Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера с гастрол на сцената на Болшой театър

СВЕТОВНИ СЦЕНИ

Софийската опера с гастрол на сцената на Болшой театър

Български произведения и Вагнеровият "Пръстен на Нибелунга" ще бъдат представени в Москва

Болшой театър, Москва/Сн. Уикипедия

Акад. Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет и проф. Владимир Урин, директор на Болшой театър, подписаха договор за взаимно сътрудничество. 

На 6 октомври, т.г. беше подписан договор за взаимно сътрудничество за предстоящите от 12 до 24 май 2018 г. гастроли на Софийската опера и балет на една от най-престижните световни сцени, съобщават от първия ни оперен театър.

Руската публика ще има възможността да види две български произведения - операта "Янините девет братя" на Любомир Пипков и балета "Нестинарка" на Марин Големинов. Освен това Софийската опера ще представи в Москва четирите спектакъла от Вагнеровия "Пръстен на нибелунгите" - "Рейнско злато", "Валкюра", "Зигфрид" и "Залезът на боговете", които ще бъдат поставени на Историческата сцена на Болшой театър.

Проф. Владимир Урин, директор на Болшой театър и акад. Пламен Карталов/Сн. Софийска опера

Двамата директори са обсъдили възможността за организиране на концерт на младите формации на Софийската опера и балет и Болшой театър в Бетовеновата зала на театъра. По време на визитата си в Москва Маестро Карталов е посетил новата постановка на Болшой театър - операта "Идиот", като след спектакъла е поздравил артистите за великолепното изпълнение.

Коментирай 0

1/1

Болшой театър, Москва/Сн. Уикипедия

Проф. Владимир Урин, директор на Болшой театър и акад. Пламен Карталов/Сн. Софийска опера

Календар

Препоръчваме ви

Софийската опера закрива "Опера в парка" с детския спектакъл "Трите прасенца" по музика на Александър Райчев

Музикалната приказка ще се играе в неделя, 2 август, от 11 часа на сцена Амфитеатър на парка на Военната академия

Онлайн концерт на големия пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев

"Солидна класическа основа, съчетана с най-съвременни хармонични похвати, вселена от хармония и чисто музициране във всяка нота и пауза, учебник по хармония и чувство" казва за музиката на Стоиц Гъдев Александър Александров от група "Стил"

"Разбойническа история" по случай 130 години от рождението на Карел Чапек

Чешкият културен център в София и Куклен театър Мале-мале ви канят на годишнината на писателя с куклено представление, изложба и лекция

Импровизирай това! в Сатирата тази вечер

Необичайна импро-пиеса под режисурата на Мартин Каров

Кинохитът "Мартин Идън", по класическия роман на Джек Лондон, ви очаква в Дом на киното и онлайн

3 дни остават до края на София Филм Фест Лято, затова вижте какво можете да гледате на голям екран и от онлайн програмата на фестивала, включваща 88 заглавия

Поезията на Николай Лилиев ще звучи с музиката на Бах

На 17 юли Народният театър ще почете още един от големите творци, отдали живота и работата си на театъра, на открита сцена "Зад театъра" с участието на актьорите Илиана Коджабашева и Христо Терзиев заедно с виртуозния контрабасист Христо Овчаров