Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Роберто Скандюци гостува в „Дон Карлос“ в Софийската опера

ОПЕРА

Роберто Скандюци гостува в „Дон Карлос“ в Софийската опера

Най-дълбокият басов глас в света ще се превъплъти във Филип II на 18 февруари

Роберто Скандюци, бас (Италия)

Роберто Скандюци е смятан от музикалната критика за най-дълбокия басов глас в света. Богатият репертоар на световния изпълнител включва Филип II , Фиеско, Закария, Падре Гуардиано, Атила (Верди), Фауст (Гуно), Дон Кихот (Масне), Борис и Досифей (Мусоргски), Гремин (Чайковски). Изпълнява и композитори от ХХ век като Стравински и Дебюси.

Роберто Скандюци, бас (Италия)

Басът е постоянен гост на най-големите оперни театри в Европа и Америка. Роден е в Тревизо, Италия, където учи оперно пеене. През 1992 г. дебютира в Миланската скала, в "Сватбата на Фигаро" от Моцарт, под диригентството на Рикардо Мути. С интерпретацията си на Фиеско в "Симон Боканегра" от Верди в Ковънт Гардън под диригентството на сър Джордж Шолти, певецът добива световна слава. Работил е и с имена като Клаудио Абадо, сър Колин Дейвис, Лорин Маазел, Зубин Мета, Рикардо Мути, Сейжи Озава, Валери Гергиев, Кристоф Ешенбах, Джеймс Ливайн, Джузепе Синополи, Жорж Претр, Савалиш.

Българската публика за трети път ще може да види драматичния му образ на Филип II и да се докосне до изкуството на един от най-добрите Вердиеви артисти на нашето време на сцената на Софийската опера и балет на 18 февруари. Диригент е Диан Чобанов, постановката е на Пламен Карталов.

Роберто Скандюци, бас (Италия)

Скандюци е познат от сцената на Софийската опера и от участията си като Рамфис в "Аида" и като Захария от "Набуко" в спектаклите с режисьор Пламен Карталов миналото лято в "Опера на площада".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Синьо огледало" от Антон-Константин Анастасов в Brave creation art space

Откриването е на 3 юни от 18 ч. на ул. "Хан Крум" №4

На 30 май виртуозният Борис Белкин отново гостува на Софийската филхармония

Александър Краповски, Александър Сомов и Симон Трпчески се включват в програмата с Тройния концерт на Бетовен

Народният театър продължава кампанията "Препрочитаме Вазов"

В кампанията се включват и актьори от други театри, клиповете ще се излъчват от 24-ти май по БНТ и БНР, партньор на кампанията е и БТА

Вторият тур на конкурса на "Кантус Фирмус" за млади инструменталисти ще се проведе на 16 май

До втория етап от състезанието са допуснати по десет участници от всяка възрастова категория