Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Някъде там...." във времето, в пространството, в необятното

БГ ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

"Някъде там...." във времето, в пространството, в необятното

Галерия "Финес" представя изложба графика и живопис на Живко Мутафчиев

"Някъде там...", изложба на Живко Мутафчиев в галерия "Финес"

Един безкрайно интересен и запомняш се творец, със свой индивидуален и разпознаваем стил, който твори в областта на живописта, графиката и рисунката излага свои платна по повод своя 50-годишен юбилей.

Живко Мутафчиев е добре познат на ценителите на изкуството, както у нас, така и в чужбина. Много талантлив автор, който непрекъснато разширява хоризонтите на своите творчески търсения. Роден е през 1967 г. в Айтос. Завършва Художествената гимназия в град Казанлък, а след това Националната художествена академия в София, специалност "Графика", в класа на проф. Стоян Стоянов.

Предстоящата експозиция на Живко Мутафчиев съдържа над 30 графики и 40 живописни творби, изпълнени с маслени бои и пастел. Изложбата е озаглавена "Някъде там...." във времето, в пространството, в необятното, където обаче на преден план винаги присъства човекът - неговият любим герой.

Уловен и изобразен в моменти на покой, на движение, дистанциран от останалия свят, вглъбен в себе си, усамотен, но не самотен или изразяващ различни състояния на щастие, на замечтаност, безразличен към ежедневната суета. По своему индеферентен, анонимен, но в същото време пълнокръвен, характерен, запомнящ се Човек. Изобразен по един силно експресивен начин, в наситено с пъстрота и цвят пространство, по начин, по който само безкрайно талантлив художник като Живко Мутафчиев би го изобразил.

Изложбата, която галерия "Финес" подрежда и открива в салоните си на

30 март 2017 г., от 19:00 часа засвидетелства още веднъж невероятния талант на Живко Мутафчиев в пресъздаването на колорита. Безспорен майстор на рисунката, на графиката, на експресията, автор постоянно експериментиращ в техниките със силно отличаващ се, индивидуален стил. Платна - наситени с много емоция, дълбочина, романтика, съзерцания, красота, простота и покой.

Коментирай 0

1/1

"Някъде там...", изложба на Живко Мутафчиев в галерия "Финес"

Календар

Препоръчваме ви

84,6 милиона долара за триптих на Франсис Бейкън

Творбата на художника, нарисувана през 1981 година, е вдъхновена от античната трилогия "Орестия" на древногръцкия автор Есхил

Вижте "Буйна еротика" от Иво Димчев

Артистът излага бързо нарисувани картини, изобразяващи човешки тела в любовен акт

"Давид и Вирсавия" - огнена страст, изкушение и грях

Арт Галерия Ларго представя изложба - живопис на Цанко Цанков от 1 до 20 юли 2020 г.

Ранни етюди на Кристо изложиха в Бургас

Рядко показваната експозиция съдържа учебни рисунки и акварели на Христо Явашев

Аукционна къща "Кристис" организира търг в глобален формат

Ще се наддава за платна на Пикасо и Лихтенщайн едновременно в Ню Йорк, Лондон, Париж и Хонконг

Софийската градска галерия представя творби на Кристо и филми за него

С тази експозиция галерията отдава почит към необятния талант на Кристо, който напусна земния свят малко преди да навърши 85 години