Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Голямата награда на GRAND DANCE ACADEMY замина за Япония

ПЪРВЕНЦИ

Голямата награда на GRAND DANCE ACADEMY замина за Япония

В празник на изяществото и красотата се превърна Втората международна танцово-балетна академия

С изключителен успех и рекордно международно присъствие приключи Втората международна танцово-балетна академия GRAND DANCE ACADEMY, която се проведе в прекрасните условия на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия".

"Идеята на фестивала е уникална", коментира президентът на "Жокер Медиа" Ованес Мелик Пашаев

Японската танцова формация "Dance world made in Takane" спечели Голямата награда на Академията, а миналогодишната носителка на Гран При - Ивана Харизанова, тази година спечели първо място в категория Класически танц, възраст 12-14 години и получи специалната награда на СОК "Камчия" - ваучер за 14 дневно гостуване в рамките на танцовата академия през 2018 г.

Японската танцова формация "Dance world made in Takane"

Още

Със "Зорба гъркът" започва втората  международна танцово-балетна GRAND DANCE ACADEMY

Със "Зорба гъркът" започва втората международна танцово-балетна GRAND DANCE ACADEMY

Момичетата от Страната на изгряващото слънце, които бяха сред участниците в GRAND DANCE ACADEMY, организирана от Музикално-продуцентска компания "Жокер Медия", Московската държавна академия по хореография и СОК "Камчия" ЕАД, под патронажа на Министерството на културата на Република България, и с подкрепата на РОССАТОМ и РОССЪТРУДНИЧЕСТВО и Тимбарк България, плениха присъстващите в залата с уникалното вплитане на елементи от акробатиката в танцовите си изпълнения.

Председателят на журито - проф. Марина Леонова - ректор на Московската държавна академия по хореография, връчи и сертификати, с които даде възможност за обучение и стажуване в най-престижното висше учебно заведения по хореография в руската столица на: Веселина Илиева (България), Ева Грицак (Украйна), Ивелина Николова (България), Зорница Ценовска (България) и Моника Янебова (Чехия).

Ивана Харизанова

Още

Камчия среща таланти с уникална балетна академия

Камчия среща таланти с уникална балетна академия

В продължение на две седмици деца от 8 до 18 години от Русия, Украйна, Австралия, Обединените Арабски Емирства, Ливан, Япония, Чехия, Гърция, Турция и България участваха в майсторски класове, водени от най-добрите световни балетмайстори и преподаватели по балет от Академията на "Большой театр".

Специално за всички тях, за да покажат прецизността в детайлите на това изящно изкуство се включиха Елена Андриенко- Прима-балерина на Болшой театър и Заслужена артистка на Русия, Доцент в катедрата по балетно изкуство в Държавен Институт за театрално изкуство, Москва; Вадим Писарев- Народен артист на Украйна. Художествен ръководител на Държавния Академичен театър за опера и балет "А.Б.Соловьяненко" в град Донецк, основател и ръководител на Международния фестивал "Звезди на световния балет" и Владимир Малахов -директор на балета на Берлинската Щаатсопер.

През последната седмица протече и фестивалната част, в която участниците се състезаваха в категориите - класически, съвременен и традиционен балет.

Първенците в съответните категории са:

Класически танц от 8-11 години, първо място - Веселина Илиева (България)

Класически танц от 12-14 години, първо място - Ивана Харизанова (България)

Класически танц от 15-18 години, първо място - Татьяна Мазняк (Украйна)

Класически танц - ансамбли - формации клас 1 и клас 2 от представители на Академията на Большой театър (Русия)

Категория съвременен танц от 8-11 г., първо място - Маргарита Тюшева (Русия).

Категория съвременен танц от 12-14 г, първо място - Альона Фонарева (Русия)

Категория съвременен танц от 15-18 г., първо място - Алп Азганарикян (Турция)

Категория характерен/фолклорен танц от 8-13 г, първо място - Ирена Харизанова (България)

Категория характерен/фолклорен танц от 14-18 г., трето място - балет "Фантазия" - Обединени Арабски Емирства.

"Идеята на фестивала е уникална. Само в САЩ и България се провеждат подобни предварителни майсторски класове", коментира президентът на "Жокер Медиа" Ованес Мелик Пашаев.

По време на награждаването той връчи ваучери за обучение и участие в Grand Dance Academy 2018 на две от младите балерини - Маргарита Тюшева (Русия) и Ивелина Николова (България), като не пропусна да благодари сърдечно за отличната организация и провеждане на фестивала на СОК "Камчия" и на екипа си.

Наградата на Министерството на културата на България спечели 10-годишната Ирена Харизанова за впечатляващото изпълнение на българския северняшки народен танц, като за това си участие тя получи награда и на Фериботен комплекс Оряхово.

Представителят на Россътрудничество за България, Павел Журавльов награди танцовите формации от Обединените арабски емирства и Ливан, а 8-годишната Ема Митрева получи покана за отдих в лагер за даровити деца в Русия.

Елика-Елеватор предоставиха своите награди на Ивана Харизанова (България) и Альона Форарева (Русия).

Награждаването бе последвано от Гала концерт на призьорите в GRAND DANCE ACADEMY, който се превърна в празник на изяществото и красотата.

Всички артисти показаха изключително висока класа на изпълненията си и завладяха сърцата с майсторското съчетание на красота и грация със сила и издръжливост и споделиха:

Всички с нетърпение очакваме следващото издание на GRAND DANCE ACADEMY!

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Никодиме, това ли е Вселената?

От 1 до 4 юни Галерия "Аросита" ще представи втората книга за козаря Никодим и неговият приятел Козелът от Пенко Гелев и Сотир Гелев

"Ритъмът на Балканите" ще завладее зала "България" на 2 юни

В осмото издание на обичания проект, което съвпада с празничната 70-годишнина на Оркестъра за народна музика на БНР, ще гостуват едни от най-колоритните балкански музиканти

София Стоянова-Донева представя за втори път стихосбирката на дядо си Радой Ралин "Късно Откритие"

Събитието е на 24 май от 18:00 ч. в Народно читалище "Алеко Константинов 1897". Вход свободен

Притискащите ни обстоятелства: "Гордиев възел" от Никола Диков

Изложбата е от 26 май до 9 юни 2023 в Галерия СБХ - Шипка 6, зала 1В