Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Някъде там...." във времето, в пространството, в необятното

БГ ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

"Някъде там...." във времето, в пространството, в необятното

Галерия "Финес" представя изложба графика и живопис на Живко Мутафчиев

"Някъде там...", изложба на Живко Мутафчиев в галерия "Финес"

Един безкрайно интересен и запомняш се творец, със свой индивидуален и разпознаваем стил, който твори в областта на живописта, графиката и рисунката излага свои платна по повод своя 50-годишен юбилей.

Живко Мутафчиев е добре познат на ценителите на изкуството, както у нас, така и в чужбина. Много талантлив автор, който непрекъснато разширява хоризонтите на своите творчески търсения. Роден е през 1967 г. в Айтос. Завършва Художествената гимназия в град Казанлък, а след това Националната художествена академия в София, специалност "Графика", в класа на проф. Стоян Стоянов.

Предстоящата експозиция на Живко Мутафчиев съдържа над 30 графики и 40 живописни творби, изпълнени с маслени бои и пастел. Изложбата е озаглавена "Някъде там...." във времето, в пространството, в необятното, където обаче на преден план винаги присъства човекът - неговият любим герой.

Уловен и изобразен в моменти на покой, на движение, дистанциран от останалия свят, вглъбен в себе си, усамотен, но не самотен или изразяващ различни състояния на щастие, на замечтаност, безразличен към ежедневната суета. По своему индеферентен, анонимен, но в същото време пълнокръвен, характерен, запомнящ се Човек. Изобразен по един силно експресивен начин, в наситено с пъстрота и цвят пространство, по начин, по който само безкрайно талантлив художник като Живко Мутафчиев би го изобразил.

Изложбата, която галерия "Финес" подрежда и открива в салоните си на

30 март 2017 г., от 19:00 часа засвидетелства още веднъж невероятния талант на Живко Мутафчиев в пресъздаването на колорита. Безспорен майстор на рисунката, на графиката, на експресията, автор постоянно експериментиращ в техниките със силно отличаващ се, индивидуален стил. Платна - наситени с много емоция, дълбочина, романтика, съзерцания, красота, простота и покой.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Есенна романтика" в онлайн арт галерия "Даниела Стойкова"

Може да се разгледа от 25 ноември до 18 декември 2021 г.

Лимитирана серия артпринтове на илюстратора Здравко Денев

Изложбата се казва „1“ и ще продължи две седмици в галерия „Къщата на София“

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Изложбата е от 23-ти ноември до 09-ти декември 2021 г.

Творби на Фрида Кало и Пиер Сулаж бяха продадени за рекордни суми на търг в Ню Йорк

Автопортретът на Фрида Кало освен това става най-скъпото произведение на латиноамериканското изкуството в историята на търговете

Произведение на Искра Благоева стана част от Музея за съвременно изкуство в Краков

Благоева е първата българска художничка, чието произведение е притежавано от музея