Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

S Inner - съвременна интерпретация на идеята за греха

S Inner - съвременна интерпретация на идеята за греха

Танцовият спектакъл e номиниран за "Икар - 2017"

Отличеното представление може да се види в Дерида денс център на 24 февруари от 20.00 ч.

Най-новото представление на компанията "Дерида денс" предлага повод за преосмисляне на консуматорската идеология, на която е подчинено съвременното общество.

"Колкото повече изследвахме темата за греха по време на репетиционния процес, толкова повече се убеждавахме, че понятието грях в днешно време няма универсално определение.", споделя изпълнителят Гергана Илиева за репетиционния процес на S INNER.

След "Дзен плей" и "Метроном" хореографът Живко Желязков продължава да конструира образа на консуматора, като все по-решително смесва езика на съвременния танц с театралността, за да подчертае в дълбочина проблема за хиперконсумирането, което води до чудовищност и деформация. В S Inner важен нов аспект е социалната ангажираност - животинската кожа, аксесоар към човешкото облекло, тук се превръща в знак за поведение, повратна точка, чрез която осмисляме ролята си в обществото, коментират артистите.

"Темата за правата на животните е много лична за мен. Някои от изразните средства, които ползваме, например част от костюмите, категорично противоречат на моите разбирания и начин на живот. В същото време наистина вярвах, че чрез тях посланието ще бъде предадено по наистина запомнящ се и внушителен начин.", е гледната точка на друг изпълнител, Ана Петкова към интерпретацията на греха в S INNER.

Със запомняща се образност и силно въздействаща симбиоза между звукова среда (Иван Шопов) и непредвидими обрати в хореографията, Живко Желязков конструира хибриден сценичен код, с който създава образа на "грешника". Неговото присъствие не е буквално, той е по-скоро синтез от фетиш, стереотип и желание, което провокира всеки един от нас.

"Грешникът в представлението е всъщност ненаситният човек, злоупотребяващият, егоистът.", разкрива друг изпълнител от S INNER, Янита Кирова като допълва: "През каквото и да сме преминали по време на репетициите, с екипа ни успяхме да създадем едно представление, което обичаме и в което вярваме искрено."

Местата са ограничени. Препоръчва се предварителна резервация в сайта на компанията.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Христофор Раданов празнува юбилей с Оркестъра за народна музика в Първо студио на БНР

Концертът ще открие изпълнение на Оркестъра за народна музика под диригентството на Димитър Христов

Испанският писател Хавиер Серкас среща Георги Господинов в София

Събитието ще се състои на 6 декември от 18:30 ч. на Културната сцена на 4-ия етаж на НДК в рамките на Софийския международен панаир на книгата

Купуваш билет за спектакъла "Камбаната" за 31 декември, получаваш втори от Народния театър

Деян Донков излиза на сцената с музикантите от "Карандила"

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Един букет от мелодии, някои от които са на повече от 400 години

Детски маратон на Балет "Арабеск" в навечерието на Коледа

"Арабеск" ще представи любимите спектакли "Снежната кралица" и "Лешникотрошачката"

Галерия Аросита и галерия Depoo представят: For Fans Only 2023

Събитието е от 8 до 10 декември, 2023 г.