Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Силиконовите чувства" на София Бобчева в моноспектакъла "Бонбон"

ЛЮБИМЦИ НА ПУБЛИКАТА

"Силиконовите чувства" на София Бобчева в моноспектакъла "Бонбон"

Звездата на Народния театър - с премиера на 20-и февруари

София Бобчева / Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

На 20-и февруари звездата от трупата на Народния театър София Бобчева ще направи премиера на новия си албум и автобиография "Силиконови чувства" на сцената на Народния театър "Иван Вазов". Това разбира се, е шега, но не съвсем, защото талантливата актриса наистина ще "влезе в кожата" на поп фолк певица в новия си моноспектакъл "Бонбон".

Още

Захари Бахаров се завръща в Народния театър

Захари Бахаров се завръща в Народния театър

Режисурата на спектакъла е на Емил Бонев, а интригуващата история на певицата Марчела е създадена от Здрава Каменова. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а музиката - на Стефан Димитров, хореографският дизайн е на Анна Пампулова. Художник на плаката и фотограф е Любомир Сергеев.

Премиерата е на 20-и февруари, а следващите дати на представленията са на 27-и февруари, 7-и , 15-и и 28-и март. Билети могат да се закупят на касите на Народния театър и онлайн: ТУК 

Още

Авторът на "Господин Ибрахим и цветята на Корана" пристига в Народния за юбилея на Мариус Донкин

Авторът на "Господин Ибрахим и цветята на Корана" пристига в Народния за юбилея на Мариус Донкин

Сюжетът на "Бонбон" се завърта около влизането на поп фолк певицата Марчела в риалити шоуто "Прозрачната стая". С надеждата да върне изгубената си популярност и подтиквана от своя съпруг и мениджър, тя прави отчаян опит да се озове отново в светлината на прожекторите, като промотира своя албум и автобиографията си "Силиконови чувства", излагайки себе си на показ пред милионна аудитория, сама в стая, където чува единствено гласа на Грейт Фадър и неумолимите му въпроси.

Но дали това ще е звездно и приятно преживяване за Марчела, както самата тя очаква или намеренията на шоуто са съвсем различни?

В този един час, позагубилата блясъка си, наивна, будеща много смях певица, ще се срещне с миналото си, ще се изправи срещу избора си, срещу страховете си, ще разкрие тайни и комични истории от абсурдния си живот на поп фолк звезда, които никога не е изричала на глас. Тази вечер ще промени живота й завинаги. А кой ще спечели от всичко това, знае само Грейт Фадър. Екипът на "Бонбон" обещава един час смях през сълзи.

София Бобчева / Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Още

Премиерният спектакъл на "Синът" в Народния театър разтърси публиката

Премиерният спектакъл на "Синът" в Народния театър разтърси публиката

София Бобчева е една от най-успешните актриси в трупата на Народния театър. В момента играе в спектаклите "Облог" от Дейвид Линдзи-Абер, "Танцът Делхи» от Иван Вирипаев, "Аз плащам" от Ив Жамиак, "Мнимият болен" от Жак-Батист Молиер, "Чаровно лято с неизбежните му там неприятности" от Максим Горки, "Жана" от Ярослава Пулинович, "Лунатици" от Кен Лудвиг. Носителка е на награда ИКАР 2018 за поддържаща женска роля за ролите на Зина от "Чаровно лято с неизбежните му там неприятности" от Максим Горки и Медицинската сестра от"Танцът Делхи" от Иван Вирипаев, има и номинация "Златен кукерикон" 2019 за комедийна женска роля за ролята на Олга Книпер в "Ясна поляна" от Миро Гарван на сцената на Шеатър 199 "Валентин Стойчев".

Авторката на "Бонбон" Здрава Каменова е написала над 30 пиеси, сред които "Жената е странно животно", "Помощ, имам две деца". "Апетит", "Късметът на кукувицата/в съавторство с Мариана Събева/, "Танго в космоса" в саъвторство с Гергана Димитрова, "Дом за овце и сънища".

Още

Валери Йорданов става "Караконджул" в Народния театър

Валери Йорданов става "Караконджул" в Народния театър

Тя е носител на наградата "Икар" за драматургия и Националната награда за драматургия "Иван Радоев", както и на множество международни отличия и като автор, и като актриса. Нейни пиеси са представяни, играни и издавани на френски, английски, немски, финландски, португалски и се радват на успех благодарение на характерния си език, топлото и обичливо чувство, с което са представени и защитени героите й, и несекващия интелигентен хумор, който не само забавлява, но и дълбае в душите на героите й, докато стигне до най-болезнените им кътчета.

Още

София Б. Щастливката

София Б. Щастливката

Още

София Бобчева за "Екшън":  Няма такъв филм у нас

София Бобчева за "Екшън": Няма такъв филм у нас

Още

"Приятна жена в лоша компания", на сцената на Народния театър

"Приятна жена в лоша компания", на сцената на Народния театър

Още

Доайенът на Народния театър Михаил Петров - на 70

Доайенът на Народния театър Михаил Петров - на 70

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Проф. Боньо Лунгов с международна награда за цялостен принос

Изтъкнатият режисьор е познат с педагогическата си и постановъчна работа и в Северна Македония, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Германия, Франция и др.

"Мулен руж" отвори отново след година и половина

Легендарното кабаре беше затворено заради пандемията, а сега посетителите са допускани само с маски и срещу представянето на здравен сертификат

Започна строежът на сцената за "Театър пред театъра"

Конструкцията, разположена пред централния вход, тежи 7 тона, висока е 6 метра

Изявени творци и именити учени от най-интересните сфери на науката се включат в "Театър на чудесата"

От 10 до 12 септември в Терминал 1 и Сцена Дерида в София ще се докоснем до изкуство, съчетано с астрофизика, квантова механика, био и компютърни технологии, палеозоология и археология. Билетите за дебютния в България "Театър на чудесата" вече са в продажба

"Другата страна на театъра" в Нощта на театрите

Деветото издание на инициативата ще е хибридно и ще се проведе на 20 ноември

Явор Гърдев със световна премиера в София

Пиесата "Фицрой" е на известния съвременен каталонски драматург Жорди Галсеран