Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Три биса в „Концертмайсторите“ с Мила Георгиева и Радослав Шулц

ОТКРИВАНЕ НА СЕЗОН 2017/18

Три биса в „Концертмайсторите“ с Мила Георгиева и Радослав Шулц

Успешно и блестящо начало на сезона на Оркестъра на Класик ФМ радио

Мила Георгиева и Радослав Шулц/Сн. Кантус Фирмус

Общо три биса зарадваха публиката на концерта, с който снощи Оркестърът на Класик ФМ радио откри новия си сезон. В програма от поредицата "Концертмайсторите", реализирана с подкрепата на Програма "Култура" на Столичната община, гостуваха блестящите цигулари Радослав Шулц и Мила Георгиева, които постигнаха великолепен творчески синхрон на сцената в общите си изпълнения: Концерт за две цигулки от Бах и "Навара" от Сарасате.

Мила Георгиева и Радослав Шулц/Сн. Кантус Фирмус

Мила Георгиева и Радослав Шулц/Сн. Кантус Фирмус

Всеки от тях имаше и своята индивидуална изява със солова пиеса.

Радослав Шулц/Сн. Кантус Фирмус

Шулц бе избрал да представи за първи път на българска сцена пиесата "Дяволската цигулка" от младия български композитор Радослав Лазаров, а любимката на публиката Мила Георгиева завърши първата част с виртуозните "Цигански напеви" от Сарасате.

Мила Георгиева/Сн. Кантус Фирмус

Възторжени аплаузи извикаха цигуларката отново на сцената за още две вълнуващи изпълнения - "Ноктюрно" от Шопен (транскрипция Н. Милщайн/Л.Мицев), представено с оркестъра, и виртуозната солова "Малка токата" от П. Христосков.

Със Симфония №41 от Моцарт във втората част от вечерта Оркестърът на Класик ФМ радио показа изцяло потенциала си на професионален ансамбъл с динамичен дух. "Възхитен съм от тези музиканти, от тяхната гъвкавост, инициативност и отзивчивост към моите изисквания", сподели за работата си с оркестъра Радослав Шулц, който има завидна кариера и като диригент. Заедно музикантите ни показаха величието и сложността на творбата, с прецизно изработване на детайлите от партитурата.

Мила Георгиева и Радослав Шулц/Сн. Кантус Фирмус

За оркестров бис в края на концерта Шулц поднесе още една българска премиера. Огненият "Гагаузки танц" от Радослав Лазаров активизира слушателите, които по даден знак от диригента, се включиха в изпълнението чрез пляскане в ритъма на музиката.

Оркестър на Класик ФМ радио, диригент:Радослав Шулц/Сн. Кантус Фирмус

Цялостното въздействие на събитието даде усещането за успешно и блестящо начало на сезона на оркестъра, а многобройната публика възнагради музикантите с искрени и напълно заслужени аплодисменти.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Резултати от I-ви тур на Националния конкурс за млади инструменталисти "Кантус Фирмус"

"Харесва ми, че има стремеж децата да се усъвършенстват и всички имат явна любов към музиката, което е най-важно", сподели диригентът и член на журито Росен Гергов

Мартин Любенов и "ДжаЗта праста" с концерт на GuitArt фестивал

Виртуозът на акордеона Мартин Любенов, китаристът Ангел Демирев и контрабасистът Михаил Иванов, обединени от формацията Jazzta Prasta, ще направят концерт в рамките на GuitArt фестивал в Пловдив

Далибор Карвай дебютира с Радиосимфониците на 6 октомври

Първият концертмайстор на Виенските симфоници ще изпълни забележителния Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс

Среща на двама китарни виртуози с неповторимо звучене от двата края на Европа

Проектът The Storytellers с Дженк Ердоган и Антонио Форчоне предстои да бъде представен в София Лайв Клуб на 3 декември

Б.Т.Р. с нов сингъл "Там където" и концерт на 24 ноември в Sofia Live Club

Видеоклипът с участието на Иван Лечев илюстрира онези искрени моменти от приятелството, които не са подвластни на времето

Джазменът Куинси Джоунс е първият носител на наградата „Мир чрез музика“ на Държавния департамент на САЩ

Наградата ще се присъжда на американски музиканти, продуценти, професионалисти и др., които са "изиграли безценна роля в междукултурния обмен и чиято музикална дейност подпомага мира и взаимното разбирателство в световен мащаб"