Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

С "комедия дел арте" Плевенският драматично-куклен театър гостува на сцената на Народния

КОМЕДИЯ НА МАСКИТЕ

С "комедия дел арте" Плевенският драматично-куклен театър гостува на сцената на Народния

Спектакълът "Островът на робите" се поставя за пръв път на българска сцена

"Островът на робите" (Снимка: ДКТ "Иван Радоев" - Плевен)

 На 17 януари 2018 г. от 19:00 ч. на голяма сцена в Народния театър ще гостува спектакълът "Островът на робите" от Пиер дьо Мариво на плевенския ДКТ "Иван Радоев".

"Островът на робите" (Снимка: ДКТ "Иван Радоев" - Плевен)

За пръв път пиесата на френския драматург Пиер дьо Мариво от XVII в. ще бъде представена пред българска публика. Режисьор на спектакъла е Васил Василев, а преводът е на Наташа Колевска.

На сцената изгрява нашата действителност, пресъздадена чрез вълнуващ разказ, чувство за ирония и хумор.

"Островът на робите" е едно пътешествие през театъра на образите, в който жанрът "комедия дел арте" (комедия на маските) се преплита от ярка съвременна сценография в силно ефектна, динамична визия.

В тази модерна, цветна приказка, актьорите разгръщат пълния си талант и потенциал в една сатирична история за свободата.

"Островът на робите" (Снимка: ДКТ "Иван Радоев" - Плевен)

Въпросите, които се задават в "Островът на робите" са едни от вечните въпроси, откъде започва свободата и къде свършва робството. Героите на Мариво ще търсят редом със зрителите тези отговори.

Има ли излизане от островът на робите и каква е цената да си силен или слаб, да можеш да печелиш, но и да губиш, както и силата да простиш, са все въпроси, които търсят и днес своите отговори.

"Островът на робите" (Снимка: ДКТ "Иван Радоев" - Плевен)

Ефектната сценография и костюми са дело на Константин Вълков, хореография и пластика - Ина Гергинова, а смелият актьорски дебют е на: Адриан Филипов, Сергей Константинов, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Теодора Кулева, Йоана Кирчева

"Островът на робите" ви очаква на 17 януари, 2018 г. от 19:00 ч. Народен театър "Иван Вазов". Билети на касата на театъра.


Плевенският театър гостува с четири постановки на столични сцени

Със силно начало започва новата 2018 г. трупата на Плевенския драматично-куклен театър "Иван Радоев". Само през януари тя ще представи четири постановки на столични сцени.

На 16 януари в Народния театър "Иван Вазов" се състоя представлението на "Вишнева градина" - интерпретация на руския режисьор Василий Сенин.

Представлението има награди от два престижни международни фестивала - Международния Волковски фестивал в Ярославъл, Русия, и Дубровник арт форум в театър "Марин Дръжич", Хърватия.

В ролите са Красимира Кузманова, Елица Анева, Надя Дердерян, Адриан Филипов, Асен Данков, Антъни Пенев, Георги Енчев, Нина Илиева - Петкова, Сергей Константинов, Бориса Сарафова, Петьо Кръстев, Ованес Торосян, Киро Крачунов.

На 29 януари, дни след премиерата, плевенските актьори ще гостуват в театър "София" със "Зън-зън злосторниците" по Керил Чърчил първа постановка в България, с режисьор Младен Алексиев, който е превел и текста.

"Зън-зън злосторниците" (Снимка: ДКТ "Иван Радоев" - Плевен)

На 30 януари ще гостува в театър "Българска армия" с моноспектакъла на Мария Сапунджиева "Едно танго с Маркес" под режисурата на Бойко Богданов.

Мария Сапунджиева в моноспектакъла "Едно танго с Маркес" (Снимка: ДКТ "Иван Радоев" - Плевен)

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Ще посрещнем лятото в София със SoFest Summer

Лятното издание на SoFest 2023 ще събере на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина от 22-ри до 25-ти юни в Кино Кабана, София

Най-известната опера на Моцарт "Дон Жуан" със софийска премиера на 15 юни в Зала 1 на НДК

Суперпродукцията е на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново в партньорство с Националния дворец на културата

Соня Йончева участва в концерт на Филхармонията на Баден-Баден под диригентството на Найден Тодоров

"Страст и любов изпълниха зала Фестпилхаус, след като изпълненията на Соня Йончева и Джовани Сала "завладяха сърцата на публиката", отбелязаха от Филхармонията

"Мъртви души" - представлението без думи в "Топлоцентрала"

Ще бъде показано премиерно за София на голямата сцена в ТОПЛОЦЕНТРАЛА на 7 и 8 юни. Представлението бе посрещнато с овации от публиката и висока оценка от критиката на One Dance Week в Пловдив преди по-малко от месец

От 4 до 24 юни ще продължи 17-ият "Световен театър в София"

Предвидени са гостувания на спектаклите "Да яздиш облак" на Раби Мруе - тази вечер в "Топлоцентрала", "Любов" на Пипо Делбоно - на 8 юни в Сатиричния театър, и "Животът е сън" на Деклан Донелан и Ник Ормерод - на 15 юни в Народния театър "Иван Вазов".

Пловдивският драматичен театър представя „Укротяване на опърничавата“ на варненска сцена

Спектакълът получи приз "Икар" за майсторско техническо осъществяване