Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

НМА "Проф. Панчо Владигеров" в партньорство с Huawei стартира конкурс за кратка музикална композиция

МЛАДИ ТВОРЦИ

НМА "Проф. Панчо Владигеров" в партньорство с Huawei стартира конкурс за кратка музикална композиция

Мултижанровите композиции с дължина между 60 и 120 секунди ще се оценяват от професионално жури, което ги слуша на новите TWS Hi-Res Audio слушалки Huawei FreeBuds 4

Снимка: Huawei

"Sounds like You" е музикален проект, с който Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", Huawei Consumer Business Group в България и радио Classic FM целят да провокират младите хора - както студенти на Академията, така и всички, които обичат не само да слушат, но и да композират музика, да изразят себе си чрез нея.

Снимка: Huawei

Музиката днес е навсякъде около нас и през последната година е едно от най-достъпните изкуства, до което хората прибягват, за да се настроят на нужната им емоционална вълна. Благодарение на развитието на модерните технологии, можем да я слушаме винаги и навсякъде, във все по-високо качество дори на мобилни слушалки.

Конкурсът за кратка музикална композиция "Sounds like You" e вдъхновен от най-новия TWS (True Wireless Stereo) модел на Huawei - FreeBuds 4, които възпроизвеждат висококачествен звук с висока резолюция за пълноценно музикално изживяване на притежателя си.

Негов организатор е Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", която празнува своята 100-годишнина и е единственото висше училище за професионални музиканти в България, включващо пълния спектър на музикално-теоретичните и изпълнителски специалности. Нейни преподаватели и възпитаници са оставили ярки следи на световната музикална сцена, а днес Академията е модерна образователна и творческа институция с неповторимо присъствие както в традиционните, така и в най-смелите и авангардни прояви на музикалните изкуства у нас и по света.

Изрази себе си с музика

Смел, вдъхновяващ и авангарден проект е и стартиращият на 1 септември конкурс за кратка музикална композиция "Sounds like you". От 1 до 22 септември всеки желаещ на възраст до 30 години може да изпрати своя творческа композиция, без ограничения в жанр и стилистика, с която изразява себе си чрез музиката, в рамките на 60 до 120 секунди. Кратката, но съдържателна музикална форма е особено творческо предизвикателство пред начинаещите композитори, което става още по-интересно с ограничението всеки участник да може да предложи само по една композиция. Затова помислете добре какво искате да кажете за себе си на света и го предайте със звуци и думи чрез кратка музикална творба и нейното заглавие.

Професионално жури ще избере Топ 10 творби според критериите, подробно описани в Пълните условия на конкурса (линк), като на този етап то няма да знае имената на авторите им. Всеки член на журито оценява индивидуално всяка подадена творба, като я слуша само на новите слушалки Huawei FreeBuds 4. Те са в състояние да разкрият истинското богатство на музиката така, както огромна част от съвременниците ни я слушат в ежедневието си.

Първите 10 композиции, събрали най-висока обща оценка от членовете на журито, ще се публикуват в YouTube канала на Huawei Mobile за България, заедно с имената на техните автори.

Следващият етап на конкурса включва дискусия на живо между членовете на журито, с която те избират победителите на Първо, Второ и Трето място в конкурса, които ще се обявят на 1 октомври - Международния ден на музиката.

Техните автори ще получат нови слушалки Huawei FreeBuds 4, както и възможността да чуят творбите си в националния ефир на Официалния медиен партньор на конкурса - радио Classic FM, единственото радио за класическа музика в България и на Балканите.

И тъй като музиката изразява автора си, но се създава за публиката, топ 10 финалистите след първия етап ще се борят и за нейната Специална награда. Тя ще се определи по най-съвременния начин - на база на броя харесвания на композицията в YouTube, където е публикувана. Нейният автор също ще получи Huawei FreeBuds 4.

Всеки конкурс за млади таланти трябва да води към тяхното по-нататъшно развитие. Затова Голямата награда, която ще получи авторът на творбата, класирана от журито на Първо място, освен Huаwei FreeBuds 4, е индивидуален майсторски клас с композитора Петър Дундаков към Националната Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров".

Жури на конкурса "Sounds like You"

Журито на конкурса "Sounds like You" обединява доказани творци и професионалисти в областта на съвременната музика, чиито личности са истинско вдъхновение за развитието на младите музикални таланти у нас. Негов председател е проф. д-р Кремена Ангелова - декан на Теоретико‐композиторски и диригентски факултет на Националната музикална академия. Съставът му включва още проф. д-р Цветан Недялков - ръководител катедра "Поп и джаз изкуство" към Вокалния факултет на НМА, специалност "Китара", известния композитор Петър Дундаков - автор на музиката от филма "Възвишение" и много други български филми и сериали.

Сред членовете му е и популярната изпълнителка и авторка на песни Михаела Филева. Като възпитаничка на Националната музикална академия, тя е щастлива да участва в проект, търсещ нови звезди на българската музикална сцена. А водещата в Classic FM радио Радостина Узунова ще внесе в журирането и своя поглед върху тенденциите в българската и световна музикална култура, които редовно дискутира с интересни гости в предаването "Съботно сутрешно кафе".

За Huawei FreeBuds 4

Снимка: Huawei

Huawei FreeBuds 4 са най-новите True Wireless Stereo (TWS) Bluetooth слушалки от отворен (Open-fit) тип на компанията и първите с Adaptive Ear Matching технология за активно шумопотискане, която автоматично разпознава индивидуалната анатомия на ухото на потребителя и се настройва спрямо нея. Моделът използва Liquid Crystal Polymer (LCP) композитна диафрагма, която поддържа честотен диапазон до 40kHz за разкриване на богатството на звука с висока резолюция, където и да го слушаме.

14.3-милиметровият динамичен драйвер и новият бас енджин с басов канал и чип, които формират независима звукова камера, спомагат за още по-впечатляващо възпроизвеждане на изключително богати музикални форми, каквито се очакват от участниците в конкурса "Sounds like You".

Официална страница на конкурса: https://soundslikeyou.info/

Пълните Правила и условия за участие прочетете тук: https://soundslikeyou.info/правила-на-участие.

  

* съдържание на Huawei

 

Още

Станаха известни глобалните победители в HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020

Станаха известни глобалните победители в HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020

Още

Един "фаранги" в Африка: Фотографът Светлин Йосифов за племената, автоматите и историята на белезите

Един "фаранги" в Африка: Фотографът Светлин Йосифов за племената, автоматите и историята на белезите

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Струнен квартет "Фрош" с концерт в атриума на "Квадрат 500"

Програмата на 21 август включва "Почти фантазия" на Хенрик Гурецки и Струнен квартет №3 на Роберт Шуман

Богата музикална програма подготвят организаторите на 7-то издание на "Джаз фест Казанлък"

Фестивалът ще се проведе от 26-ти август до 4-ти септември като част от традиционните "Празници в долината на тракийските царе" 2022 в града на розите

Plovdiv Jazz Summer продължава в края на август с три концерта в село Марково

Безплатен концерт на Теодосий Спасов и камерни градински концерти на Димитър Льолев квартет и Даниела Белчева между 26 и 28 август

Санкт Петербург отбелязва 80-годишнината от обсадната премиера на Седма симфония на Шостакович

Събитието влиза в историята като "денят на победата в разгара на войната"

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ "Фолклорен извор"

Осемгодишната изпълнителка стана лауреат на фестивала, заради високото си вокално майсторство

Реновираната Нова национална галерия в Берлин възобнови традиционните си концерти

Емблематичната сграда на архитекта Лудвиг Мис ван дер Рое наскоро отвори врати за посетители след реставрация