С изложбата на Георги Динев ще посрещнем всички предстоящи празници и ще продължи до 3 януари 2023 г.

Автор: Георги Динев (Източник: Галерия "Неси")

В жанрово отношение самият автор определя творчеството си като магически реализъм. В творбите му се припокриват реалност и фантазия, наука и митология, история и футуризъм, материално и духовно. Георги Динев споделя, че често сънува идеите за картините си и затова в тях паралелно обитават реални обекти и фантастични създания.

Автор: Георги Динев (Източник: Галерия "Неси")

Отделя особено внимание както на формата, така и на цвета, за да постигне внушението което търси. Голяма част от вдъхновението си черпи от музиката, казва, че тя е неизменна част от творческият процес и може да бъде "видяна" в платната му. Привърженик е на идеята, че всичко в нашата вселена е свързано и всяко действие има своите последствия.

Още

"Сакрално" - Даниела Русева в Галерия "Неси"

"Сакрално" - Даниела Русева в Галерия "Неси"

"Тъй като в природата и света всичко е взаимосвързано, мен повече ме вълнуват тези връзки - човек, природа, екосистема, връзката между земята, планетите. То и човешкото тяло е като един малък космос. Знаете как нещата са свързани - ако нещо мъничко ви заболи, примерно малкият пръст на крака, вие не се чувствате комфортно, не можете да ходите нормално, не можете да си вършите нормално работата. Така е и с всичко около нас.

В такъв смисъл мен ме интересува отношението на човека към тая взаимосвързаност, той трябва да я проумее и да пази природата и света. На пръв поглед ние може да сме една много микроскопична част от вселената, но от нас зависи много", разкрива художникът.

Сава Христов

Още

Тем Добринова и Венелин Петров - живопис и керамика в Галерия "Неси"

Тем Добринова и Венелин Петров - живопис и керамика в Галерия "Неси"

Георги Динев е роден в Бургас, завършва художествената гимназия в гр. Казанлък през 1978 г., а висшето си образование във ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" през 1984 г. със специалност "Живопис". От 1987 г. до сега има повече от 40 самостоятелни изложби в градовете: Бургас, Варна, София, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Русе, Казанлък, Кърджали, Поморие и други градове в България, както и в Германия, САЩ, Русия, Турция.

Неизброими са и участията му в общи изложби по цял свят от 1984 г. насам. Номиниран многократно в редица национални и международни конкурси, носител на наградата на СБХ от "Международното биенале на миниатюрата" (2011г.), награда за графика на Алианц България (2011г.), Художник на годината (2016г.). Работи в областта на живописта, графиката и иконописта.

Георги Динев (Източник: Галерия "Неси")

Освен активен художник, Георги Динев по настоящем е директор на ГХГ Бургас "Петко Задгорски", член на СБХ, председател на "Дружеството на бургаските художници"(2006-2012) и негов постоянен член. Преподавал е изобразително изкуство на специализирани паралелки в периода "85-"94 г. Изпълнил е олтарни и други икони за различни църкви в страната.

От 2006 г. е организатор на всеизвестната Национална изложба "Приятели на морето". Също така куратор на изложбите: "Джазопис", "Бяло", "Акварел", "Рисунка", "Малкото голямо изкуство", Хумористична изложба "Капки смях" , Национална изложба "Акварел" на името на Ненко Токмакчиев (2022 г.) и много благотворителни изложби.

Картини на автора са собственост на много градски и частни галерии, а също на частни колекционери в България, Турция, Германия, Франция, Швеция, Италия, Русия, Белгия, Канада, Холандия и САЩ.

Още

Ивелина Иванова на Ивановден в Галерия "Неси"

Ивелина Иванова на Ивановден в Галерия "Неси"

Още

"Камък и вода" от Йордан Ангелов в Арт Галерия "Неси"

"Камък и вода" от Йордан Ангелов в Арт Галерия "Неси"

Още

Йордан Маринов представя свои творби в Галерия "Неси"

Йордан Маринов представя свои творби в Галерия "Неси"

Още

Васил Стоев с изложбата "Вчера, днес и утре" в Галерия "Неси"

Васил Стоев с изложбата "Вчера, днес и утре" в Галерия "Неси"

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Наско Х., летящият охлюв и механизмите" от Атанас Хранов

Изложбата се открива на 18 април и ще продължи до 23 май 2024 г.

Катедралата "Нотр Дам" е пред отваряне пет години след пожара

"Проектът досега е струвал 550 млн. евро, финансиран отчасти с огромни дарения, включително от милиардерите от луксозния сектор Франсоа-Анри Пино и семейство Арно", пясни ръководителят на строителния проект - Филип Жост

"Наско. Х., летящият охлюв и механизмите" на Атанас Хранов

Изложбата в галерия "Ракурси"е представена от известния писател, поет и драматург Александър Секулов, който съвместно с художника създава поредица от колекции

Хървати отвориха в Дания най-големия частен музей на илюзиите в Европа

В новия музей са представени някои напълно нови илюзии, които са свързани с датската култура и история

Нови витражи в катедралата "Нотр Дам" в Париж ще се появяват не по-рано от 2026 година

Дирекцията, отговорна за възстановяването на храма след опустошителния пожар преди пет години, обяви конкурс за проекти за новите витражи

Първа изложба на автентични български килими в Париж след повече от век

Изработени преди стотици години екземпляри ще бъдат показани в галерията на Българския културен институт в Париж