Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Българската пианистка Ани Гогова ще изнесе рецитал в "Карнеги хол"

Класическа музика

Българската пианистка Ани Гогова ще изнесе рецитал в "Карнеги хол"

Концертът е на една от най-престижните камерни сцени в света - зала "Уайл" в нюйоркския концертен комплекс "Карнеги хол"

Ани Гогова, пиано

На 27 януари 2017 г. Ани Гогова ще представи своя нов концептуален проект - ""Фантазии, приказки и кошмари" пред публиката в Манхатън, който е последен в нейната дискография, съобщават от Министерството на културата.

В програмата са включени произведения на Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Дмитрий Шостакович, Сергей Прокофиев и проф. Георги Костов. 

Ани Гогова е пианистка и продуцентка. Родена и израснала в красивия ни черноморски град Бургас, завършва музикалната гимназия в родния си град и след това - Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в  София. Още в началото на музикалната си кариера печели редица конкурси, измежду които и най-престижния за България - "Светослав Обретенов".

Изнася самостоятелни и съвместни концерти с оркестри по сцените на Америка и Европа. Българската пианистка пристига в САЩ, за да завърши Докторат по Музикални изкуства в Мичиганския университет, който е в първата петица най-престижни музикални университети в Съединените американски щати. Заедно със семейството си се премества в Евънстон през 2003 година, когато става най-младият професор в световноизвестната Музикална консерватория на университета "Рузвелт".

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

Непосредствено след церемонията на Платформата А6 (НДК) ще бъде излъчен филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император"

"Шарлатан" на Агнешка Холанд прави своята фестивална премиера днес на открито

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 5 юли в програмата и онлайн срещите на София Филм Фест

Народният театър учредява награда на името на Иван Вазов

Тържествена церемония ще бъде на 9 юли - рождения ден на Вазов, на която ще станат известни имената на номинираните и лауреатът

"Формулата на Тео" с благотворителна прожекция в новата автокино програма на Сердика Център

Търговският център предлага забавления за малки и големи и през юли

Филмов разказ за уникални съдби - "Денят на жената" с премиера на открито

София Филм Фест стартира прожекциите на откритата сцена в Парк Военна академия с филма на Доля Гавански, а началото 20.30 часа

За лечебната сила на любовта в "Тези, които останаха" - унгарското предложение за "Оскар"

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 2 юли в програмата и онлайн излъчванията на София Филм Фест