Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Спектаклите "Умопомрачение" и "Слава" с награди "Златен кукерикон"

САТИРИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ

Спектаклите "Умопомрачение" и "Слава" с награди "Златен кукерикон"

На театралните награди за хумор и сатира за "Женска роля" бе отличена Вяра Табакова в "Облог" от Дейвид Линдзи - за ролята на Абер, а Михаил Билалов за "Мъжка роля" - в "Енергични хора" от Василий Шукшин

В Сатиричния театър „Алеко Константинов“ се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2020“. Награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев получи режисьорът Андрей Аврамов (Снимка: БТА)

Наградите "Златен кукерикон" бяха раздадени за четвърти път в Сатиричния театър, предаде БТА. 

В Сатиричния театър „Алеко Константинов“ се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2020“. На снимката: директорът на театъра Калин Сърменов и Александра Сърчаджиева (Снимка: БТА)

За "Женска роля" бе отличена Вяра Табакова в "Облог" от Дейвид Линдзи - за ролята на Абер (реж. Стефан Спасов, Народен театър). При получаването на плакета актрисата обясни, че не е получавала награди от шести клас. Развълнувана от признанието, тя запя под аплодисментите на публиката.

Връчване на театралните награди "Златен кукерикон" 2020 - В категория "За спектакъл" наградата получи „Слава“ от Питър Куилтър, реж. Стайко Мурджев – ДТ „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив (Снимка: БТА)

Михаил Билалов бе отличен в категорията "Мъжка роля" - за "Енергични хора" от Василий Шукшин (реж. Николай Урумов, театър "Гео Милев" - Стара Загора).

Още

Режисьорът Стайко Мурджев: Добрият театър се ражда, защото не може да не бъде роден

Режисьорът Стайко Мурджев: Добрият театър се ражда, защото не може да не бъде роден

"Радвам се, че има толкова много маски в залата, но е малко притеснително, защото се сещам навремето какво стана, когато 40 чеченци с маски отидоха на театър в Москва", каза Билалов.

Призът за млада надежда взе режисьорът Ивайло Ненов - за постановката "Три сватби и едно възкресение" по Карло Голдони в русенския театър "Сава Огнянов".

По време на церемонията по връчване на наградите на Сатиричен театър "Алеко Константинов" - "Златен кукерикон" 2020. Борислав Захариев, Маргарита Хлебарова (дясно) и Рада Кайрякова (Снимка: БТА)

"Златен кукерикон" за режисура получи Борислав Чакринов - за "Умопомрачение" от Сам Бобрик, копродукция на бургаския театър "Адриана Будевска" и театралната къща "Вива арте".

За най-добър сатиричен спектакъл бе обявен "Слава" от Питър Куилтър на режисьора Стайко Мурджев в пловдивския театър "Николай О. Масалитинов".

Иван Пенев (дясно) и Теодор Елмазов (Снимка: БТА)

Бе връчено и първото по рода си "Златно звънче". То бе за Доналд Тръмп и идеята му да се инжектират дезинфектанти в борбата с коронавируса; за усилията, с които успешно се прикрива българската красота; за всички наглеци в държавата - за да не бъдат забравяни; за всички, които забравят миналото си. "Златно звънче" бе отредено и на Българския футболен съюз - за успешния експеримент, проведен от него през последните 25 години - да се съсипе всичко постигнато от "златното поколение" и да не класира наш отбор на нито един международен форум.

В Сатиричния театър „Алеко Константинов“ се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2020“. На снимката: Ирина Първанова (Снимка: БТА)

Церемонията тази година бе на живо от спешното отделение по "сатирична помощ" и мина под знака на "сатиричната медицина", и музиката на АББА. Песните на популярната шведска формация бяха изпълнени на живо от актьори на Сатирата и нейния бенд, който тази вечер бе с името "Мека сила".

Както писа БТА, режисьорът Андрей Аврамов получи наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев. Церемонията трябваше да се състои на 7 април, но бе отложена заради извънредното положение.

Още

20 театрали с юбилейни плакети за рождения ден на Сатиричния театър

20 театрали с юбилейни плакети за рождения ден на Сатиричния театър

Още

Италианската комедия "Земя, последно повикване" гостува в Сатирата

Италианската комедия "Земя, последно повикване" гостува в Сатирата

Още

Комедията "Как се обира банка" е 313-ата премиера  в Сатирата

Комедията "Как се обира банка" е 313-ата премиера в Сатирата

Още

Бина Харалампиева гостува на Сатирата със "За какво ви е Дон Кихот?"

Бина Харалампиева гостува на Сатирата със "За какво ви е Дон Кихот?"

Още

Сърменов показа новия стар салон на Сатирата

Сърменов показа новия стар салон на Сатирата

Още

Почетен стол на Стоянка Мутафова поставиха в Сатирата

Почетен стол на Стоянка Мутафова поставиха в Сатирата

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Там, където физиката се среща с метафизиката

"НЕОнавтика" е новият спектакъл на "Театър на сетивата". Премиерата е на 29 януари в сградата на Химическия факултет на Софийския университет

Софийската опера посвещава "Риголето" на паметта на маестро Борислав Иванов

Спектакълът "Риголето" на 30 януари ще бъде посветен на паметта на маестро Борислав Иванов

Сатирата обявява конкурс за стендъп комедия

Конкурсът е явен - за непубликувани, непоставяни, неучаствали в други конкурси нови сатирични комедии. Крайният срок за получаване на пиесите е 31 август, а наградата е 1 500 лева

"Осъдени души" на режисьора Бойко Илиев ще се играe в шуменския ДКТ "В. Друмев"

В ролите на Фани Хорн, отец Ередия и Жак Мюрие се превъплъщават добре познатите от театралната сцена, малкия и големия екран актьори Елена Петрова, Ники Илиев и Любомир Ковачев

Силата на независимата мисъл във "Вярно с оригинала" от Галина Борисова

Премиера на авторско соло на Галина Борисова 28-и и 29-и януари, 2022 в галерия „Етюд“, София

Сатиричният театър гостува в Германия с два спектакъла

Постановките "Помощ, имам две деца!" и "#МЪЖЪТМИЕВИНОВЕН" гостуват в Берлин, Кьолн и Мюнхен на 11-и, 12-и и 13-и февруари от 19:00 часа