Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Любка Биаджони и "София Симфоникс" представят Симфония № 8 от Брукнер

СЕЗОН 2017/18

Любка Биаджони и "София Симфоникс" представят Симфония № 8 от Брукнер

Концертът е на 4 ноември (събота), от 19:00 часа в зала "България", с вход свободен

Маестра Любка Биаджони

 На 4 ноември, събота от 19:00 часа в зала "България" ще прозвучи Симфония № 8 от Антон Брукнер, която той нарича "Misterium", в изпълнение на "София Симфоникс", под диригентството на Маестра Любка Биаджони.

София Симфоникс - хор и оркестър, с диригент Любка Биаджони

Австрийският композитор Брукнер е един от най-големите симфоници наред с Бетовен и Малер, силно повлиян от Рихард Вагнер, когото самият той определя като "голям майстор". А негов ученик е Густав Малер.

Общоприето е мнението, че изпълнението на произведения на Антон Брукнер са изпитание за диригенти, оркестри и най-вече за публиката. Неговите творби са вдъхновени от огромната му любов и вяра към Бог. Особено в Осмата симфония, която ще чуем в съботната вечер в зала "България". Музиката е изключително въздействаща, дълбока, красива, грандиозна, пълна с радост, любов и благодарност към живота.

Брукнер е австрийски композитор живял и творил през XIX век - с емблематични симфонии, създадени в края на епохата на Романтизма. Най-голям принос за популяризирането на музикалното творчество на Брукнер има големият диригент Херберт фон Караян.

Любка Биаджони, диригент

Ето какво сподели артистичният директор и главен директор на "София Симфоникс" по повод предстоящото изпълнение на Осмата симфония на Брукнер:

"Аз гледам на този концерт като мисия - да представя пред българската публика не толкова популярен тук композитор, с рядко изпълнявана творба. Музиката на Брукнер прегръща, дава топлина и надежда. Искам да подаря на хората два часа извън всекидневието, в свят на духовност и топлота", сподели маестрата.

На 4-ти ноември, преди началото на концерта в зала "България" диригентът Любка Биаджони ще представи творбата и ще говори за композитора Антон Брукнер.

Входът е свободен, а концертът е подарък за софийската публика.  

Коментирай 0

1/1

Маестра Любка Биаджони

София Симфоникс - хор и оркестър, с диригент Любка Биаджони

Любка Биаджони, диригент

Календар

Препоръчваме ви

"Господ съществува, името й е Петруния" - сред акцентите на София Филм Фест днес

"Семейна романтика ООД" на Вернер Херцог ви очаква в Дома на киното, където днес е и Галата на "Франкофония 50", представена със "Синът" на Мехди М. Барзауи

Sofia Summer Fest завършва с концерт на АКАГА

Вижте какво ви очаква в последната седмица на фестивала - 28 септември - 1 октомври

Световноизвестният македонски режисьор Милчо Манчевски представя лично филма си "Върба" на откриването на 24 София Филм Фест ЕСЕН

Днес е началото на есенния кинофестивал и пред публиката в София и той ще получи Специалната награда на София Филм Фест за своя принос към изкуството на киното

Кино, театър, музика и тази седмица на сцената на Sofia Summer Fest

ПРОГРАМА НА SOFIA SUMMER FEST 21 – 27 СЕПТЕМВРИ

Музика и танци от Армения в "Капана"

Събитието е на 17 септември под чадърите на ул. "Абаджийска" до Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, а началото е в 19:30 ч.