Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Духът на флейтата с Теодосий Спасов и Борислав Ясенов в Първо студио на БНР

ВИРТУОЗИ

Духът на флейтата с Теодосий Спасов и Борислав Ясенов в Първо студио на БНР

На 8 юни в Първо студио на БНР ще оживее "Духът на флейтата"- проект, в който се срещат двама виртуозни изпълнители - Теодосий Спасов и флейтистът Борислав Ясенов. Заедно с Йордан Тоновски - пиано, Радослав Паунов - бас иАлександър Каменов - барабани в програмата ще чуем авторски пиеси на солистите, в които се преплитат джаз, фолклор и класика.

Борислав Ясенов е флейтист, композитор и педагог. Джазовата си кариера той започва през 1989, като създава първата си формация - "Хорус" - джаз квартет.

Има издадени 3 авторски джаз-албума, озаглавени "Мо, ди, лог", "Лудият свят"и "Там, където...". Участва в проект на американския джаз-барабанист Джим Шепъроу, съвместно с легендарния саксофонист Орнет Колман. Концертира на фестивалите "Варненско лято", Джаз фестивалът в Банско, "Пловдивски джаз вечери", "Аполония" и др. Участва и в редица фестивали за класическа музика като "Есенни музикални фестивали" (Скопие), Международен фестивал "Joaquin Rodrigo", празнични дни на изкуствата "Пролет в Стария град" (Пловдив), Музикални празници "Петко Стайнов" "Чудомирови празници" (Казанлък), "Нова българска музика" (София) и др.

Борислав Ясенов е артистичен директор на "Frucade" джаз фест (Казанлък) и "Зимен джаз фест" (Пловдив).

Проектът му с Теодосий Спасов включва авторски пиеси на двамата музиканти.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Страхът: Zона Сиво - Изложба живопис на Стоян Куцев

Може да се види от 31 март в 17:30 ч. до 14 април в 17:30 ч. в Галерия [a] cube contemporary

"Анархо-клоунада" с премиера в деня на изборите

На 2 април ще се състои вторият спектакъл за сезона на реж. Боян Крачолов на сцената на Yalta Art Room

Вижте Моменти и настроения на Велислава Гечева

Изложбата е от 27 март до 11 април 2023 в Галерия "Стубел"

"Кастор. Портрети на неизвестното" се завръща в "Топлоцентрала" на 6 и 7 април

В първата вечер е предвидено представлението да бъде последвано от дебат на тема "Утопиите и антиутопиите за човешкото бъдеще"

"Два Дома": уникален арменски танцов спектакъл в София

Събитието и на 29 април 2023 г. от 18:30 ч. в ДК Искър /парк Дружба/. Концерт-спектакълът е под егидата на Н. Пр. Г-н Армен Едигарян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

На този празник - 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - Биг бендът ще посвети един от най-обичаните си проекти "Биг бенд джаз академия", даващ път на млади и изявени музиканти и певци на сцената