Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Поле(т) на въображението в столичната галерия "ЛИК"

ГАЛЕРИИ

Поле(т) на въображението в столичната галерия "ЛИК"

Изложба на Кирил Кацаров

Кирил Кацаров, живопис сн. Галерия ЛИК

Кирил Кацаров е сред младите представители на съвременната арт арена в България. Определя себе си като изследовател на модерните времена и обича предизвикателствата. Роден е в София през 1977 г. и започва да се интересува от изкуство още в ранните си години. Неговото нестандартно възприятие за света може да се проследи още в първите му рисунки и графики. Страстта му към изкуството го води в света на рекламата, където той доразвива креативността си и участва в създаването на редица рекламни кампании за водещи международни брандове.

Кирил Кацаров, живопис сн. Галерия ЛИК

Кирил Кацаров, "Поетът" сн. Галерия ЛИК

Кирил е завършил живопис в Националната Художествена Академия в класа на професор Андрей Даниел и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби, групови участия и фестивални прояви в София и страната, а през последните години активно участва и в арт форуми в Германия и Англия. Миналата година авторът присъства и на "Нощта на музеите" в София със самостоятелна open-air изложба на цялостното си творчество на "Mоста на влюбените". Някои от най-значимите му арт проекти са: "Място за вашата реклама" , "Труд International", "Спорт Unlimited" и "Рентгеново пътешествие".

Провокативен стил, изчистени линии, различна гледна точка, смела импровизация, ярки образи и цветове - това е магията на Кацаров. За него експериментът винаги е водещ, а полето за арт изследване - безкрайно. Затова и концептуалните му проекти се превръщат в истинска метафора на съвременния свят, който ни заобикаля.

В галерия "ЛИК" Кирил Кацаров ще представи своите "творчески полети на въображението" през последните години в сферата на живописта. Новата изложба обединява различни периоди и стилове, като проследява развитието на автора като мироглед, техника, медиа и тематика.

В рамките на две седмици любителите на изящното изкуство ще могат да видят за първи път неизлагани творби на автора, редом до някои от най-енигматичните му и разпознаваеми платна.

Повече за изложбите в галерия "ЛИК" вижте ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Веселият празник на живота в "Карнавална нощ" по Шекспир в НАТФИЗ

"Зад всеки ъгъл се крие изненада, която често е заложена от собствените ни стремежи и мечти. Докато близки се губят в житейската буря, шансът събира непознати, за да ги остави завинаги заедно", коментира режисьорката Людмила Стоин

Петима художници ще се борят за Националната награда за живопис на името на Майстора

Наградата се присъжда всяка година на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година

Започна националният конкурс за българска драматургия "Иван Радоев"

Конкурсът е явен и в него се състезават автори на текстове за драматичен и куклен театър

Живко Иванов подреди традиционно изложба в Бургас за Ивановден

"Аз работя всеки ден, не мога без празното платно в ателието ми. Почвам да работя и изведнъж картината ме води, не аз нея”, споделя художникът

Европейско кино за учащи продължава онлайн и през януари 2021

Ученици и студенти имат възможност да гледат ключови творби на европейското и независимото кино, свободно и онлайн