Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

40 фотографии на едни от най-ярките културни събития представя НДК

НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА

40 фотографии на едни от най-ярките културни събития представя НДК

"Лицето ни" - промяната в Двореца в снимки

40 от най-ярките културни събития и знакови лица на съвременната българска артистична сцена са запечатили фотографиите в Централно фоайе на НДК. Изложбата се казва "Лицето ни", бе открита вчера, в присъствието на много от артистите на снимките и ще радва посетителите на Двореца до края на юни.

"Тази изложба показва една малка част от всичко, което се е случило тук в Двореца през последните две години и половина. Да създаваш и инвестираш в културата е жест или кауза, които нямат мерни единици. Това е процес, който осигурява пълноценна среда за живеене на всички, които обитават общото ни пространство. За нас , които работим тук е по-скоро съзнание и отговорност към хората, към града ни и към цялата държава, защото културата е жизнена необходимост и смисъл, без които всяка нация не би оцеляла . Най- голямата награда за нас е, че НДК се доказа и функционира като най-сериозната и голяма културна институция в България и вече всички приемат това за най-естественото нещо", каза изпълнителният директор на Двореца Мирослав Боршош.

Фотоизложбата е уловила емоционални мигове от откриването на новите пространства в НДК - Театър Азарян, ДНК -пространство за съвременен танц и пърформанс, Перото , зала 42 и обновеното кино "Люмиер Лидл", както и кадри от запомнящи се концерти, литературни четения, изложби, акции и пърформанси - някои от които реализирани паралелно с подготовката на сградата на НДК за домакинството на Председателството на Съвета на ЕС.

Фотографиите са дело на Орлин Огнянов, Иван Дончев, Боряна Пандова, Яна Лозева и Адриана Янкулова.

Повече за НДК можете да открието ТУК.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Как оживя Римският стадион в Пловдив

С изложбата "Орфей" на Александър Богдан Томпсън и флашмоб на балетната трупа на Опера Пловдив

18 процента сиво - фотография от Стоян Йоргов

Галерия "Ракурси" представя изложбата "18% Gravity" (Гравитация) до 11 юли 2020 г.

"Къс земя" на Йохана Траянова - нежни мигове между човека и природата

Изложбата е пътуваща, първата спирка е Пловдив, където може да бъде видяна от 18 юни до 21 юни, като част от фестивала "Капана Базар"

Явлението "Вулкан" с майстора на фотографския натюрморт Александър Николов

Фотоизложбата с 152 черно-бели кадъра на емблематични творци от Варна, започва от днес в Градската художествена галерия "Борис Георгиев"

Загадъчната Африка - погледната отгоре

Предлагаме ви вълнуваща галерия от снимки на уникални места в красивия континент