Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Бойко Илиев поставя продължение на хит на Оскар Уайлд в Народния театър

МЕЛПОМЕНА

Бойко Илиев поставя продължение на хит на Оскар Уайлд в Народния театър

Антон Радичев, Кирил Кавадарков, Добринка Станкова и Милена Атанасова са звездите в новия спектакъл с премиера през април

Режисьорът Бойко Илиев по време на пресконференцията/Сн.: Народен театър

Продължение на прочутата едноименна пиеса на Оскар Уайлд ще постави на сцената на Народния театър "Иван Вазов" режисьора Бойко Илиев, съобщават от Народния театър. За първи път у нас на Сцена на IV етаж на 24 и 25 април ще се играе спектакъл по текст на американския драматург Том Томас, който продължава сюжета на прочутите герои на Уайлд 34 години по-късно.

Милена Атанасова, Антон Радичев/Сн.: Народен театър

Пиесата "Колко е важно да бъдеш сериозен (без извинение)" е поставяна на Бродуей и в Лондон, а у нас Бойко Илиев залага на звезден екип от актьори - Добринка Станкова, Антон Радичев, Милена Атанасова, Кирил Кавадарков, и младите Славена Зайкова и Цветан Пейчев.

Добринка Станкова, Бойко Илиев, Милена Атанасова/Сн.: Народен театър

Цветан Пейчев и Славена Зайкова/Сн.: Народен театър

Продължението на гениалното творение на Оскар Уайлд ще пренесе зрителите във времето след Голямата депресия в САЩ, режима на Хитлерова Германия и Втората световна война, за да продължи сюжета и да проследи живота на героите, които успяват със същата интелигентна ирония да бъдат в крак с времето, дори и оставайки накрая с тенджери, вместо с каски на главите.

С Кирил Кавадарков/Сн.: Народен театър

С актьорския състав от "Колко е важно да бъдеш сериозен (без извинение)"/Сн.: Народен театър

"Щастливи сме, че Народният театър подкрепи идеята за поставянето на тази интелигентна и забавна пиеса, в която Томас изключително добре подражава на парадоксалния хумор на Уайлд, напомняйки ни отново великата му мисъл, че животът е твърде важно нещо, за да говорим сериозно за него. И да ни покаже, че въпреки всичко, ако желае, човек успява да надмогне бита, за да намери изход и от най-безизходната ситуация", сподели Бойко Илиев.

Композитор на музиката в "Колко е важно да бъдеш сериозен (без извинение)" е Сашо Младенов, преводът е на Татяна Иванова, а сценограф и художник на костюмите е Нина Пашова.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Артисти представят една от най-енигматичните и провокативни пиеси на френския драматург Фредерик Зонтаг

Спектакълът се фокусира върху темата за разпадането на личността и въпросът "Кой съм аз?", разказват от екипа, голяма част от който са бивши студенти на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова

Премиера на "Хаос" и множество инициативи в Нощ на театрите в Стара Загора

"Блокирали хора, заседнали в своя живот без да знаят накъде да тръгнат, но пък със самомнение, което ги изпълва и запраща в необичайни посоки - това са персонажите в спектакъла", казва режисьорът Петър Денчев

За първи път "Перфектни непознати" в България

Премиерата е на Театър "София", а датата и мястото са 6 октомври от 19 часа в Театър "Сълза и смях"

Хитовият мюзикъл "Семейство Адамс" от Бродуей с премиера в България

За първи път изкуствен интелект генерира елементи от мапинга на Античния театър

Валерий Тодоров: В медиите има все по-малко журналистика

Журналистът представи книгата си "Медии и време. Журналистика, истина и реалност" в Националната библиотека