Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Международни фестивали и премиерни спектакли ви очакват в ДНК

ТЕАТЪР ЗА СЦЕНИЧНО ИЗКУСТВО

Международни фестивали и премиерни спектакли ви очакват в ДНК

Мултидисциплинарното пространствo с фокус съвременен танц и пърформанс започва сезона с представления от фестивала за съвременен танц Антистатик и Десетия юбилеен АСТ Фестивал за свободен театър

На 10 октомври в София гостува хореографът и изпълнител от Словения Юрий Коняр с представлението си "Голдбергови вариации", създадено въз основа на видеозапис от известния пърформанс от 1986 г.

Два спектакъла, част от програмата на Международния фестивал "Антистатик" ще дадат начало на новия сезон в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс.

Организаторите на фестивала традиционно избират пространството на ДНК за провеждане на събитията си.

13-тото издание на фестивала ще премине под мотото "Животът е НА ЖИВО", а във вечерите на хореографската среща, стартира и Международната артистична програма на "Антистатик" с две представления в ДНК от 19:00 часа.

Още

Театърът става компютърна игра на десетия ACT Фестивал за свободен театър

Театърът става компютърна игра на десетия ACT Фестивал за свободен театър

На 10 октомври в София гостува хореографът и изпълнител от Словения Юрий Коняр, който е и част от световноизвестната танцовата компания "Les Ballets C de la B". Той пристига с представлението си "Голдбергови вариации", а на 11 октомври творческият екип на STEAM ROOM, съставен от хореографите и изпълнители Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, представят номинираната си за награда "Икар" 2020 хореографска творба "dragON aka PONY".

Няколко дни по-късно програмата на ДНК ще предложи няколко интересни уъркшопа с международни, утвърдени изпълнители, както и вълнуващи спектакли, част от програмата на Десетия юбилеен ACT Фестивал за свободен театър. 

Сред тях са уъркшоп с Михал Муалем, където в две последователни срещи - 17 и 18 октомври участниците ще имат възможност да опознаят в дълбочина работата на берлинската хореографка Саша Валц, водени от Михал Муалем, танцьор, асистент и сътрудник на хореографката от 2001 насам.

Още

Животът е НА ЖИВО: започва 13-то издание на Международния фестивал "Антистатик"

Животът е НА ЖИВО: започва 13-то издание на Международния фестивал "Антистатик"

На 20 и 21 окт. уъркшоп ще има и испанската хореографка и танцьорка Олга Алварез, а нейната компания La Taimada ще представи спектакъла Целувката и Пиета (El Petó i la Pietat) - творба за тънката линия, разделяща любов и омраза, секс и прегръдка, насилие и нежност. 

В рамките на АСТ фестивала зрителите ще могат да видят и българо-немската продукция A Better Life (19 окт.), пърформансът Автопортрет (22 окт.) на визуалният артист и писател Ана Мендеш, както и спектакъла "Борхестриптих" (23 окт.), които също са в афиша на ДНК.

Сред познатите на публиката на ДНК спектакли, отново ще могат да се видят и "Ада Лавлейс" (13 окт.), както и "Съвършено розово" (31 окт.).

В края на месеца - на 29 октомври в ДНК ще бъде представен и премиерният "Стрелата на Хераклит", постановка на Росен Михайлов, експериментален танцов спектакъл, който се опитва да преведе на сценичен език и да постигне в ярки кинетични метафори сетивна осезаемост за някои от основните философски идеи на тъмния плачещ философ-лирик Хераклит Ефески - хармония, война, любов, бог, вечност, време, човек.

Още

ДНК ще посрещне "dragON a.k.a. PONY"

ДНК ще посрещне "dragON a.k.a. PONY"

Още

Номинираният за "Икар" спектакъл "Moonlight" с премиера в ДНК

Номинираният за "Икар" спектакъл "Moonlight" с премиера в ДНК

Още

Хореографът Християн Бакалов с перформативна инсталация Pure в ДНК

Хореографът Християн Бакалов с перформативна инсталация Pure в ДНК

Още

Изненадващ пърформанс, обединяващ танц, фотография и музика на сцената в ДНК

Изненадващ пърформанс, обединяващ танц, фотография и музика на сцената в ДНК

Още

"Антистатик" 2019 -  ГЛАС ЗА ТАНЦ

"Антистатик" 2019 - ГЛАС ЗА ТАНЦ

Още

Каква е темата на новото десето издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс  "Антистатик"?

Каква е темата на новото десето издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик"?

 

 

 

 

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

"Театър в парка" през юли в Габрово

В разгара на лятото изкуството ще се приближи до зрителите и ще ги "посети" на любимите им прохладни кътчета. Всички събития по проекта са безплатни и достъпни за всички габровци и гостите на града

Театралният фестивал в Авиньон започва с празничен дух, без да изпуска коронавируса от поглед

Ден преди началото на най-известния театрален фестивал в света се завърна и традиционният парад, организиран за първи път от 2019 г.

Режисьорът Димитър Стефанов: Публиката заслужава да види представления, които са създадени с откровение и с любов

Магичният свят на Шекспир и "Бурята" оживяват в най-новата постановка на театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък, представена в културен център "Алиуловата къща"

"Орфей и Евридика" препълни Античния театър в две поредни вечери

Международният оперен туризъм в Пловдив вече е факт

"Сънят на Пилат" открива с Сцена на вековете 2022

"Балетната трупа на годината" представя "Танцовата продукция на годината" "Сънят на Пилат" на сцената на крепостта "Царевец"