Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Plovdiv Jazz Summer продължава в края на август с три концерта в село Марково

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Plovdiv Jazz Summer продължава в края на август с три концерта в село Марково

Безплатен концерт на Теодосий Спасов и камерни градински концерти на Димитър Льолев квартет и Даниела Белчева между 26 и 28 август

Даниела Белчева (Plovdiv Jazz Fest)

Купи билетЗа първа година се провежда лятното издание на Plovdiv Jazz Fest. В началото на август в Пловдив бе неговата първа част.

Plovdiv Jazz Summer обаче продължава и в края на месеца, този път в село Марково в близост до Пловдив. Между 26 и 28 август ни очакват два камерни градински концерта на Димитър Льолев квартет и Даниела Белчева, както и голям безплатен концерт в центъра на селото на Теодосий Спасов джаз квинтет.

Plovdiv Jazz Fest

Още

Остават броени дни до началото на първия Plovdiv Jazz Summer

Остават броени дни до началото на първия Plovdiv Jazz Summer

Началото на тази втора част от летния фестивал на 26 август от 20:00 ч. ще постави концертът на Димитър Льолев (саксофон), Антони Дончев (пиано), Борислав Петров (ударни) и Борис Таслев (контрабас). Съвсем тематично в камерна и градинска атмосфера на ул. "Панорамна" 60 (във вилната зона, село Марково) те ще представят авторския албум на саксофониста Димитър Льолев - "Родополоджи" (2014 г.). Той описва музиката в албума като симбиоза на взаимното проникване между родопския фолклор и джаза.

Димитър Льолев (Plovdiv Jazz Fest)

Освен саксофонист Димитър Льолев е още композитор и аранжор. Той е роден в Пловдив, където завършва Музикалното училище и Музикалната академия. През 2002 г. продължава образованието си в Консерваторията Prins Claus в Грьонинген, Холандия. Там учи в програмата "New York Comesto Groningen". Димитър Льолев има четири авторски албума, последният - Some Story бе записан по време на пандемията през 2020 г.

Купи билетНа следващия ден (27 август) в центъра на село Марково на открита сцена пред НЧ "Алеко Константинов - 1907" (ул. "Захари Стоянов" №63) ще прозвучи музиката на Теодосий Спасов джаз квинтет, в който участват някои от най-добрите пловдивски джаз музиканти от новото поколение като Мирослав Турийски (клавишни), Александър Леков (бас), Начо Господинов (ударни), както и Ангел Демирев (китара). Концертът ще започне в 20:00 ч. и входът ще бъде свободен.

Още

Теодосий Спасов взе участие на Джаз фестивала в Будапеща

Теодосий Спасов взе участие на Джаз фестивала в Будапеща

Теодосий Спасов е световно признат виртуоз на кавала. Той първи започва да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всичките му авторски пиеси.

Теодосий Спасов е особено популярен със своите оригинални идеи, за които събира музиканти от различни жанрове. Има издадени над 40 албума със солови изпълнения и с различни музикални състави.

Той развива свой собствен стил на свирене. Работи с фолклорни, джазови и класически оркестри, с известни български и чуждестранни музиканти. През 1995 г. списание "Нюзуик" го нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа. Теодосий Спасов е носител на много отличия и награди, сред които е и почетното звание "доктор хонорис кауза" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив (2014), а през 2015 г. става "Артист на ЮНЕСКО за мир".

Купи билетПоследният концерт от програмата на Plovdiv Jazz Summer ще бъде отново в камерната градинска атмосфера на ул. "Панорамна" 60 в село Марково. Там ще чуем втория албум на Даниела Белчева - "Silver Button", заедно с Милен Кукошаров (пиано), Димитър Семов (барабани) и Михаил Иванов (контрабас). Това е вторият албум на варненската певица, който е провокиран от съвместната ѝ работа с тримата джаз музиканти.

Още

Броени часове до A to JazZ с най-силното си издание до момента

Броени часове до A to JazZ с най-силното си издание до момента

Всички песни в новата им продукция са по текст, музика и в изпълнение на Даниела Белчева. В по-голямата си част аранжиментите са дело на Димитър Семов и всеки от останалите музиканти допринася с идеи и начина си на музициране. Текстовете в албума притежават характерен лиричен почерк и отразяват биографията на своята създателка, живяла години в Северна Европа, откъдето може да се каже, че е попила минималистичния щрих в музиката си.

Билетите за камерните градински концерти на Plovdiv Jazz Summer вече са в продажба в мрежата на Eventim. Местата за тях са много ограничени.

Програма 26-28 август

26 август 20:00 ч.  ул. "Панорамна" 60, вилна зона, село Марково

Камерен градински концерт на Димитър Льолев квартет /"Родополоджи"
Антони Дончев, Борислав Петров, Борис Таслев

Билети в мрежата на Еventim и онлайн

27 август  20:00 ч.  Открита сцена, площад село Марково (ул. "Захари Стоянов" №63)

Концерт на Теодосий Спасов джаз квинтет
Ангел Демирев, Мирослав Турийски, Александър Леков, Начо Господинов

Теодосий Спасов (Снимка: Владислав Христов)

Вход свободен

28 август  20:00 ч.  ул. "Панорамна" 60, вилна зона, село Марково

Камерен градински концерт на Даниeла Белчева /"Silver Button"
Милен Кукошаров, Димитър Семов, Михаил Иванов

Билети в мрежата на Еventim и онлайн

Plovdiv Jazz Fest и Plovdiv Jazz Summer са организирани от Blue M.

Събитията в село Марково се осъществяват в партньорство с кметство Марково.

Още

Теодосий Спасов - звезда в летния сезон на Софийската филхармония

Теодосий Спасов - звезда в летния сезон на Софийската филхармония

Още

Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer

Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer

Още

SoFest 2022 - посланикът на новаторското изкуство

SoFest 2022 - посланикът на новаторското изкуство

Още

"Андрей Даниел - последните седем години" гостува на Plovdiv Jazz Fest

"Андрей Даниел - последните седем години" гостува на Plovdiv Jazz Fest

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Започва академията за оркестър "Кантус Фирмус"

Солисти в заключителния концерт на 1 октомври са Веско Ешкенази и лауреатите от състезанието

Един от най-добрите китаристи на нашето време ще закрие GuitArt със Софийски солисти

Виртуозът на класическата китара, Костас Коциолис ще свири в Пловдив заедно с честващите 60 години на сцена, Софийски Солисти

Нов симфоничен оркестър свири в памет на легендарния педагог Тодор Тошев

Събитието е на 3 октомври в камерната зала "България"

Финал на "Варненско лято" 2022 с оркестъра на БНР и солист изненада

Очакваме на 7 октомври във Варна един от лауреатите на престижния цигулков конкурс "Фриц Крайслер" във Виена, чийто финал е след броени дни. Артистичният директор на ММФ "Варненско лято" - виртуозът Марио Хосен е член на журито на конкурса

Да, класическата музика е позволена за деца

Или за новия вълнуващ сезон на успешната музикална мисия на детската програма на Софийска филхармония "Фортисимо фамилия"