Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Четенето при най-малките е тема на новата дискусия на Национален център на книгата - НДК

ДЕЦА

Четенето при най-малките е тема на новата дискусия на Национален център на книгата - НДК

Кога да дам в ръцете на моето бебе първата книга? Кога да започна да му чета приказки? Под формата на игра ли е най-добрият начин да му показвам буквите?

Книги с повече илюстрации ли да избера или да разчитам на сугестопедични методи за провокиране на интерес към четенето? Все въпроси, които всяка майка си задава още с появата на бял свят на нейната рожба.

Национален център за книгата - НДК ще търси отговорите на всички тези въпроси на 18 март (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб "Перото" заедно с приятели на Годината на детската книга - писатели, издатели, психолози, майки.

Темата на дискусията е "Ранното детско четене. Книги за най-малките" и цели да запознае публиката с актуалните тенденции при книгите за най-малките, често срещани проблеми при четенето на децата, практики и творчески методи за стимулиране на детското въображение чрез книги от най-ранна възраст.

Участници в дискусията ще бъдат Михаела Петрова - директор на Национален център за книгата; Валентина Стоева от фондация "Детски книги"; Любов Миронова - автор и педагог; Ирина Тенчева - журналист и Капка Кънева - художник и илюстратор на книги. Гости на дискусията ще бъдат и педагози от детска градина "Бялото кокиче" и ЧДГ "Д-р Мария Монтесори", които ще разкажат как възпитават интереса към четенето.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Фестивалът за опера и балет в Стара Загора с 51-во издание

От 26 ноември до 10 декември Стара Загора е столица на операта и балета с премиери, гастроли, майсторски клас, книги и изложби

Моноспектакълът на Деян Донков "Камбаната" е с нова дата

Събитието ще се проведе на 8 декември в зала 1 на НДК

Опера Пловдив посреща една от водещите български клавирни изпълнителки - Дора Делийска

Авторският проект "Метаморфози" на световно признатата музикантка ще бъде представен за първи път пред пловдивската публика, а симфоничните програми на Пловдивската опера са с вход свободен за ученици

Live Cam събира режисьори, драматурзи и актьори в Нощта на театрите

Галин Стоев, Явор Гърдев и Захари Карабашлиев са сред специалните гости

Studio Karakashyan с нов образователен проект за артисти

На 20-ти ноември началото от серията майсторски класове ще даде обаятелната оперна певица Мила Михова, която ще изнесе лекция на тема "Как да овладеем и използваме гласа си"

Нощта на театрите идва на 20 ноември

Турове зад кулисите, импро театър, изложби и Live Cam ще зарадват театралните фенове