Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Симфоничният оркестър на БНР открива сезона с шедьоври на руската класика

СЕЗОН 2017/18

Симфоничният оркестър на БНР открива сезона с шедьоври на руската класика

На диригентския пулт ще застане новият главен диригент - Марк Кадин

Маестро Марк Кадин, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР

На 27 септември, от 19:30 часа в зала "България" Симфоничният оркестър на Българското национално радио, под диригентската палка на своя нов главен диригент Марк Кадин ще открие сезон 2017/2018.

Марк Кадин е едно от най-ярките имена на съвременната руска сцена. От 2003 г.  той многократно е бил гост-диригент на Радиооркестъра. Музикалната критика, подчертават от БНР обръща внимание на неговите умения да изгражда и поддържа оркестрова култура, да създава звукови дълбочини, както и да внушава на публиката едно неповторимо усещане за естественост и да превръща изпълнението на музиката в нейно откритие.

Симфоничен оркестър на БНР/Сн. БНР

Програмата на първия за сезона концерт на радиосимфониците е подбрана изцяло сред най-добрите образци на руската класическа музика - Дмитрий Шостакович с неговата величествена Симфония № 5 и Концерта за пиано и оркестър № 1 на П. И. Чайковски, със солист - световноизвестният пианист Алексей Володин, който за първи път ще свири у нас.

През новия сезон на сцената заедно със Симфоничния оркестър на БНР ще вземат участие музиканти от ранга на Светлин Русев, Людмил Ангелов, Теодосий Спасов, Александър Сомов и много други изтъкнати солисти.

На диригентския пулт ще застанат диригенти от ранга на Маестро Найден Тодоров, австралийският диригент Том Уудс и др.

Тази година традиционното Коледно матине ще се състои под палката на  Маестра Любка Биаджони, с участието на Смесения хор на БНР, с диригент Любомира Алексанрова и на Детския радиохор с диригент Венеция Караманова.  

Коментирай 0

1/1

Маестро Марк Кадин, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР

Симфоничен оркестър на БНР/Сн. БНР

Календар

Препоръчваме ви

"Господ съществува, името й е Петруния" - сред акцентите на София Филм Фест днес

"Семейна романтика ООД" на Вернер Херцог ви очаква в Дома на киното, където днес е и Галата на "Франкофония 50", представена със "Синът" на Мехди М. Барзауи

Sofia Summer Fest завършва с концерт на АКАГА

Вижте какво ви очаква в последната седмица на фестивала - 28 септември - 1 октомври

Световноизвестният македонски режисьор Милчо Манчевски представя лично филма си "Върба" на откриването на 24 София Филм Фест ЕСЕН

Днес е началото на есенния кинофестивал и пред публиката в София и той ще получи Специалната награда на София Филм Фест за своя принос към изкуството на киното

Кино, театър, музика и тази седмица на сцената на Sofia Summer Fest

ПРОГРАМА НА SOFIA SUMMER FEST 21 – 27 СЕПТЕМВРИ

Музика и танци от Армения в "Капана"

Събитието е на 17 септември под чадърите на ул. "Абаджийска" до Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, а началото е в 19:30 ч.