Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Любка Биаджони и "София Симфоникс" представят Симфония № 8 от Брукнер

СЕЗОН 2017/18

Любка Биаджони и "София Симфоникс" представят Симфония № 8 от Брукнер

Концертът е на 4 ноември (събота), от 19:00 часа в зала "България", с вход свободен

Маестра Любка Биаджони

 На 4 ноември, събота от 19:00 часа в зала "България" ще прозвучи Симфония № 8 от Антон Брукнер, която той нарича "Misterium", в изпълнение на "София Симфоникс", под диригентството на Маестра Любка Биаджони.

София Симфоникс - хор и оркестър, с диригент Любка Биаджони

Австрийският композитор Брукнер е един от най-големите симфоници наред с Бетовен и Малер, силно повлиян от Рихард Вагнер, когото самият той определя като "голям майстор". А негов ученик е Густав Малер.

Общоприето е мнението, че изпълнението на произведения на Антон Брукнер са изпитание за диригенти, оркестри и най-вече за публиката. Неговите творби са вдъхновени от огромната му любов и вяра към Бог. Особено в Осмата симфония, която ще чуем в съботната вечер в зала "България". Музиката е изключително въздействаща, дълбока, красива, грандиозна, пълна с радост, любов и благодарност към живота.

Брукнер е австрийски композитор живял и творил през XIX век - с емблематични симфонии, създадени в края на епохата на Романтизма. Най-голям принос за популяризирането на музикалното творчество на Брукнер има големият диригент Херберт фон Караян.

Любка Биаджони, диригент

Ето какво сподели артистичният директор и главен директор на "София Симфоникс" по повод предстоящото изпълнение на Осмата симфония на Брукнер:

"Аз гледам на този концерт като мисия - да представя пред българската публика не толкова популярен тук композитор, с рядко изпълнявана творба. Музиката на Брукнер прегръща, дава топлина и надежда. Искам да подаря на хората два часа извън всекидневието, в свят на духовност и топлота", сподели маестрата.

На 4-ти ноември, преди началото на концерта в зала "България" диригентът Любка Биаджони ще представи творбата и ще говори за композитора Антон Брукнер.

Входът е свободен, а концертът е подарък за софийската публика.  

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Музейна експозиция и театър в едно - този уикенд (19.06 - 20.06) в градинката Кристал

ЕКСПОНАТИ - най-новият проект на VOX POPULI представя истории за силата на човешкия дух

"Синьо огледало" от Антон-Константин Анастасов в Brave creation art space

Откриването е на 3 юни от 18 ч. на ул. "Хан Крум" №4

На 30 май виртуозният Борис Белкин отново гостува на Софийската филхармония

Александър Краповски, Александър Сомов и Симон Трпчески се включват в програмата с Тройния концерт на Бетовен

Народният театър продължава кампанията "Препрочитаме Вазов"

В кампанията се включват и актьори от други театри, клиповете ще се излъчват от 24-ти май по БНТ и БНР, партньор на кампанията е и БТА