Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"С България в сърцето" във Варна

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

"С България в сърцето" във Варна

Концерт спектакъл в навечерието на Националния празник на 28 февруари 2022, 19.00 ч.

Държавна опера - Варна

В навечерието на Националния празник на България, на 28.02.2022 г. екип на Държавна опера Варна поднася концерт спектакъл с творби от Д. Христов, П. Владигеров, Д. Ненов, Ф. Кутев, Т. Попов, М. Големинов, Г. Костов, А. Йосифов и други български композитори, които влизат в емоционален диалог със стихове от български поети и писатели.

Държавна опера - Варна

Участват Ирина Жекова - сопран, Михаела Берова - мецосопран, Пламен Райков - тенор, Пламен Георгиев - актьор, Стефан Бояджиев - пиано, Руслан Павлов - пиано и Радостин Златинов - кларинет. В този специален концерт те ще вложат енергията на българското светоусещане и своите размисли за свободата.

Държавна опера - Варна

Държавна опера - Варна

Още

Българска музика звучи в зала "България" на 3 март

Българска музика звучи в зала "България" на 3 март

"Защо му е на един народ свобода, ако не за да разгърне духовния си потенциал. В противен случай от свободата няма особен смисъл. Нашите предци са извоювали българската свобода, защото са усетили, че е назрял историческият момент да покажем идентичността си като народ и да заявим пред другите народи, че сме дали и тепърва има какво да дадем на останалия свят.

Нашият концерт е в памет на великите българи, отдали живота си за свободата на майка България", споделя пианистът и диригент Стефан Бояджиев.

Държавна опера - Варна

Държавна опера - Варна

Още

Филмът "Ботев" с премиера на 3 март

Филмът "Ботев" с премиера на 3 март

"Песните, които сме подбрали, извират от душата на българските композитори и в съзвучие с прекрасните текстове на нашите поети, карат сърцата ни да затрептят и да съпреживяват величието на българската поезия и музика", допълва сопраното Ирина Жекова.

За пианиста Руслан Павлов концертът, замислен като "Bottom of Form синтез на творческите тъкани слово и музика, носи идеята за единение и възрождение".

Държавна опера - ВарнаВъзрожденски звучи и призивът на актьора Пламен Георгиев: "Ако сте забравили какво е България - елате, чуйте и вижте, може и да се просълзите". "В навечерието на Трети март бъдете с нас и с България в сърцата!", допълва поканата за концерта мецосопраното Михаела Берова, а тенорът Пламен Райков обобщава артистичните намерения на екипа с простото и ясно послание "Да живее България!"

Още

 "Чичовци" от Лазар Николов с премиера в Опера Пловдив

"Чичовци" от Лазар Николов с премиера в Опера Пловдив

Още

"Бал с маски" открива оперната 2022 на Старозагорската опера

"Бал с маски" открива оперната 2022 на Старозагорската опера

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Хитовият мюзикъл "Парижката Света Богородица" за първи път на сцената на зала 1 на НДК на 26 май

Потопени в атмосферата на Париж от края на XV век зрителите на спектакъла ще се насладят на изключителната музика, хореография и актьорска игра

БНР споделя българската музика с украинските деца

Те ще бъдат гости на концертите с фолклорна, детска и класическа музика на съставите на националното радио

"Ефектът Галатея": Тялото е терен за метаморфози, експерименти, култове, желания…

С нов премиерен състав солисти балет "Арабеск" ви кани 19 май 2022 г. на сцената на Музикалния театър на най-новия си спектакъл

Блестящият виртуоз Андрей Йоница - солист на Радиосимфониците

В програмата – Антонин Дворжак, Анатолий Лядов, Георги Андреев

Приключи Първият тур на Националния конкурс и академия за оркестър "Кантус Фирмус" 2022

Журито в състав Григор Паликаров, Атанас Кръстев и Людмил Ненчев класира за следващия етап от състезанието общо 25 млади музиканти