Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Ангели и демони" за Свети Валентин

ТАНГО ПРОЕКТ

"Ангели и демони" за Свети Валентин

Спектакълът за влюбени на Quarto Quartet е на 14 февруари 2018 г. от 19.00 часа в зала "България", с участието на аржентинския виртуоз на бандонеона Матиас Гонзалес

Денят е "Свети Валентин", 14 -ти февруари, когато Quarto Quartet Ви канят на танго спектакъл с пламеннa музика и с участието на виртуозния Матиас Гонзалес от Буенос Айрес, Аржентина. Изключителният изпълнител на бандонеон е познат на българската публика. Гонзалес изнася концерти с най-големите танго оркестри, както и с известни камерни танго формации.

Матиас Гонзалес, бандонеон (Аржентина) /Сн.: Quarto

На сцената в зала "България" на  Quarto ще акомпанира и Мария Мартинова - пианистката на популярната в цял свят танго формация "Тангуарда", доказано талантлив концертиращ и солов изпълнител на пиано, вдъхновена от богатото музикално и артистично наследство от своето семейство.

Мария Мартинова, пиано/Сн.: Quarto

Специални гости ще бъдат балет и танцьори от различни точки на света и Laakoontango - студио по аржентинско танго в България.

Ангели и демони -  вдъхновение за разказвачи, писатели, художници и музиканти.

Астор Пиацола композира първото "Танго на Ангела" в края на 50-те години на миналия век, а в началото на 60-те следват още творби "Танго на ангели": "Въвеждането на ангела" и "Смъртта на ангела", които вече са написани и за класически квинтет, които ще прозвучат в София. През 60-те години на миналия век Пиацола пише още танго "Milonga del Angél" и "Resurrección del Angél", както и дяволско танго "Tango del Angél", "Romance del Angél" и "Vayamos al Angél".

Иван Пенчев, примариус на QQ/Сн.: Quarto

Въпреки че не е създадена като цялостна концептуална творба или сюита, силата на всяко парче показва връзката - "семпло" танго с уникалност и блестяща по същество музика. Вероятно това отразява духовния живот на Пиацола, който по-скоро е свързан с ангели, отколкото с демони, независимо, че заедно съществуват в истинския живот.

Quarto Quartet /Сн.: Quarto

Тангото е танц, тангото е музика, тангото е изкуство - безкрайната любов към изкуството е това, което свързва изпълнителите на Quarto Quartet.

Представата на Астор Пиацола за музиката е да проследи времето и да премине границите. Всичко в света се трансформира, а ние сме част от цялото пътуване, с уважение към всички ангели и всички демони.

Още

Валентин Ганев разказва "Историята на войника" от Стравински с Quarto

Валентин Ганев разказва "Историята на войника" от Стравински с Quarto

Неустоимият чар на тангото е завладял света, а композиции като La Cumprasita, Adios Nonino и Liber Tango са обиколили земното кълбо и са част от музикалния репертоар дори за кралски събития. По време на концерта в зала "България" на 14 февруари от 19.00 часа ви очаква специално аранжирана сцена, светлинни ефекти и качествен звук, за да почувствате магията на тангото, любовта и музиката.

Направете Вашия 14-ти февруари, магичен и различен под звуците на тангото.

Билетите за спектакъла са на цени между 15 и 25 лева и ще ги откриете на касата на зала "България" и он-лайн http://ticketsbg.com/event.php?id=2630

Танго-спектакълът "Ангели и демони" на Quarto Quartet се осъществява със специалното съдействие на посолството на Република Аржентина в България.

__________________________________________

Мария Мартинова - пиано

Родена във Варна, Мария Мартинова започва да свири на пиано на 7 години, вдъхновена от богатото музикално наследство в семейството си. Учи в Julliard School в Ню Йорк, където е приета като лауреат на стипендията на името на Владимир Хоровиц. В Julliard учи при Йохевед Каплински и Джоузеф Калихщайн, както и с Феликс Галимир, Албърт Фулър и Самюъл Сандърс. Мария има бакалавърска степен по музика от Julliard School и магистърска степен от Кралската академия по музика в Лондон, където учи при Хеймиш Милн и е носителка на "Foundation Award" и "Leverhulme Award".

Прави следдипломна работа в Ротердамската консерватория, която защитава с Cum Laude. Същевременно в Ротердамската консерватория тя е асистент на Акилес дел Винь. Мария е избрана като преподавател по пиано за 2011 г. към Интернационалната академия в Музикалния институт на университета на Сантяго, Чили. Мария e многостранен изпълнител, изявявайки се еднакво успешно като рецитален изпълнител, солист на оркестър и камерен музикант, в класически и съвременен репертоар. Тя се е представяла в редица големи световни зали, сред които Jahrhundert Halle в Германия, Amsterdam Concertgebouw, De Doelen, Podium Twente, Jurriaanse Zaal, Stadsgehoorzaal и Lucent Danstheater в Холандия, De Roma в Белгия, St. Martin-in-the Fields, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall and Chelsea Arts Club в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, National Arts Club и Kosciuszko Foundation в Ню Йорк, зала "България" и Студио 1 на Българското национално радио в София, Фестивалния център и Оперния театър във Варна.

Матиас Гонзалес

Гонзалес е роден през 1981 г. в Буенос Айрес, Аржентина и е популярен изпълнител на бандонеон, който има многобройни участия в проекти с най-големите световни танго оркестри, както и известни камерни танго формации. След завършване на музикалното си образование в Аржентина той продължава обучението си в Париж, Франция, където изучава композиция и дирижиране. Има своя солова кариера с редица турнета по цял свят, както и участия в програми на едни от най-известните концертни зали в света - ColónTheater (La Coruña), Concertgeböw (Amsterdam), Bordeaux and Lyon operas и много други.

Quarto Quartet

Quarto е най-успешният български камерен състав за класическа и модерна музика. Негови участници са водещите музиканти - концертмайстори на оркестрите на Софийска филхармония, БНР, Софийски солисти, "Квартет Димов" и др.

Създаден като клавирен квартет през 2005 г. от фронтмена Иван Пенчев (цигулка), Дарина Василева (пиано), Татяна Тодорова (виола) и Стоян Божков (виолончело).

На Quarto Quartet гостуват най-големите имена в музикалния свят, а квартетът е разширен с втора цигулка, кларинет и контрабас, които създават възможности за изпълнението на разнообразни концертни програми, комбиниращи творби за трио, струнни и клавирни квартети и квинтети.

Още

Музикантите от Quarto Quartet пожелаха успех на Impressio

Музикантите от Quarto Quartet пожелаха успех на Impressio

Съставът е официален партньор на Софийска филхармония и през сезони 2011, 2012 и 2013 изпълни самостоятелни концертни цикли в зала "България". Q.Q. представи официално България в Брюксел, през 2011 г. със своя програма в зала "Йехуди Менухин" на Европейския парламент, където прозвучаха клавирните квартети на Малер, Пипков и Брамс. Квартетът има десетки успешни концерти в страната и чужбина, записи за БНР и БНТ, а музикантите са лауреати на множество международни и национални конкурси - "Х. Виенявски" в Полша, "Коциян" в Чехия, "П. Владигеров", "Музиката и земята".

Най-характерните черти на стила на Quarto са личният почерк, който въздейства чрез убедителни драматургични концепции, изключителна експресия и уникалното сценично присъствие.

Квартетът създава у зрителя усещането, че съставът не свири, а разказва, танцува и рисува един, неповторим свят от звуци и емоции, в който кани всички да се насладят на красотата на музиката.

Quarto Quartet притежава рядкото за камерните състави и изключително ценно умение да изпълнява с неизменен перфекционизъм съвсем различни по стил и епоха музикални произведения с разнообразен характер и насоченост, с класическо и съвременно звучене.

Каквото и да е произведението, музикалният език на квартета е винаги завладяващо енергичен, дълбок, стилен и наситен с послания.

В репертоара на Quarto Quartet са са включени стотици класически творби, джаз и танго пиеси, премиери на съвременни композитори.

Освен интензивната концертна дейност, съставът непрекъснато участва в звукозаписни проекти за страната и чужбина. Quarto Quartet e водещ съвременен български камерен състав, утвърдил се през последните години като наследник на традиции в камерната музика, с които се гордеем.

Коментирай 0

1/1

Quarto Quartet /Сн.: Quarto

Мария Мартинова, пиано/Сн.: Quarto

Матиас Гонзалес, бандонеон (Аржентина) /Сн.: Quarto

Иван Пенчев, примариус на QQ/Сн.: Quarto

Календар

Препоръчваме ви

"Софийски солисти" със стилна програма на международния фестивал "Софийски музикални седмици"

Световно признатата пианистка Пламена Мангова е солист на вечерта

Театрално-музикален пърформанс, вдъхновен от създателя на "Нова генерация" Димитър Воев

Спектакълът с режисьор Иван Юруков "Част от колекция" ще бъде показан на 16 октомври 2020 г. от 19:30 ч. в Нов Театър - НДК

Музика под звездите с Михаела Филева и диригента Максим Ешкенази

Концертът е на 4 октомври с начален час 18 ч. в Летния театър Пловдив

"Метрополитън опера" отмени сезон 2020-2021 заради коронавируса (видео)

Нюйоркската Мека на класическата музика остава затворена до 27 септември 2021 г.

Маестро Саша Гьотцел представя Малер със Софийската филхармония

Програмата е посветена на 160 години от рождението на един от най-дълбоките философи в музиката, творил на границите на две епохи и записал името си сред най-обичаните творци

Гидон Кремер отлага пътуването си до България

Солист на концерта на 1 октомври ще бъде Светлин Русев