Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Поле(т) на въображението в столичната галерия "ЛИК"

ГАЛЕРИИ

Поле(т) на въображението в столичната галерия "ЛИК"

Изложба на Кирил Кацаров

Кирил Кацаров, живопис сн. Галерия ЛИК

Кирил Кацаров е сред младите представители на съвременната арт арена в България. Определя себе си като изследовател на модерните времена и обича предизвикателствата. Роден е в София през 1977 г. и започва да се интересува от изкуство още в ранните си години. Неговото нестандартно възприятие за света може да се проследи още в първите му рисунки и графики. Страстта му към изкуството го води в света на рекламата, където той доразвива креативността си и участва в създаването на редица рекламни кампании за водещи международни брандове.

Кирил Кацаров, живопис сн. Галерия ЛИК

Кирил Кацаров, "Поетът" сн. Галерия ЛИК

Кирил е завършил живопис в Националната Художествена Академия в класа на професор Андрей Даниел и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби, групови участия и фестивални прояви в София и страната, а през последните години активно участва и в арт форуми в Германия и Англия. Миналата година авторът присъства и на "Нощта на музеите" в София със самостоятелна open-air изложба на цялостното си творчество на "Mоста на влюбените". Някои от най-значимите му арт проекти са: "Място за вашата реклама" , "Труд International", "Спорт Unlimited" и "Рентгеново пътешествие".

Провокативен стил, изчистени линии, различна гледна точка, смела импровизация, ярки образи и цветове - това е магията на Кацаров. За него експериментът винаги е водещ, а полето за арт изследване - безкрайно. Затова и концептуалните му проекти се превръщат в истинска метафора на съвременния свят, който ни заобикаля.

В галерия "ЛИК" Кирил Кацаров ще представи своите "творчески полети на въображението" през последните години в сферата на живописта. Новата изложба обединява различни периоди и стилове, като проследява развитието на автора като мироглед, техника, медиа и тематика.

В рамките на две седмици любителите на изящното изкуство ще могат да видят за първи път неизлагани творби на автора, редом до някои от най-енигматичните му и разпознаваеми платна.

Повече за изложбите в галерия "ЛИК" вижте ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Николина Енчева с първа самостоятелна изложба в галерия "Неси"

Откриване на 26 януари от 16 до 19 часа. Изложбата продължава до 15 февруари

Иван Кънчев "С почит към тракийската керамика"

Изложбата може да се види от 25 януари до 10 февруари 2023 в Галерия "Арте"

Започна 19-ият Международен фотоконкурс с изложба "Кукерландия"

Допускат се фотографии на български и чужди автори, като всеки от тях може да участва с до пет творби, издържани от художествено-фотографски и етнографски аспект

БНР ще отбележи 88-ия си рожден ден с 23-ите награди "Сирак Скитник"

Над 20 известни българи, хора на изкуството и културата, общественици, журналисти са били начело на радиото и са управлявали най-старата електронна медия у нас

В "Измерение Х" "любовта не е метафора"

Официална церемония по връчването на наградите на лауреатите от конкурса на издателство "Библиотека България" - "Вие пишете, ние четем" в YALTA CLUB на 25 януари

YO-YO BAND - Концерт-промоция на първия едноименен албум на джаз формацията

Събитието е на 25 януари, сряда, на сцената на Sofia Live Club