Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Филми, филми, филми... НДК е под знака на Киномания тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Филми, филми, филми... НДК е под знака на Киномания тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 18-24 ноември

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
18 - 24 НОЕМВРИ

 18 ноември - понеделник

- 8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце в един концерт на 18 ноември от 20 часа в зала 1. Пианистите идват от осем различни държави: Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, разбира се България и дори Филипините. Идеологът и създател на "КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА" е българинът проф. Томислав Байнов, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени.

- Благотворителен бенефис - спектакъл "Първите в естрадата" представя концерт с изпълнения на Ирина Чмихова, Лени Вълкова, Нора Нова, Лиана Антонова, Мими Николова, Маргрет Николова, Ани Пармакова, Райна Денева, Грета Ганчева, Димитър Йосифов ви очаква на 18 ноември от 18:30 часа в зала 3. Специални гости ще бъдат Йорданка Христова, Богдана Карадочева и Константин Казански.

- На 18 ноември от 19:00 часа ви очаква Вечер на венецуелската литература. Събитието се реализира съвместно с Посолството на Боливарска Република Венецуела в Република България и Южната литературна агенция, Венецуела.

- Бенедикт Къмбърбач ще можете да гледате във филма на режисьора - Алфонсо Гомес-Рехон - "Война за светлина" - 18 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- Филмът "Късното шоу" с режисьор Ниша Ганатра ви очаква на 18 ноември от 20:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

19 ноември - вторник

- Поетът и автор на стотици песни Живко Колев - сценарист, режисьор и продуцент, навършва 65 години. По този повод на 19 ноември от 19:00 часа в зала 1, ще се проведе грандиозен концерт с участието на най-популярните български певци.

- Книгата "Октомври" на Александър Урумов ще бъде представена на 19 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото".

- Ива Свещарова и Вили Прагер гледаме в "Произведени за щастие" на 19 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Най-новият филм на маестро Паоло Вирдзи - "Магически нощи" можете да гледате на 19 ноември от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

20 ноември - сряда

Още

Българско участие в мегапродукцията Video Games Live

Българско участие в мегапродукцията Video Games Live

- За първи път в България гостува грандиозното мултимедийно шоу с музика от най-популярните видео игри на всички времена. Зашеметяващ спектакъл, който комбинира емоцията на голям симфоничен оркестър с енергията на рок концерт - Video Games Live - 20 ноември, 20:00 часа, зала 1.

- Петото издание на платформата "Voice it", организирана от Национална мрежа за деца ще се проведе на 20 ноември от 14:00 часа в зала 7.

- Национален форум, организиран от УНИЦЕФ ще се проведе в сряда /20 ноември/ от 08:30 часа в зала 8.

- "Последният човек" по романа на Дж.Оруел - "1984" и режисурата на Веселка Кунчева ще можете да гледате на 20 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. В ролите: Милица Гладнишка, Любен Чанев, Латина Беровска, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Мария Джойкева, Таня Георгиева, Цвети Пеняшки.

- "Джазът пее на Български" на 20 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото". На сцената ще видите Марина Господинова - вокал, Антони Дончев - пиано, Венци Благоев - тромпет и Мария Донева - думи.

Още

Филми за Павароти, Арета Франклин и Джуди Гарланд ще зарадват меломаните на Киномания

Филми за Павароти, Арета Франклин и Джуди Гарланд ще зарадват меломаните на Киномания

- От 20 до 24 ноември, от 11:00 до 19:00 часа в Артгалерия НДК ще можете да посетите изложбата "Самозванци" /пластика/.

- Изложба на дигитални рисунки "Заедно в изкуството" на 13 века България ще бъде открита на 20 ноември от 16:00 часа във фоайе запад на зала 6. Посетителите ще могат да я разгледат до 3 декември от 11:00 до 18:00 часа.

- Белязана от съвършеното превъплъщение на Рене Зелуегър, тази затрогваща екранизация на пиесата на Питър Куилтър "Краят на дъгата" представя интимен портрет на великата Джуди Гарланд в последната година от живота й. Филмът "Джуди", е част от тазгодишната селекция на Киномания и ще можете да го гледате на 20 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

"Черната птица" на режисьора Роджър Мичъл ви очаква на 20 ноември от 20:45 в кино "Люмиер Лидл".

21 ноември - четвъртък

- На 20 ноември 2019 г. отбелязваме годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Събитието ще бъде отбелязано с концерт на 21 ноември от 17:00 часа в зала 1.

- На 21 ноември в зала 3 от 19:30 часа ще посрещнем Новото "Божоле". По традиция продажбата на Новото Божоле" е забранена до полунощ преди третия четвъртък от ноември на годината. Според Закона за виното във Франция, едва след тази дата, младото Божоле може да стъпи на световния пазар и да достигне до почитателите си.

- Наградите "Агробизнесмен на годината" ще бъдат раздадени на 21 ноември от 15:00 часа в зала 6.

Юбилейна вечер посветена на Надежда Захариева ви очаква на 21 ноември от 18:30 часа в зала 7.

- В дните 21 и 22 ноември от 09:00 часа ще се проведе национална конференция на Институт на вътрешните одитори в България.

Още

Вижте интересната програма на Фестивала на френското кино в рамките на Киномания

Вижте интересната програма на Фестивала на френското кино в рамките на Киномания

- На 21 ноември от 19 часа в Литературен клуб "Перото" ще ви срещнем с най-интересното от холандската литература, издадено на български език. В тази вечер под надслов "Висока литература от Ниските земи", организирана от Националния център за книгата в НДК и Посолството на Кралство Нидерландия, ще участват г-жа Барбара Ден Ауден от Холандската фондация за литература, Амстердам, която специално ще гостува в София, за да представи най-важните съвременни нидерландски автори, ще чуете откъси от някои от преведените в България текстове в изпълнение на изключителни български актриси и актьори: Диана Димитрова, Биляна Петринска, Елена Петрова, Веселин Калановски, Валентин Ганев, Владимир Карамазов. И като венец на вечерта, ще чуем и поезията на един от най-влиятелните нидерландски поети на 20 век Рутхер Копланд от неговата преводачка - Боряна Кацарска.

- Филмът "Портрет на момиче в пламъци" ви очаква на 21 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- Специалната прожекция, част от Киномания - "Red Bull Acro Cross: Страст за летене" можете да гледате на 21 ноември от 21:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

22 ноември - петък

- Най-голямото представление от участници-импровизатори ви очаква на 22 ноември от 20:00 часа на сцената на Театър Азарян - "ХаХаХа 10 години стигат". Спектакълът ще събере най-доброто от всичките 10 години, трибют към ХаХаХа, а именно Леонид Йовчев, Петър Мелтев, Владислав Виолинов и още приятели.

- iFeel4 - швейцарският спектакъл на хореографа Марко Беретини ще можете да гледате на 22 ноември от 19:30 часа на сцената на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. "iFeel4" е част от международната програма на ДНК - "Мигриращото тяло". В дните 23 и 24 ноември Марко Беретини ще проведе уъркшоп за начинаещи и професионалисти, който ще бъде разделен на три части - физическа подготовка (сутрин), импровизационен уъркшоп (следобяд), теоретична част (в края на деня). Ателието ще се води на английски език и участието е без такса с предварително записване, като е необходимо да изпратите свое кратко CV на dnk@ndk.bg до 22 ноември.

- Лентата "Вълчият зов" на режисьора Антонен Бодри ви очаква на 22 ноември от 18:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Стая 212" с режисьор и сценарист Кристоф Оноре гледаме на 22 ноември от 21:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

23 ноември - събота

Още

"Болка и величие" на 33-тото издание "Киномания"

"Болка и величие" на 33-тото издание "Киномания"

- Филмът "Болка и величие" на знаменития испански режисьор Педро Алмодовар, който плени жури и публика на кинофестивала в Кан, идва в зала 1 на 23 ноември от 19:00 ч., част от програмата на фестивала Киномания.

- Мини фестивалът Детска Киномания ви очаква на 23 ноември от 10:30 часа в кино "Люмиер Лидл". Всички кратки игрални и анимирани филми, които ще бъдат показани са измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

- Лентата "Рока променя света" ще можете да гледате на 23 ноември от 12:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Чай с дамите" на режисьора Роджър Мичъл и с участието на Маги Смит, Джуди Денч, Джоан Плаурайт и Айлийн Аткинс гледаме на 23 ноември от 16:45 часа в кино "Люмиер Лидл".

- Футболни страсти ще ви завладеят във филма "Клетниците 2019", който можете да гледате от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Паяк в мрежата" с неотразимата Моника Белучи ви очаква на 23 ноември от 20:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

24 ноември - неделя

Още

Вълнуваща детска програма за най-малките почитатели на Киномания

Вълнуваща детска програма за най-малките почитатели на Киномания

- "Чамкория" със Захари Бахаров и адаптацията на водещия режисьор Явор Гърдев, по едноименния роман на Милен Русков ви очаква на 24 ноември от 19:30 часа в Театър Азарян.

- "Момчето и пеликанът" - филм за съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата ще можете да гледате на 24 ноември от 11:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

- "Роди се звезда", лентата от 1954 г. с режисьор Джордж Кюкор гледаме на 24 ноември от 13:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

Още

Филми за Федерико Фелини и Андрей Тарковски на Киномания

Филми за Федерико Фелини и Андрей Тарковски на Киномания

- "Андрей Траковски. Киното като молитва", една документална творба, която представя живота на Тарковски и неговото творчество, като оставя режисьора да разказва сам, споделяйки спомени, възгледи за изкуството и размислите си за съдбата на твореца и смисъла на човешкото съществуване - 24 ноември, 16:15 часа, кино "Люмиер Лидл".

- Джоджо Белцер е дете, изпреварило възрастта си, което расте в Германия по време на Втората световна война. Неловко сред връстниците си, но горд член на Хитлерюгенд, Джоджо прекарва повечето от времето си със своя въображаем приятел Адолф - пухкава, енергична и бъбрива версия на фюрера. Това ще видите във филма "Джоджо Заека" на 24 ноември от 18:15 часа.

- Лентата на Ксавие Долан - "Матиас и Максим" ви очаква на 24 ноември от 20:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

 

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Римейкът на филма "Дюн" предлага смайващ визуален спектакъл

Филмът на Дени Вилньов, който беше представен премиерно на кинофестивала във Венеция, спечели овациите на специалистите

Наближава неповторимият финал на благотворителното турне на "Шибил"

На 3, 4 и 5 септември предстоят три незабравими прожекции сред природата, където е родена и идеята за филма

Когато Мартин Скорсезе снима Чарли Уотс

По време на концерта Shine A Light на Ролинг Стоунс през 2008 г. в Beacon Theatre в Ню Йорк, част от турнето A Bigger Bang, Скорсезе снима с отделна камера изключителния Чарли Уотс, за да покаже света през неговата музика

Френският художник Сейпи нарисува монументална картина на алпийски връх

Творбата "Нов живот" на 32-годишния майстор е разположена върху 1500 квадратни метра и краси връх Молесон в западната част на швейцарските Алпи

Известният диригент Иван Фишер се ваксинира по време на концерт

Музикантите от престижния Будапещенски фестивален оркестър насърчиха публично ваксините срещу Ковид-19 на безплатен концерт

Виж всички

Календар