Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийска филхармония открива „Моцартовите празници“

ФЕСТИВАЛ КРАЙ ЕЗЕРОТО В ПРАВЕЦ

Софийска филхармония открива „Моцартовите празници“

Звездни солисти в грандиозен концерт посветен на 10-та годишнина от присъединяването на България към Европейския съюз

Моцартфест край езерото в Правец

Още

 XIII-ят Моцартфест - Правец се открива на 12 юли

XIII-ят Моцартфест - Правец се открива на 12 юли

За тринадесети път - на 12 юли, в 20.30 часа ще прозвучи тържественият сигнал на Международния музикален фестивал "Моцартови празници" в Правец. Фестивалът, който ще се проведе от 12 до 16 юли ще бъде официално открит с грандиозен симфоничен концерт на сцената на езерото пред хотел Риу Правец Ризорт. Концертът се посвещава на 10-та годишнина от присъединяването на България към Европейския съюз.

Софийска филхармония - хор и оркестър

Още

Вижте последното интервю на Христина Ангелакова пред Дир.бг!

Вижте последното интервю на Христина Ангелакова пред Дир.бг!

Артистичният директор - оперната прима Христина Ангелакова тази година избира Софийска филхармония да даде начален старт на "Моцартовите празници" в Правец под диригентството на Найден Тодоров. По препоръка на маестрото за първи път ще гостува на фестивала виртуозният австрийски цигулар Волфганг Давид, който ще изпълни заедно с елитния оркестър на Софийска филхармония цигулковия концерт на Йоханес Брамс. Ще прозвучат още увертюра от операта "Сватбата на Фигаро" от В. А. Моцарт, "Празнична увертюра" от Веселин Стоянов, а на финала на концерта бъде изпълнена величествената "Ода на радостта" из Девета симфония на Бетовен с участието на звездните гласове Цветелина Василева, Мариана Пенчева, Михаил Михайлов и Ивайло Джуров, Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров.

В 19.00 часа, във фоайето на хотел Риу Правец Ризорт ще бъде открита изложба със снимки "Дванадесет години фестивален живот" на фотографа Виктор Викторов. Ретроспективният поглед на фотографа ще преведе зрителя през последните впечатляващи издания, които изцяло промениха визията и мащабите на ММФ "Моцартови празници" в Правец.

ММФ "Моцартови празници" Правец - 2017 се организира от сдружение "Моцартови празници-Правец`04" под патронажа на Министерството на културата на Република България, с подкрепата на Община Правец. 

Предварителна продажба на билети онлайн и в разпространителската мрежа на  eventim.bg.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

С премиерата на спектакъла "Дон Кихот и Дон Санчо" се отбелязва 60 годишнината на Ивелин Керанов

След "Нощно слънце", това е второ заглавие, което Юрий Дачев поставя в Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора

Десетото издание на "Зелени библиотеки" ще бъде открито на 27 юли в София

Инициативата "Зелени библиотеки" отново предлага разнообразна културна програма в парковете на столицата всяка събота и неделя през месец август от 10:00 до 14:00 ч.

"Нишка" е новият роман на Виктория Бешлийска

Романът разказва историята на седем жени, а техните преживявания рисуват извечната истина, че настоящият ден е проявление на всички минали и бъдещи времена

Театър в парка през август и септември в София

"Отчаяни съпрузи", "Неделя сутрин", "Съседите отгоре" са само част от заглавията на Artvent, които ще се играят на сцената в "Маймунарника"

Над 200 костюма са ушити за премиерата на мюзикъла "Ромео и Жулиета" тази вечер в Стара Загора

"Изцяло съм се вдъхновявал от портретите на известни художници в тази епоха, за да може костюмите да отразяват максимално реално времето", каза Денис Иванов - автор на костюмите и декора на спектакъла

Започва Фестивалът за съвременно българско детско и младежко кино

Прожекциите ще са на Sofia Summer Fest, а входът е свободен