Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

На опера в Народния театър „Иван Вазов“

ГАСТРОЛ

На опера в Народния театър „Иван Вазов“

Държавна опера-Стара Загора гостува в София с „Бохеми“

На 1 юли от 19.00 часа на сцената на Народен театър "Иван Вазов" ще бъде представен един от най-забележителните спектакли в културния календар на оперна България - новата постановка на пучиниевия шедьовър "Бохеми на Старозагорската опера.

Зрителите ще имат възможността да се насладят на един динамичен, раздвижен, силно театрален спектакъл, въздействащ със своите нестандартни и респектиращи режисьорски и сценографски решения. Режисьорът Огнян Драганов поставя за втори път в своята кариера вълнуващата музикална драма, като успява да привлече международен творчески екип и съзвездие от млади оперни таланти. Световно признатият румънски художник Каталин Арборе е автор на оригиналната и ефектна сценография, решена в кинематографичен ракурс с картини и образи от френските майстори Тулуз Лотрек, Пол Сезан, Антоан Бланшар, Едуард Кортес. Утвърдената българска дизайнерка Цветанка Петкова-Стойнова облича героите в красиви костюми адекватни на епохата и в синхрон с цялостната веристична атмосфера на драматичната история за любовта.

Беса Лугичи, сопран (Косово), сопрано и Руси Ников, баритон

В главните роли участват млади оперни изпълнители, които вече успешно градят своята кариера в страната и в чужбина. В ролята на Мими зрителите ще имат възможността да аплодират звездата на Косово Беса Лугичи - превърнала се в любимка на българската публика след спечелването на Голямата награда "Елена Николай"-Панагюрище 2013 и от превъплъщенията си в ролите на Лучия ди Ламермур и Виолета от операта "Травиата" на Верди.

Талантливата ученичка на оперната прима Христина Ангелакова дебютира с грандиозен успех като Лучия ди Ламермур в Стара Загора и Националната телевизия на Косово посети града на липите, за да направи филм за своята примадона и Старозагорската опера.

В ролята на Рудолфо ще ѝ партнира 26 годишният украински тенор Михайло Малафи /ученик на световния тенор Калуди Калудов/, който наред с поредицата първи награди от международни конкурси, бележи своите професионални триумфи на сцената на Лвовската национална опера, Болшой театър-Минск, Софийската опера и балет, Операта в Гданск и др. Баритонът Руси Ников, който живее и работи в Австрия и има успешна възходяща кариера в чужбина, ще бъде Марсел, а великолепното сопрано Деси Стефанова - солистка на Старозагорската опера, ще се представи в ролята на неговата кокетна любима Мюзета.

Беса Лугичи, сопран (Косово) и Михайло Малафи, тенор (Украйна)

Теодор Петков ще бъде в ролята на Шонар. За ролята на Колин е избран Ивайло Джуров - безспорен последовател на славната българска басова традиция. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Участват хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора, както и децата от вокалната студия за опера и балет "Маргаритки" към Държавна опера-Стара Загора.

Деси Стефанова, сопран

Предварителна продажба на билети:

На касата, онлайн и в билетния център на НТ "Иван Вазов".

Онлайн и в разпространителската мрежа на www.eventim.bg

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

В "Хофманови разкази" приветстваме маестро Павел Балев

Той е постоянен гост диригент на Варненската опера и носител на Наградата "Академик Марин Големинов" 2021

Нов шанс за почитателите на Васко Абаджиев - легенда в българската и европейската музика на ХХ век

"Класик Арт" представят: Световни премиери на струнни квартети от Васко Абаджиев на 16 октомври в Камерна зала "България"

P.I.F. и Ненчо Балабанов с взривяващ трибют на Depeche Mode

В Joy Station ще прозвучат и песни, станали любими на публиката в изпълнение на Димо Стоянов

Васил Петров представя SymphoNY way в Русе на 2 ноември

Концертът "Симфоничен начин" ще се състои в Канев център

Женя Адамова и галерия "Неси" представят изложбата "Порцелан, защото"

Можем да я видим от 13 октомври до 3 ноември 2021 г.

Френският институт празнува под мотото "30 години рандеву с Франция"

Кулминацията ще бъде на 16 октомври, когато институтът, в партньорство с посолството на Франция у нас и Столична община, събира всички приятели на френския език и култура на площад "Славейков" за празненства, които ще продължат целия ден