Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Спектаклите "Умопомрачение" и "Слава" с награди "Златен кукерикон"

САТИРИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ

Спектаклите "Умопомрачение" и "Слава" с награди "Златен кукерикон"

На театралните награди за хумор и сатира за "Женска роля" бе отличена Вяра Табакова в "Облог" от Дейвид Линдзи - за ролята на Абер, а Михаил Билалов за "Мъжка роля" - в "Енергични хора" от Василий Шукшин

В Сатиричния театър „Алеко Константинов“ се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2020“. Награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев получи режисьорът Андрей Аврамов (Снимка: БТА)

Наградите "Златен кукерикон" бяха раздадени за четвърти път в Сатиричния театър, предаде БТА. 

В Сатиричния театър „Алеко Константинов“ се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2020“. На снимката: директорът на театъра Калин Сърменов и Александра Сърчаджиева (Снимка: БТА)

За "Женска роля" бе отличена Вяра Табакова в "Облог" от Дейвид Линдзи - за ролята на Абер (реж. Стефан Спасов, Народен театър). При получаването на плакета актрисата обясни, че не е получавала награди от шести клас. Развълнувана от признанието, тя запя под аплодисментите на публиката.

Връчване на театралните награди "Златен кукерикон" 2020 - В категория "За спектакъл" наградата получи „Слава“ от Питър Куилтър, реж. Стайко Мурджев – ДТ „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив (Снимка: БТА)

Михаил Билалов бе отличен в категорията "Мъжка роля" - за "Енергични хора" от Василий Шукшин (реж. Николай Урумов, театър "Гео Милев" - Стара Загора).

Още

Режисьорът Стайко Мурджев: Добрият театър се ражда, защото не може да не бъде роден

Режисьорът Стайко Мурджев: Добрият театър се ражда, защото не може да не бъде роден

"Радвам се, че има толкова много маски в залата, но е малко притеснително, защото се сещам навремето какво стана, когато 40 чеченци с маски отидоха на театър в Москва", каза Билалов.

Призът за млада надежда взе режисьорът Ивайло Ненов - за постановката "Три сватби и едно възкресение" по Карло Голдони в русенския театър "Сава Огнянов".

По време на церемонията по връчване на наградите на Сатиричен театър "Алеко Константинов" - "Златен кукерикон" 2020. Борислав Захариев, Маргарита Хлебарова (дясно) и Рада Кайрякова (Снимка: БТА)

"Златен кукерикон" за режисура получи Борислав Чакринов - за "Умопомрачение" от Сам Бобрик, копродукция на бургаския театър "Адриана Будевска" и театралната къща "Вива арте".

За най-добър сатиричен спектакъл бе обявен "Слава" от Питър Куилтър на режисьора Стайко Мурджев в пловдивския театър "Николай О. Масалитинов".

Иван Пенев (дясно) и Теодор Елмазов (Снимка: БТА)

Бе връчено и първото по рода си "Златно звънче". То бе за Доналд Тръмп и идеята му да се инжектират дезинфектанти в борбата с коронавируса; за усилията, с които успешно се прикрива българската красота; за всички наглеци в държавата - за да не бъдат забравяни; за всички, които забравят миналото си. "Златно звънче" бе отредено и на Българския футболен съюз - за успешния експеримент, проведен от него през последните 25 години - да се съсипе всичко постигнато от "златното поколение" и да не класира наш отбор на нито един международен форум.

В Сатиричния театър „Алеко Константинов“ се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2020“. На снимката: Ирина Първанова (Снимка: БТА)

Церемонията тази година бе на живо от спешното отделение по "сатирична помощ" и мина под знака на "сатиричната медицина", и музиката на АББА. Песните на популярната шведска формация бяха изпълнени на живо от актьори на Сатирата и нейния бенд, който тази вечер бе с името "Мека сила".

Както писа БТА, режисьорът Андрей Аврамов получи наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев. Церемонията трябваше да се състои на 7 април, но бе отложена заради извънредното положение.

Още

20 театрали с юбилейни плакети за рождения ден на Сатиричния театър

20 театрали с юбилейни плакети за рождения ден на Сатиричния театър

Още

Италианската комедия "Земя, последно повикване" гостува в Сатирата

Италианската комедия "Земя, последно повикване" гостува в Сатирата

Още

Комедията "Как се обира банка" е 313-ата премиера  в Сатирата

Комедията "Как се обира банка" е 313-ата премиера в Сатирата

Още

Бина Харалампиева гостува на Сатирата със "За какво ви е Дон Кихот?"

Бина Харалампиева гостува на Сатирата със "За какво ви е Дон Кихот?"

Още

Сърменов показа новия стар салон на Сатирата

Сърменов показа новия стар салон на Сатирата

Още

Почетен стол на Стоянка Мутафова поставиха в Сатирата

Почетен стол на Стоянка Мутафова поставиха в Сатирата

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Кой предаде Апостола - "Великденско вино" от Константин Илиев - утре в Театър "Възраждане"

На 28 февруари от 19 часа можем да гледаме постановката на Весела Василева

"Монетата" на Боян Крачолов - нова постановка на Младежкия Театър

Следващите дати, на които може да бъде видяна, са 5 и 26 март от 19 ч. на Камерна сцена

В Музикалния театър през март - тенорова страст, дамски концерт и любими оперети

Можем да видим атрактивната програма на оперетата от 7 март

Мариус Куркински с премиера на "Двубой" в Народния театър

Четвъртата постановка на Вазовата "глума" може да се гледа премиерно на 26, 27 и 28 февруари на Голяма сцена

Маестро Оливър фон Донани ще дирижира "Тоска" в Софийската опера

Той принадлежи към прочутата унгарска фамилия Фон Донани и ще бъде част от спектакъла на 25 февруари