Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Българската пианистка Ани Гогова ще изнесе рецитал в "Карнеги хол"

Класическа музика

Българската пианистка Ани Гогова ще изнесе рецитал в "Карнеги хол"

Концертът е на една от най-престижните камерни сцени в света - зала "Уайл" в нюйоркския концертен комплекс "Карнеги хол"

Ани Гогова, пиано

На 27 януари 2017 г. Ани Гогова ще представи своя нов концептуален проект - ""Фантазии, приказки и кошмари" пред публиката в Манхатън, който е последен в нейната дискография, съобщават от Министерството на културата.

В програмата са включени произведения на Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Дмитрий Шостакович, Сергей Прокофиев и проф. Георги Костов. 

Ани Гогова е пианистка и продуцентка. Родена и израснала в красивия ни черноморски град Бургас, завършва музикалната гимназия в родния си град и след това - Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в  София. Още в началото на музикалната си кариера печели редица конкурси, измежду които и най-престижния за България - "Светослав Обретенов".

Изнася самостоятелни и съвместни концерти с оркестри по сцените на Америка и Европа. Българската пианистка пристига в САЩ, за да завърши Докторат по Музикални изкуства в Мичиганския университет, който е в първата петица най-престижни музикални университети в Съединените американски щати. Заедно със семейството си се премества в Евънстон през 2003 година, когато става най-младият професор в световноизвестната Музикална консерватория на университета "Рузвелт".

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

"Голямото надлъгване - към изложба на Дечко Узунов от 1969 година и археологията на един скандал" показват в Казанлък

"Изложбата прави опит за нов поглед върху онзи фрагмент от художественото наследство на Дечко Узунов, който тогава се превръща в "ябълка на раздора", казва д-р Пламен Петров

Звездите на Цирк Дю Солей гостуват в Пловдив с леденото шоу HOGWARTS HOLIDAYS

Спектакълът е в спортна зала "Колодрум" на 5 март 2024 г., началният час е 19:00 часа.

Кристо и Жан-Клод - ателие за деца от 7 до 14 години

Участниците в ателието ще се запознаят с ранните творби на Христо Явашев - Кристо, ще научат повече за някои от емблематичните му проекти, реализирани със съпругата му Жан-Клод

По традиция Марин Янев ще отбележи рождения си ден с "Какво да правим с виолончелото?" в Народния театър

Спектакълът от Матей Вишниек на режисьора Николай Поляков ще се играя на 17 февруари на сцена "Апостол Карамитев"

КласикАрт с благотворителен концерт: Чрез музика ти дари, живота на планетата спаси!

Музикалното събитие е свързано с проект на Z Club Next Generation - използването на косата от фризьорските салони за наторяване на обществени паркове и градини

Сатирата поставя "Пазар за мъже" от Жан-Клод Дано

Очаквана премиера: 29 и 30 март, сцена Comedy Bar Happy Сатира