Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Поле(т) на въображението в столичната галерия "ЛИК"

ГАЛЕРИИ

Поле(т) на въображението в столичната галерия "ЛИК"

Изложба на Кирил Кацаров

Кирил Кацаров, живопис сн. Галерия ЛИК

Кирил Кацаров е сред младите представители на съвременната арт арена в България. Определя себе си като изследовател на модерните времена и обича предизвикателствата. Роден е в София през 1977 г. и започва да се интересува от изкуство още в ранните си години. Неговото нестандартно възприятие за света може да се проследи още в първите му рисунки и графики. Страстта му към изкуството го води в света на рекламата, където той доразвива креативността си и участва в създаването на редица рекламни кампании за водещи международни брандове.

Кирил Кацаров, живопис сн. Галерия ЛИК

Кирил Кацаров, "Поетът" сн. Галерия ЛИК

Кирил е завършил живопис в Националната Художествена Академия в класа на професор Андрей Даниел и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби, групови участия и фестивални прояви в София и страната, а през последните години активно участва и в арт форуми в Германия и Англия. Миналата година авторът присъства и на "Нощта на музеите" в София със самостоятелна open-air изложба на цялостното си творчество на "Mоста на влюбените". Някои от най-значимите му арт проекти са: "Място за вашата реклама" , "Труд International", "Спорт Unlimited" и "Рентгеново пътешествие".

Провокативен стил, изчистени линии, различна гледна точка, смела импровизация, ярки образи и цветове - това е магията на Кацаров. За него експериментът винаги е водещ, а полето за арт изследване - безкрайно. Затова и концептуалните му проекти се превръщат в истинска метафора на съвременния свят, който ни заобикаля.

В галерия "ЛИК" Кирил Кацаров ще представи своите "творчески полети на въображението" през последните години в сферата на живописта. Новата изложба обединява различни периоди и стилове, като проследява развитието на автора като мироглед, техника, медиа и тематика.

В рамките на две седмици любителите на изящното изкуство ще могат да видят за първи път неизлагани творби на автора, редом до някои от най-енигматичните му и разпознаваеми платна.

Повече за изложбите в галерия "ЛИК" вижте ТУК

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изявени млади инструменталисти от цяла България свирят в заключителния концерт от конкурса на "Кантус Фирмус"

В Националния радиоконкурс за млади инструменталисти премериха сили над 90 индивидуални участници и ансамбли от средните и висши музикални училища в България

Влюбени двойки ще се обяснят в любов един на друг с Писмата на Омар на сцената на Кино Кабана

Рене Карабаш ви кани на 24 септември на една различна, интимна премиера на най-новата си книга "Писма на Омар до бъдещата му съпруга"

Големият Стефан Мавродиев на среща с почитателите си

На 13 септември 2021 г. от 19 ч. на Камерна сцена "Славянска беседа".

Новият брой на списание "ЛИК" с премиера днес на "Аполония"

Събитието започва в 11.00 ч., в Sound Cafe, на ул. "Крайбрежна" 6

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Троян предстои на 4 и 5 септември с вход свободен

Очаква ни двудневен мултижанров уличен фестивал на централния площад "Възраждане" със съвременен цирк, куклен театър, огнени артисти, кокили, клоуни, музиканти и танцьори