Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Samsung България стартира "Out of The Frame" – дългосрочен проект съвместно с художника Павел Митков

ИЗЖИВЯВАНИЯ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Samsung България стартира "Out of The Frame" – дългосрочен проект съвместно с художника Павел Митков

В рамките на партньорството картините на Павел Митков оживяват на екраните на най-новото поколение телевизори от гамата Samsung The Frame 2022

Източник: © Samsung

Samsung България стартира "Out of The Frame" - дългосрочно партньорство с художника Павел Митков.

В рамките на проекта творбите на Павел Митков оживяват на екраните на новото поколение телевизори Samsung The Frame 2022 и преодоляват границите между материалното и дигиталното. Любителите на изкуството могат да се насладят на картините в галерия "Митков" (ул. "Съборна" 7, София), изложени на шест високотехнологични "платна" модел The Frame 2022 с размери от 43 до 75 инча, които вече се предлагат на пазара в България.

Благодарение на иновативната технология Matte Display багрите, светлосенките и мазката на четката се визуализират реалистично на екраните на The Frame 2022 така, сякаш на стената е окачена истинска картина - матовият дисплей предотвратява появата на отражения и отблясъци. A разнообразието от сменяеми рамки за телевизор на Samsung пасва на всеки интериор и на всеки дом.

Новата гама The Frame 2022 идва с Art Store - дигитална платформа с над 1600 картини и фотографии от световни музеи и галерии. Селекция от картини на Павел Митков предстои да бъде включена в Art Store скоро и така да стане достъпна за потребители по целия свят.

"В съзвучие с философията на Samsung "Екрани навсякъде, екрани за всички" последните иновации при дисплеите променят представите за аудиовизуално потребителско изживяване - с възможност за още по-разнообразен избор измежду върхови технологии и дизайн.

The Frame 2022 добавя още един щрих към богатия избор, който компанията предлага - селекция от образци на изкуството от целия свят. Този проект е за почитателите и на изкуството, и на технологиите.", коментира Димитър Вълев, ръководител дивизия "Телевизори", Samsung България.

Източник: © Samsung

"С проекта "Out of The Frame" излизаме извън рамките на представите си за това как художествени произведения достигат до сетивата на ценителите - творбите на художника Павел Митков оживяват на екраните на новото поколение телевизори Samsung The Frame 2022.

Свидетели сме на симбиоза между изкуство и технологии от най- висок клас - глобална тенденция, локалното измерение на която е именно партньорството с Павел Митков", добавя Йорданка Димитрова, мениджър "Продукти и съдържание", дивизия "Телевизори", Samsung България.

"Значението на този съвместен проект има много измерения. Да се наслаждавате на произведения на изкуството в рамката на телевизора у дома има много предимства - например, ако сте колекционер, много трудно ще съхранявате физически всичките си картини, докато на един голям The Frame можете да им се наслаждавате по всяко време, според настроението си.

В случая, един телевизор дава възможност на мен като творец да откривам съвсем различни начини за интеракция с публиката. Каня любителите на изкуството в моята галерия, за да видят най-новите ми картини и да се убедят лично във възможностите на моделите The Frame 2022", отправя покана към аудиторията Павел Митков.

Източник: © Samsung

За "Out of The Frame"

В рамките на дългосрочния проект "Out of The Frame" картини на Павел Митков ще бъдат изложени на 6 телевизора The Frame 2022 в галерия "Павел Митков" (ул. "Съборна" 7, София).

Предстои произведения на Павел Митков да станат част от Art Store, до която достъп имат притежатели на The Frame от целия свят.

А в следващите месеци Павел Митков и Samsung България ще организират различни инициативи, вкл. за деца, в рамките на които изкуството и технологиите ще се срещат все по-често...

Източник: © Samsung

За The Frame 2022

The Frame 2022 предлага впечатляващо аудио-визуално изживяване, независимо от съдържанието. Той комбинира брилянтно 4К QLED качеството на картината и реалистичен 3D звук с дизайн на произведение на изкуството. The Frame 2022 става част от личната ти колекция и пасва на всеки интериор - с Art Mode и Art Store в дома ти влиза цяла дигитална галерия. Изключи The Frame и той ще се преобрази в дигитално платно, на което можеш да изложиш над 1600 произведения на изкуството от световни музеи и галерии или свои собствени снимки.

Благодарение на технологията Matte Display се наслаждаваш пълноценно на съдържанието на екрана без отблясъците и отражения. За своите антирефлексни свойства екранът Matte Display, с който са оборудвани лайфстайл телевизорите през 2022 г., са сертифицирани от underwriters laboratories (UL), независим научен институт за изследвания на сигурността при технологиите.

Сертификатът на underwriters laboratories за антирефлексия "Glare-Free" (Reflection Glare Free/Discomfort Glare Free / Disability Glare Free) се дава след обследване на продуктите по скала за неналичие на отблясъци - стандарт, зададен от International Commission on illumination (CIE). А с избора на подходяща сменяема рамка за The Frame подчертаваш своя стил и превръщаш телевизора си в платно, достойно за истински шедьовър. В България The Frame 2022 е наличен в размери 43", 50", 55", 65", 75" и 85".

Повече информация за The Frame 2022 можете да намерите на: https://www.samsung.com/bg/lifestyle-tvs/the-  frame/highlights/

 

*съдържание на Samsung

Още

Samsung и Niio Art търсят най-вдъхновяващите произведения на дигитално изкуство от цял свят с престижен конкурс

Samsung и Niio Art търсят най-вдъхновяващите произведения на дигитално изкуство от цял свят с престижен конкурс

Още

Отвори дома си за изкуството със Samsung The Frame и The Serif

Отвори дома си за изкуството със Samsung The Frame и The Serif

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Дневниците от Лвов на украинската художничка Влада Ралко

"Езикът е политическо оръжие. Също така, езикът е този, който прави от човека човек" казва тя

Мигове на преживяното: живопис от Цветомила Христова

Вернисаж: 4 юли, от 17.00 до 19.30 часа; Изложбата ще продължи до 29 юли 2022 г. в Галерия-книжарница София Прес

Живопис от 20 век в Летни акценти 2022

Изложбата е от 22 юни до 15 септември в Арт галерия "Нюанс"

Атанас Хранов и "Изход" в Арт Галерия Le Papillon

Изложбата живопис e до 12-ти юли 2022 г.

Коста Каракашян и обществените тоалетни като (не)видими човешки присъствия

Сайт-специфик инсталацията на Коста Каракашян се открива на 21 юни от 18:30 в КО-ОП

Скандал за антисемитизъм на изложението за съвременно изкуство Documenta

Един от най-авторитетните форуми за съвременно изкуство е изправен пред ескалация на спор за антисемитизма, който се изостри с искане за премахване на едно произведение