Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Четиримата пианисти с изява на европейската сцена

БГ МУЗИКАНТИ

Четиримата пианисти с изява на европейската сцена

Концертът в Словения е „репетиция“ преди предстоящата среща на джаза и класиката в зала 1

Броени дни преди дългоочаквания концерт в зала 1 на НДК джазът ще срещне класиката на четири рояла, но този път извън пределите на България. Четиримата пианисти - Иван Янъков, Георги Черкин, Ангел Заберски-син и Живко Петров ще зарадват словенската публика с голям концерт на 22 май.

Събитието е организирано от посолството ни в Любляна и е част от празничните чествания по случай 24 май.

Словенската публика ще стане свидетел на уникални интерпретации и аранжименти на любими класически и джаз произведения, изпълнени от четирима от най-добрите български пианисти.

Четиримата пианисти/Сн. НДК, Фотограф: Орлин Огнянов

Иван Янъков, който стои в основата на проекта "Четиримата пианисти", споделя, че в различните държави публиката реагира по различен начин на класическите концерти.

"Личи си публиката, идваща от култура с богати музикални традиции. Бил съм в най-големите зали по света - и като слушател в някои от тях, и като изпълнител. Невероятно е как "научената" публика реагира! Те като че ли знаят коя ще е следващата нота."

Още

Четиримата пианисти подготвят изцяло нов репертоар за третия си концерт в НДК

Четиримата пианисти подготвят изцяло нов репертоар за третия си концерт в НДК

Водещото в проекта "Четиримата пианисти" е предизвикателството на музикалната импровизация. "Интересно е как "на място" решаваме кое може да се смени, скъси, размени. Често нямаме точно написани ноти, т.е. "нота по нота" - нещо, на което повечето класически музиканти са свикнали в днешно време. Ние залагаме на моментното вдъхновение", споделя Янъков.

В София пианистите ще свирят на 31 май в зала 1 на НДК. Специалната изненада за зрителите ще бъде включването на филмова музика в драматургията на музикалното шоу. Най-големият от световните композитори - Джон Уилямс ще бъде представен с "Междузвездни войни" в аранжимент на Георги Черкин, а песента "Замълчи, замълчи" на Петър Ступел, към филма "Любимец 13" ще бъде представена от Живко Петров.

Публиката в зала 1 на НДК на концерт на Четиримата пианисти

Както у нас, така и в Любляна, в концерта ще се включат още Димитър Семов - барабани и Борис Таслев - контрабас.

Билети за концерта в НДК са на цени от 20, 30, 40, 50 лв. За деца под 12 г. билетът е 10 лв., а с 20% намаление ще се ползват ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания.

Повече за НДК може да откриете ТУК.

Официален постер

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Далай лама от кубчета Рубик ще бъде предложен на търг

Свободният артист Инвейдър създава творбата, оценена между 300 000 и 400 000 евро, през 2008 г.

С "Бум-Бум" Михаил Билалов отново ще ни разсмива от сцената

Комедийният моноспектакъл на актьора гостува на 25 май и 7 юни в Sofia Life Club от 21.00 часа, а после тръгва на турне в страната

Ричард Клайдерман пред Dir.bg: Не съм бил дете чудо

"Ще изпълня прекрасната българска песен "Хубава си, моя горо" с нов аранжимент", разкрива големият пианист

Народният театър продължава кампанията "Препрочитаме Вазов"

В кампанията се включват и актьори от други театри, клиповете ще се излъчват от 24-ти май по БНТ и БНР, партньор на кампанията е и БТА

Ара Маликян пред Dir.bg: Беше ми писнало да обяснявам, че в калъфа си нося цигулка, а не картечница

Като дете се е укривал в малки подземни скривалища докато Бейрут е бил бомбардиран, там се учи на музика, а това е единственото, което го спасява от ужасния шум на разрушението

Виж всички

Календар