Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Ангели и демони" за Свети Валентин

ТАНГО ПРОЕКТ

"Ангели и демони" за Свети Валентин

Спектакълът за влюбени на Quarto Quartet е на 14 февруари 2018 г. от 19.00 часа в зала "България", с участието на аржентинския виртуоз на бандонеона Матиас Гонзалес

Денят е "Свети Валентин", 14 -ти февруари, когато Quarto Quartet Ви канят на танго спектакъл с пламеннa музика и с участието на виртуозния Матиас Гонзалес от Буенос Айрес, Аржентина. Изключителният изпълнител на бандонеон е познат на българската публика. Гонзалес изнася концерти с най-големите танго оркестри, както и с известни камерни танго формации.

Матиас Гонзалес, бандонеон (Аржентина) /Сн.: Quarto

На сцената в зала "България" на  Quarto ще акомпанира и Мария Мартинова - пианистката на популярната в цял свят танго формация "Тангуарда", доказано талантлив концертиращ и солов изпълнител на пиано, вдъхновена от богатото музикално и артистично наследство от своето семейство.

Мария Мартинова, пиано/Сн.: Quarto

Специални гости ще бъдат балет и танцьори от различни точки на света и Laakoontango - студио по аржентинско танго в България.

Ангели и демони -  вдъхновение за разказвачи, писатели, художници и музиканти.

Астор Пиацола композира първото "Танго на Ангела" в края на 50-те години на миналия век, а в началото на 60-те следват още творби "Танго на ангели": "Въвеждането на ангела" и "Смъртта на ангела", които вече са написани и за класически квинтет, които ще прозвучат в София. През 60-те години на миналия век Пиацола пише още танго "Milonga del Angél" и "Resurrección del Angél", както и дяволско танго "Tango del Angél", "Romance del Angél" и "Vayamos al Angél".

Иван Пенчев, примариус на QQ/Сн.: Quarto

Въпреки че не е създадена като цялостна концептуална творба или сюита, силата на всяко парче показва връзката - "семпло" танго с уникалност и блестяща по същество музика. Вероятно това отразява духовния живот на Пиацола, който по-скоро е свързан с ангели, отколкото с демони, независимо, че заедно съществуват в истинския живот.

Quarto Quartet /Сн.: Quarto

Тангото е танц, тангото е музика, тангото е изкуство - безкрайната любов към изкуството е това, което свързва изпълнителите на Quarto Quartet.

Представата на Астор Пиацола за музиката е да проследи времето и да премине границите. Всичко в света се трансформира, а ние сме част от цялото пътуване, с уважение към всички ангели и всички демони.

Още

Валентин Ганев разказва "Историята на войника" от Стравински с Quarto

Валентин Ганев разказва "Историята на войника" от Стравински с Quarto

Неустоимият чар на тангото е завладял света, а композиции като La Cumprasita, Adios Nonino и Liber Tango са обиколили земното кълбо и са част от музикалния репертоар дори за кралски събития. По време на концерта в зала "България" на 14 февруари от 19.00 часа ви очаква специално аранжирана сцена, светлинни ефекти и качествен звук, за да почувствате магията на тангото, любовта и музиката.

Направете Вашия 14-ти февруари, магичен и различен под звуците на тангото.

Билетите за спектакъла са на цени между 15 и 25 лева и ще ги откриете на касата на зала "България" и он-лайн http://ticketsbg.com/event.php?id=2630

Танго-спектакълът "Ангели и демони" на Quarto Quartet се осъществява със специалното съдействие на посолството на Република Аржентина в България.

__________________________________________

Мария Мартинова - пиано

Родена във Варна, Мария Мартинова започва да свири на пиано на 7 години, вдъхновена от богатото музикално наследство в семейството си. Учи в Julliard School в Ню Йорк, където е приета като лауреат на стипендията на името на Владимир Хоровиц. В Julliard учи при Йохевед Каплински и Джоузеф Калихщайн, както и с Феликс Галимир, Албърт Фулър и Самюъл Сандърс. Мария има бакалавърска степен по музика от Julliard School и магистърска степен от Кралската академия по музика в Лондон, където учи при Хеймиш Милн и е носителка на "Foundation Award" и "Leverhulme Award".

Прави следдипломна работа в Ротердамската консерватория, която защитава с Cum Laude. Същевременно в Ротердамската консерватория тя е асистент на Акилес дел Винь. Мария е избрана като преподавател по пиано за 2011 г. към Интернационалната академия в Музикалния институт на университета на Сантяго, Чили. Мария e многостранен изпълнител, изявявайки се еднакво успешно като рецитален изпълнител, солист на оркестър и камерен музикант, в класически и съвременен репертоар. Тя се е представяла в редица големи световни зали, сред които Jahrhundert Halle в Германия, Amsterdam Concertgebouw, De Doelen, Podium Twente, Jurriaanse Zaal, Stadsgehoorzaal и Lucent Danstheater в Холандия, De Roma в Белгия, St. Martin-in-the Fields, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall and Chelsea Arts Club в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, National Arts Club и Kosciuszko Foundation в Ню Йорк, зала "България" и Студио 1 на Българското национално радио в София, Фестивалния център и Оперния театър във Варна.

Матиас Гонзалес

Гонзалес е роден през 1981 г. в Буенос Айрес, Аржентина и е популярен изпълнител на бандонеон, който има многобройни участия в проекти с най-големите световни танго оркестри, както и известни камерни танго формации. След завършване на музикалното си образование в Аржентина той продължава обучението си в Париж, Франция, където изучава композиция и дирижиране. Има своя солова кариера с редица турнета по цял свят, както и участия в програми на едни от най-известните концертни зали в света - ColónTheater (La Coruña), Concertgeböw (Amsterdam), Bordeaux and Lyon operas и много други.

Quarto Quartet

Quarto е най-успешният български камерен състав за класическа и модерна музика. Негови участници са водещите музиканти - концертмайстори на оркестрите на Софийска филхармония, БНР, Софийски солисти, "Квартет Димов" и др.

Създаден като клавирен квартет през 2005 г. от фронтмена Иван Пенчев (цигулка), Дарина Василева (пиано), Татяна Тодорова (виола) и Стоян Божков (виолончело).

На Quarto Quartet гостуват най-големите имена в музикалния свят, а квартетът е разширен с втора цигулка, кларинет и контрабас, които създават възможности за изпълнението на разнообразни концертни програми, комбиниращи творби за трио, струнни и клавирни квартети и квинтети.

Още

Музикантите от Quarto Quartet пожелаха успех на Impressio

Музикантите от Quarto Quartet пожелаха успех на Impressio

Съставът е официален партньор на Софийска филхармония и през сезони 2011, 2012 и 2013 изпълни самостоятелни концертни цикли в зала "България". Q.Q. представи официално България в Брюксел, през 2011 г. със своя програма в зала "Йехуди Менухин" на Европейския парламент, където прозвучаха клавирните квартети на Малер, Пипков и Брамс. Квартетът има десетки успешни концерти в страната и чужбина, записи за БНР и БНТ, а музикантите са лауреати на множество международни и национални конкурси - "Х. Виенявски" в Полша, "Коциян" в Чехия, "П. Владигеров", "Музиката и земята".

Най-характерните черти на стила на Quarto са личният почерк, който въздейства чрез убедителни драматургични концепции, изключителна експресия и уникалното сценично присъствие.

Квартетът създава у зрителя усещането, че съставът не свири, а разказва, танцува и рисува един, неповторим свят от звуци и емоции, в който кани всички да се насладят на красотата на музиката.

Quarto Quartet притежава рядкото за камерните състави и изключително ценно умение да изпълнява с неизменен перфекционизъм съвсем различни по стил и епоха музикални произведения с разнообразен характер и насоченост, с класическо и съвременно звучене.

Каквото и да е произведението, музикалният език на квартета е винаги завладяващо енергичен, дълбок, стилен и наситен с послания.

В репертоара на Quarto Quartet са са включени стотици класически творби, джаз и танго пиеси, премиери на съвременни композитори.

Освен интензивната концертна дейност, съставът непрекъснато участва в звукозаписни проекти за страната и чужбина. Quarto Quartet e водещ съвременен български камерен състав, утвърдил се през последните години като наследник на традиции в камерната музика, с които се гордеем.

Коментирай 0

1/1

Quarto Quartet /Сн.: Quarto

Мария Мартинова, пиано/Сн.: Quarto

Матиас Гонзалес, бандонеон (Аржентина) /Сн.: Quarto

Иван Пенчев, примариус на QQ/Сн.: Quarto

Календар

Препоръчваме ви

Невероятно пътуване с Теодосий Спасов и Влатко Стефановски

Преживейте концерта на 5 юли от 20:00 ч. в НДК - "Платформа А6"

Софийската опера с "Рейнско злато" от Вагнер на откритата сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево

След триумфа в Германия и Русия, за първи път на фона на езерото Панчарево, рейнски дъщери, богове, великани и нибелунги ще разкажат една вълшебна приказка

Клавирни шедьоври с Георги Черкин и Оркестъра на Класик ФМ радио

Слушайте Бетовен и Чайковски на рождения ден на виртуозния пианист на 2 юли в мрежата на "Кантус Фирмус" от 20.00 часа

A to JazZ Concerts открива първата серия от джаз концерти в София този уикенд

Ударното начало е на 3 юли с един различен фънки прочит на музиката на Белослава, следват "Ангел Заберски квартет", Влатко Стефановски и Теодосий Спасов

Соня Йончева ще подкрепи млад български певец

"Щастлива съм, че ще открия за българската публика едно ново име, което съвсем скоро ще разнася славата на нашите гласове по света", каза оперната звезда

Веселина Кацарова и Камен Чанев в празничен концерт за 95-та годишнина на Старозагорската опера

Световноизвестната прима пристига специално за събитието на 1 юли на Античния форум "Августа Траяна"