Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вселената на Рахманинов със Симфоничния оркестър на БНР

ВИРТУОЗИ НА ПИАНОТО

Вселената на Рахманинов със Симфоничния оркестър на БНР

За участие в концерта за първи път в България пристига изключителният пианист Андрей Гугнин

Солист в концерта ще бъде изключителният пианист Андрей Гугнин, които за първи път ще свири пред българската публика. Снимка: БНР

На 31 март, в навечерието на рождения ден на Сергей Рахманинов, Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще отбележат 150-годишнината на великия композитор, чийто юбилей широко се чества в целия свят.

Купи билет

Програмата е ретроспекция на творбите му. Концертът ще започне с първото издание на Рахманиновата партитура - фантазия за оркестър "Скалата", ще продължи с Рапсодия върху темата на Паганини за пиано и оркестър и абсолютния шедьовър - Симфонични танци, написан в края на живота на композитора. Събитието ще се състои от 19 часа в зала "България".

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР, посветен на юбилея на Рахманинов, е избран от европейски експерти за престижната селекция Premium Concerts на глобалния медиен алианс Еврорадио (EBU). През последните години концертите на Радиосимфониците се излъчват ежегодно в концертния сезон на EBU. Но за първи път тази година българският оркестър влиза в топ серия Premium Concerts, която включва транслиране на ексклузивни събития от водещи световни оркестри.

Снимка: БНР

Солист в концерта ще бъде изключителният пианист Андрей Гугнин, които за първи път ще свири пред българската публика.

Още

Маестро Марк Кадин: Старая се главната звезда в концерта да бъде музиката

Маестро Марк Кадин: Старая се главната звезда в концерта да бъде музиката

Андрей печели широко международно признание след триумфална победа в Международния клавирен конкурс в Сидней, Австралия (Първа награда и 4 Специални награди 2016), в Международния конкурс Джина Бахауер в Солт Лейк Сити, САЩ (Златен медал и Награда на публиката 2014). Лауреат е и на Международния конкурс "Лудвиг ван Бетовен" във Виена, Австрия (2013) и на Конкурса "С. Станчич" в Загреб, Хърватска (2011). Андрей завършва Московската консерватория и следдипломна квалификация в класа на проф. Вера Горностаева. По различно време негови учители са били Наталия Смирнова, Олга Мечетина, професорите Валерий Кастелски, Лев Наумов.

Концертирал е в повече от 30 страни. Пианистът свири на престижни сцени като Carnegie Hall (Ню Йорк), Royal Festival Hall (Лондон), Golden Hall of the Musikverein (Виена), Mariinsky Concert Hall (Санкт Петербург), Abravanel Hall (Солт Лейк Сити), Victoria Hall (Женева), Операта в Сидни, Концертна зала Лувър (Париж), Национална концертна зала на Мадрид, Концертна зала Чайковски, Голямата зала на Московската държавна консерватория, Токийски Метрополитен театър и др.

Снимка: БНР

Още

Марк Кадин:  Вдъхновявам се от музикантите в оркестъра

Марк Кадин: Вдъхновявам се от музикантите в оркестъра

Андрей Гугнин е участник в престижни международни фестивали: Вербие (Швейцария), Фестивал на Фредерик Шопен, фестивали в Рур (Германия), Малта, Абърдийн (Шотландия), Дубровник (Хърватия), Музикален Олимп, "Vivacello", "ArsLonga" (Русия), Охридско лято (Македония) и много други. Изпълненията на артиста са излъчвани по телевизията и радиото в Русия, Холандия, Хърватия, Австрия, Швейцария, Австралия и САЩ.

Андрей е свирил с Лондонския филхармоничен оркестър, Държавния академичен симфоничен оркестър на Русия, с оркестрите на Нидерландия, Юта, Сидни, Симфоничните оркестри на Западна Австралия, Датския национален симфоничен оркестър, Филхармоничния оркестър на Нагоя, Южнобохемска и Литовска филхармонии, Залцбургската камерата, Женевския камерен оркестър, Йерусалимската камерата и др. Андрей си сътрудничи с международните лейбъли Hyperion, Atoll Records и Delos.

Купи билет

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (София, бул. "Драган Цанков" №4), на касата в зала "България" и в мрежата на Eventim.

Още

"Риголето" с гост-диригент и забележителни солисти на бургаска сцена

"Риголето" с гост-диригент и забележителни солисти на бургаска сцена

Още

 Лия Петрова и Мартин Цонев партнират на националния оркестър в София и Русе

Лия Петрова и Мартин Цонев партнират на националния оркестър в София и Русе

Още

"Омаята Любов" озаглавиха наградата си от конкурса "Пролет " Николо Коцев и група "Кикимора"

"Омаята Любов" озаглавиха наградата си от конкурса "Пролет " Николо Коцев и група "Кикимора"

Още

Мила Георгиева и Младежка филхармония "София" към НМУ "Любомир Пипков" свирят в памет на акад. Емил Янев

Мила Георгиева и Младежка филхармония "София" към НМУ "Любомир Пипков" свирят в памет на акад. Емил Янев

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

За Цветница "Пчелен мед за смет"

На 9 април на Лятната сцена в Борисовата Градина

“La Belle Epoque” с дуото „Парашкевов – Кисленко" - световното турне 2023 завършва с концерти в България

Концертите са в София на 29 март 2023 в Къща-музей "Борис Христов"; в Пловдив на 30 март 2023 в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей и във Варна на 1 април 2023 в ГХГ "Борис Георгиев"

Първи обявени артисти от Vola open air"23 начело с DJ Marky и Stamina MC

С топлите дни идват и горещи музикални новини от Vola open air"23! Първата вълна артисти ще те връхлети сега, а ти запази датите 21, 22 и 23 юли и вземи билети за цялата компания

RADAR festival beyond music 2023 празнува 10 години със специално издание в София през март

Музиканти и визуални артисти от 4 държави ще излязат на сцената на Sofia Live Club

НБУ организира благотворителен концерт на Доач Бездюз в подкрепа на пострадали студенти от земетресенията в Турция

Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на турската образователна фондация TEV, която създаде специален дарителски фонд Keep them in education в подкрепа на студенти от 11 района на страната