Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

На опера в Народния театър „Иван Вазов“

ГАСТРОЛ

На опера в Народния театър „Иван Вазов“

Държавна опера-Стара Загора гостува в София с „Бохеми“

На 1 юли от 19.00 часа на сцената на Народен театър "Иван Вазов" ще бъде представен един от най-забележителните спектакли в културния календар на оперна България - новата постановка на пучиниевия шедьовър "Бохеми на Старозагорската опера.

Зрителите ще имат възможността да се насладят на един динамичен, раздвижен, силно театрален спектакъл, въздействащ със своите нестандартни и респектиращи режисьорски и сценографски решения. Режисьорът Огнян Драганов поставя за втори път в своята кариера вълнуващата музикална драма, като успява да привлече международен творчески екип и съзвездие от млади оперни таланти. Световно признатият румънски художник Каталин Арборе е автор на оригиналната и ефектна сценография, решена в кинематографичен ракурс с картини и образи от френските майстори Тулуз Лотрек, Пол Сезан, Антоан Бланшар, Едуард Кортес. Утвърдената българска дизайнерка Цветанка Петкова-Стойнова облича героите в красиви костюми адекватни на епохата и в синхрон с цялостната веристична атмосфера на драматичната история за любовта.

Беса Лугичи, сопран (Косово), сопрано и Руси Ников, баритон

В главните роли участват млади оперни изпълнители, които вече успешно градят своята кариера в страната и в чужбина. В ролята на Мими зрителите ще имат възможността да аплодират звездата на Косово Беса Лугичи - превърнала се в любимка на българската публика след спечелването на Голямата награда "Елена Николай"-Панагюрище 2013 и от превъплъщенията си в ролите на Лучия ди Ламермур и Виолета от операта "Травиата" на Верди.

Талантливата ученичка на оперната прима Христина Ангелакова дебютира с грандиозен успех като Лучия ди Ламермур в Стара Загора и Националната телевизия на Косово посети града на липите, за да направи филм за своята примадона и Старозагорската опера.

В ролята на Рудолфо ще ѝ партнира 26 годишният украински тенор Михайло Малафи /ученик на световния тенор Калуди Калудов/, който наред с поредицата първи награди от международни конкурси, бележи своите професионални триумфи на сцената на Лвовската национална опера, Болшой театър-Минск, Софийската опера и балет, Операта в Гданск и др. Баритонът Руси Ников, който живее и работи в Австрия и има успешна възходяща кариера в чужбина, ще бъде Марсел, а великолепното сопрано Деси Стефанова - солистка на Старозагорската опера, ще се представи в ролята на неговата кокетна любима Мюзета.

Беса Лугичи, сопран (Косово) и Михайло Малафи, тенор (Украйна)

Теодор Петков ще бъде в ролята на Шонар. За ролята на Колин е избран Ивайло Джуров - безспорен последовател на славната българска басова традиция. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Участват хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора, както и децата от вокалната студия за опера и балет "Маргаритки" към Държавна опера-Стара Загора.

Деси Стефанова, сопран

Предварителна продажба на билети:

На касата, онлайн и в билетния център на НТ "Иван Вазов".

Онлайн и в разпространителската мрежа на www.eventim.bg

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Два Дома": уникален арменски танцов спектакъл в София

Събитието и на 29 април 2023 г. от 18:30 ч. в ДК Искър /парк Дружба/. Концерт-спектакълът е под егидата на Н. Пр. Г-н Армен Едигарян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

На този празник - 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - Биг бендът ще посвети един от най-обичаните си проекти "Биг бенд джаз академия", даващ път на млади и изявени музиканти и певци на сцената

Наградите ИКАР 2023 ще бъдат връчени в Свeтовния ден на театъра 27 март

Събитието по традиция ще се проведе в Народен театър "Иван Вазов"

"Вкусът на Африка" завладява Столичната библиотека в концептуален концерт на 22 март

Фокусът на второто мултикултурно събитие от "Заслушай се" са новите светове, които разкриват книгите и музиката

"Полет отвътре": Български музиканти свирят в памет на Румен Тосков и Васил Пармаков

Събитието е на 23 март в Софийската градска художествена галерия

Радиосимфониците и Виви Василева заедно на Мартенски музикални дни на 20 март

В Доходното здание те ще изпълнят за първи път пред русенска публика "Оракул" - концерт за перскусии и оркестър от каталунския композитор Ориол Крушен