Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Звезда от Мариинския театър и ученик на Карерас гости в "Евегений Онегин" на Софийската опера

ОПЕРА

Звезда от Мариинския театър и ученик на Карерас гости в "Евегений Онегин" на Софийската опера

Гледайте Наталия Павлова – Татяна, Росен Ненчев – Ленски в спектакъла на 12 февруари

"Евгений Онегин" на сцената на Софийската опера и балет

Младата звезда от Мариинския театър в Санкт Петербург, сопраното Наталия Павлова и тенорът Росен Ненчев, участник в неотдавна завършилия майсторски клас на Хосе Карерас в Пезаро, Италия, гостуват в спектакъла на Софийската опера "Евгений Онегин" от П.И. Чайковски на 12 февруари от 16.00 ч.

И двамата са участвали в постановката на Вера Петрова в първия ни оперен театър. Лауреатът на международни конкурси Наталия Павлова изпълни ролята на Татяна на премиерата през април 2016 г. В операта на Чайковски тази неделя ще пеят също солистите Атанас Младенов, Александрина Стоянова-Андреева, Глория Кънева, Весела Янева, Ангел Христов,Стефан Димитров, Димитър Станчев, Красимир Динев. Диригент е Жорж Димитров.

Наталия Павлова

НАТАЛИЯ ПАВЛОВА

Възпитаник е на Московската държавна консерватория "П. И. Чайковски". Последователно е солистка на ансамбъл "Ветроград", камерната капела "Руска Консерватория", ансамбъла за ренесансова музика "Интрада" и на Ансамбъла на руската армия "Александров". От 2013 г. е солистка на Академията за млади певци към Мариинския театър.

Репертоарът й включва: Татяна ("Евгений Онегин"), Виолета Валери ("Травиата"), Мими ("Бохеми"), Маргарита ("Фауст"), Йоланта ("Йоланта"), Марфа ("Царска годеница"), Русалка ("Русалка" на Дворжак), Донна Анна ("Дон Жуан"), Царица Милитриса ("Приказка за цар Салтан"), Русалка ("Русалка" на Дворжак), Микаела ("Кармен") . През 2014-2015г. участва в постановката на незавършената опера на Шостакович "Оранго) (като Сузана) в Хелзинки, Лондон и Стокхолм (под палката на маестро Еса-Пека Салонен).

Гастролирала е в САЩ, Северна Корея, Кипър, Полша, Германия, България. Излизала е на сцената под палката на диригенти като Владимир Спиваков, Теодор Курентзис, Генадий Рождественски, Фуат Мансуров, Енио Мориконе, а също и в състава на солистите на оркестър "Нова Русия" (с художествен ръководител и диригент Юрий Башмет).

През есента на 2010г. записва компакт диск "Песни от фронтовите пътища" по музика на Дмитрий Шостакович за лондонската фирма "Токата класикс".

  Росен Ненчев

РОСЕН НЕНЧЕВ

Изучавал е математика, финанси и финансов мениджмънт преди да се посвети на оперното пеене, което от дете смята за своето призвание. Завършва НМА "Проф. Панчо Владигеров" в София и Музикалната академия "Марчиали" в Милано. Дебютът му е в Бергамо през 2010 в ролята на Гастон от "Травиата". Работи с вокалните педагози Георги Делиганев, чиито възпитаници са Орлин и Венцислав Анастасови; Евгения Дундекова. Специализира с Ана Ванди и Валентина Марафа в Академията "Борис Христов" в Рим през 2016 г. В последно време работи с прочутото ни сопрано Красимира Стоянова. Определяща за кариерата му на оперен певец Росен Ненчев смята срещата си с баса Франко Федеричи, чийто дебют в "Ла Скала" е на 26 години с Мария Калас.

След смъртта на Маестро Федеричи Росен Ненчев решава временно да се оттегли от оперната сцена. Завръща се три години по-късно с впечатляващия си певчески и актьорски дебют като Ленски в "Евгений Онегин" в Софийската опера през 2016. Именно с арията на Ленски "Куда, куда" той е одобрен и включен в последния момент в майсторския клас на световния тенор Хосе Карерас в Пезаро през януари тази година. Когато го чува, Маестро Карерас възкликва "Какъв красив глас!". Той лично избира Росен да пее непоследствено преди неговото звездно участие в заключителния концерт на майсторския клас в залата на Консерваторията в Пезаро, с Фестивалния симфоничен оркестър "Росини". "Маестро Карерас ме изуми с естественото си поведение и с истинското си колегиално отношение. Той помогна на всеки от нас да придобие по-добро самочувствие като професионалист. Запомнил съм персоналния му съвет към мен: "Бъди себе си!"

Росен Ненчев получи овациите на публиката като Измаел в "Набуко" с режисьор Пламен Карталов на Летния фестивал "Опера на площада" през юли 2016 г. Пял е и на сцени в Милано ("Пикола Скала"), Комо, Варна, Кремона, Пезаро. Мечтае да дебютира на сцената на "Ла Скала". Репертоарът му включва "Травиата", "Набуко", "Бал с маски", "Мадам Бътерфлай", "Лучия ди Ламермур", "Сватбата на Фигаро".

Финалист e на юбилейното X издание на Международния конкурс за изпълнители "Магда Оливеро" в Милано през ноември 2016.

Коментирай 0

1/1

"Евгений Онегин" на сцената на Софийската опера и балет

Наталия Павлова

Росен Ненчев

Календар

Препоръчваме ви

Днес стартира първото дигитално издание на международния театрален фестивал "Варненско лято"

10 продукции от световната сцена и специална програма с големи личности на българския театър ще са достъпни онлайн от 25 ноември до 6 декември 2020

Концертът на Мирей Матийо се отлага за 2021 г.

Събитието ще се състои на 31 октомври 2021 г. в зала 1 на НДК

Рикардо Рибейро: Животът е урок

Известният португалският фадо изпълнил гостува на "Европейски музикален фестивал" на 18 ноември

Филм за любовта и провалените бракове на SOFIA BITING DOCS

В "И тихо се разтвори любовта", авторката Надя Йончева проследява причините за разпадането на няколко брака, като оставя двойките сами да заснемат себе си

"Световен театър в София" ще има своето дигитално издание от днес до 24 ноември

Зрителите ще имат напълно свободен достъп до всички излъчвания от начално обявената дата в рамките на три дни

"Сестра" на Светла Цоцоркова бе удостоен с награди от Лече и Босфора

Филмът носител на Голямата награда "София - Град на киното" от 24-тия София Филм Фест ще можете да видите на голям екран на 14 ноември в Дома на киното в София, където ще ви очаква и неговият екип