Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Филми, филми, филми... НДК е под знака на Киномания тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Филми, филми, филми... НДК е под знака на Киномания тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 18-24 ноември

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
18 - 24 НОЕМВРИ

 18 ноември - понеделник

- 8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце в един концерт на 18 ноември от 20 часа в зала 1. Пианистите идват от осем различни държави: Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, разбира се България и дори Филипините. Идеологът и създател на "КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА" е българинът проф. Томислав Байнов, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени.

- Благотворителен бенефис - спектакъл "Първите в естрадата" представя концерт с изпълнения на Ирина Чмихова, Лени Вълкова, Нора Нова, Лиана Антонова, Мими Николова, Маргрет Николова, Ани Пармакова, Райна Денева, Грета Ганчева, Димитър Йосифов ви очаква на 18 ноември от 18:30 часа в зала 3. Специални гости ще бъдат Йорданка Христова, Богдана Карадочева и Константин Казански.

- На 18 ноември от 19:00 часа ви очаква Вечер на венецуелската литература. Събитието се реализира съвместно с Посолството на Боливарска Република Венецуела в Република България и Южната литературна агенция, Венецуела.

- Бенедикт Къмбърбач ще можете да гледате във филма на режисьора - Алфонсо Гомес-Рехон - "Война за светлина" - 18 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- Филмът "Късното шоу" с режисьор Ниша Ганатра ви очаква на 18 ноември от 20:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

19 ноември - вторник

- Поетът и автор на стотици песни Живко Колев - сценарист, режисьор и продуцент, навършва 65 години. По този повод на 19 ноември от 19:00 часа в зала 1, ще се проведе грандиозен концерт с участието на най-популярните български певци.

- Книгата "Октомври" на Александър Урумов ще бъде представена на 19 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото".

- Ива Свещарова и Вили Прагер гледаме в "Произведени за щастие" на 19 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Най-новият филм на маестро Паоло Вирдзи - "Магически нощи" можете да гледате на 19 ноември от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

20 ноември - сряда

Още

Българско участие в мегапродукцията Video Games Live

Българско участие в мегапродукцията Video Games Live

- За първи път в България гостува грандиозното мултимедийно шоу с музика от най-популярните видео игри на всички времена. Зашеметяващ спектакъл, който комбинира емоцията на голям симфоничен оркестър с енергията на рок концерт - Video Games Live - 20 ноември, 20:00 часа, зала 1.

- Петото издание на платформата "Voice it", организирана от Национална мрежа за деца ще се проведе на 20 ноември от 14:00 часа в зала 7.

- Национален форум, организиран от УНИЦЕФ ще се проведе в сряда /20 ноември/ от 08:30 часа в зала 8.

- "Последният човек" по романа на Дж.Оруел - "1984" и режисурата на Веселка Кунчева ще можете да гледате на 20 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. В ролите: Милица Гладнишка, Любен Чанев, Латина Беровска, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Мария Джойкева, Таня Георгиева, Цвети Пеняшки.

- "Джазът пее на Български" на 20 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото". На сцената ще видите Марина Господинова - вокал, Антони Дончев - пиано, Венци Благоев - тромпет и Мария Донева - думи.

Още

Филми за Павароти, Арета Франклин и Джуди Гарланд ще зарадват меломаните на Киномания

Филми за Павароти, Арета Франклин и Джуди Гарланд ще зарадват меломаните на Киномания

- От 20 до 24 ноември, от 11:00 до 19:00 часа в Артгалерия НДК ще можете да посетите изложбата "Самозванци" /пластика/.

- Изложба на дигитални рисунки "Заедно в изкуството" на 13 века България ще бъде открита на 20 ноември от 16:00 часа във фоайе запад на зала 6. Посетителите ще могат да я разгледат до 3 декември от 11:00 до 18:00 часа.

- Белязана от съвършеното превъплъщение на Рене Зелуегър, тази затрогваща екранизация на пиесата на Питър Куилтър "Краят на дъгата" представя интимен портрет на великата Джуди Гарланд в последната година от живота й. Филмът "Джуди", е част от тазгодишната селекция на Киномания и ще можете да го гледате на 20 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

"Черната птица" на режисьора Роджър Мичъл ви очаква на 20 ноември от 20:45 в кино "Люмиер Лидл".

21 ноември - четвъртък

- На 20 ноември 2019 г. отбелязваме годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Събитието ще бъде отбелязано с концерт на 21 ноември от 17:00 часа в зала 1.

- На 21 ноември в зала 3 от 19:30 часа ще посрещнем Новото "Божоле". По традиция продажбата на Новото Божоле" е забранена до полунощ преди третия четвъртък от ноември на годината. Според Закона за виното във Франция, едва след тази дата, младото Божоле може да стъпи на световния пазар и да достигне до почитателите си.

- Наградите "Агробизнесмен на годината" ще бъдат раздадени на 21 ноември от 15:00 часа в зала 6.

Юбилейна вечер посветена на Надежда Захариева ви очаква на 21 ноември от 18:30 часа в зала 7.

- В дните 21 и 22 ноември от 09:00 часа ще се проведе национална конференция на Институт на вътрешните одитори в България.

Още

Вижте интересната програма на Фестивала на френското кино в рамките на Киномания

Вижте интересната програма на Фестивала на френското кино в рамките на Киномания

- На 21 ноември от 19 часа в Литературен клуб "Перото" ще ви срещнем с най-интересното от холандската литература, издадено на български език. В тази вечер под надслов "Висока литература от Ниските земи", организирана от Националния център за книгата в НДК и Посолството на Кралство Нидерландия, ще участват г-жа Барбара Ден Ауден от Холандската фондация за литература, Амстердам, която специално ще гостува в София, за да представи най-важните съвременни нидерландски автори, ще чуете откъси от някои от преведените в България текстове в изпълнение на изключителни български актриси и актьори: Диана Димитрова, Биляна Петринска, Елена Петрова, Веселин Калановски, Валентин Ганев, Владимир Карамазов. И като венец на вечерта, ще чуем и поезията на един от най-влиятелните нидерландски поети на 20 век Рутхер Копланд от неговата преводачка - Боряна Кацарска.

- Филмът "Портрет на момиче в пламъци" ви очаква на 21 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- Специалната прожекция, част от Киномания - "Red Bull Acro Cross: Страст за летене" можете да гледате на 21 ноември от 21:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

22 ноември - петък

- Най-голямото представление от участници-импровизатори ви очаква на 22 ноември от 20:00 часа на сцената на Театър Азарян - "ХаХаХа 10 години стигат". Спектакълът ще събере най-доброто от всичките 10 години, трибют към ХаХаХа, а именно Леонид Йовчев, Петър Мелтев, Владислав Виолинов и още приятели.

- iFeel4 - швейцарският спектакъл на хореографа Марко Беретини ще можете да гледате на 22 ноември от 19:30 часа на сцената на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. "iFeel4" е част от международната програма на ДНК - "Мигриращото тяло". В дните 23 и 24 ноември Марко Беретини ще проведе уъркшоп за начинаещи и професионалисти, който ще бъде разделен на три части - физическа подготовка (сутрин), импровизационен уъркшоп (следобяд), теоретична част (в края на деня). Ателието ще се води на английски език и участието е без такса с предварително записване, като е необходимо да изпратите свое кратко CV на [email protected] до 22 ноември.

- Лентата "Вълчият зов" на режисьора Антонен Бодри ви очаква на 22 ноември от 18:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Стая 212" с режисьор и сценарист Кристоф Оноре гледаме на 22 ноември от 21:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

23 ноември - събота

Още

"Болка и величие" на 33-тото издание "Киномания"

"Болка и величие" на 33-тото издание "Киномания"

- Филмът "Болка и величие" на знаменития испански режисьор Педро Алмодовар, който плени жури и публика на кинофестивала в Кан, идва в зала 1 на 23 ноември от 19:00 ч., част от програмата на фестивала Киномания.

- Мини фестивалът Детска Киномания ви очаква на 23 ноември от 10:30 часа в кино "Люмиер Лидл". Всички кратки игрални и анимирани филми, които ще бъдат показани са измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

- Лентата "Рока променя света" ще можете да гледате на 23 ноември от 12:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Чай с дамите" на режисьора Роджър Мичъл и с участието на Маги Смит, Джуди Денч, Джоан Плаурайт и Айлийн Аткинс гледаме на 23 ноември от 16:45 часа в кино "Люмиер Лидл".

- Футболни страсти ще ви завладеят във филма "Клетниците 2019", който можете да гледате от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Паяк в мрежата" с неотразимата Моника Белучи ви очаква на 23 ноември от 20:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

24 ноември - неделя

Още

Вълнуваща детска програма за най-малките почитатели на Киномания

Вълнуваща детска програма за най-малките почитатели на Киномания

- "Чамкория" със Захари Бахаров и адаптацията на водещия режисьор Явор Гърдев, по едноименния роман на Милен Русков ви очаква на 24 ноември от 19:30 часа в Театър Азарян.

- "Момчето и пеликанът" - филм за съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата ще можете да гледате на 24 ноември от 11:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Роди се звезда", лентата от 1954 г. с режисьор Джордж Кюкор гледаме на 24 ноември от 13:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

Още

Филми за Федерико Фелини и Андрей Тарковски на Киномания

Филми за Федерико Фелини и Андрей Тарковски на Киномания

- "Андрей Траковски. Киното като молитва", една документална творба, която представя живота на Тарковски и неговото творчество, като оставя режисьора да разказва сам, споделяйки спомени, възгледи за изкуството и размислите си за съдбата на твореца и смисъла на човешкото съществуване - 24 ноември, 16:15 часа, кино "Люмиер Лидл".

- Джоджо Белцер е дете, изпреварило възрастта си, което расте в Германия по време на Втората световна война. Неловко сред връстниците си, но горд член на Хитлерюгенд, Джоджо прекарва повечето от времето си със своя въображаем приятел Адолф - пухкава, енергична и бъбрива версия на фюрера. Това ще видите във филма "Джоджо Заека" на 24 ноември от 18:15 часа.

- Лентата на Ксавие Долан - "Матиас и Максим" ви очаква на 24 ноември от 20:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

 

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

COOL DEN откриват лятото с концерт на 3 юни в Stroeja Open Air Music Bar

Бандата представя на открито и нов, весел, летен сингъл с чудно видео

LORD OF THE DANCE представят уникално приказно визуално-танцово шоу във Варна и София

Световноизвестната танцова трупа пристига с три тира техника и с екип от 54 души

Спечели двойна покана за 30-годишния юбилей на Б.Т.Р.

Любимата група ще отбележи юбилея си със симфоничен оркестър на 13 октомври в зала 1 на НДК

Последният филм с Емилия Радева ще бъде показан в кино "Влайкова"

Днес се сбогуваме с голямата българска актриса

Спечели двойна покана за концерта на сръбската пънк-рок банда Repetitor

Repetitor безспорно са една от най-интересните и завършени балкански банди - с алтернативно пост-пънк звучене и неподправено енергично и силно въздействащо присъствие

Виж всички

Календар