Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Симфоничният оркестър на БНР открива сезона с шедьоври на руската класика

СЕЗОН 2017/18

Симфоничният оркестър на БНР открива сезона с шедьоври на руската класика

На диригентския пулт ще застане новият главен диригент - Марк Кадин

Маестро Марк Кадин, главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР/Сн. БНР

На 27 септември, от 19:30 часа в зала "България" Симфоничният оркестър на Българското национално радио, под диригентската палка на своя нов главен диригент Марк Кадин ще открие сезон 2017/2018.

Марк Кадин е едно от най-ярките имена на съвременната руска сцена. От 2003 г.  той многократно е бил гост-диригент на Радиооркестъра. Музикалната критика, подчертават от БНР обръща внимание на неговите умения да изгражда и поддържа оркестрова култура, да създава звукови дълбочини, както и да внушава на публиката едно неповторимо усещане за естественост и да превръща изпълнението на музиката в нейно откритие.

Симфоничен оркестър на БНР/Сн. БНР

Програмата на първия за сезона концерт на радиосимфониците е подбрана изцяло сред най-добрите образци на руската класическа музика - Дмитрий Шостакович с неговата величествена Симфония № 5 и Концерта за пиано и оркестър № 1 на П. И. Чайковски, със солист - световноизвестният пианист Алексей Володин, който за първи път ще свири у нас.

През новия сезон на сцената заедно със Симфоничния оркестър на БНР ще вземат участие музиканти от ранга на Светлин Русев, Людмил Ангелов, Теодосий Спасов, Александър Сомов и много други изтъкнати солисти.

На диригентския пулт ще застанат диригенти от ранга на Маестро Найден Тодоров, австралийският диригент Том Уудс и др.

Тази година традиционното Коледно матине ще се състои под палката на  Маестра Любка Биаджони, с участието на Смесения хор на БНР, с диригент Любомира Алексанрова и на Детския радиохор с диригент Венеция Караманова.  

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

КласикАрт представя "Инструментално белканто" с музиката на Италия и Франция

Специален гост на звездния колектив на 4 февруари в Камерна зала "България" е френският виртуоз на флейтата Алекси Косенко

"Реквием на Габриел Форе" ще звучи в концерта на Смесения хор на БНР музея "Земята и хората"

Модернизираните черти на бароковата музика тук се съчетават с предшествениците на импресионизма и интонациите на френския шансон

Националната награда за живопис на името на Майстора ще бъде връчена днес в Кюстендил

Отличието за живопис се присъжда ежегодно на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година

Николина Енчева с първа самостоятелна изложба в галерия "Неси"

Откриване на 26 януари от 16 до 19 часа. Изложбата продължава до 15 февруари

Иван Кънчев "С почит към тракийската керамика"

Изложбата може да се види от 25 януари до 10 февруари 2023 в Галерия "Арте"